Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Komt er een gratis streamingdienst met films en series?

  Het is niet ondenkbaar dat Nederland volgend jaar een gratis variant krijgt van de nieuwe streamingdienst die HBO Max en discovery+ combineert.
  Jarco Kriek
  7 augustus 2022
  comments 0
  Komt er een gratis streamingdienst met films en series?

  Warner Bros. Discovery heeft plannen om een gratis variant een nieuwe streamingdienst op de markt te brengen. Het fusiebedrijf waarin WarnerMedia en Discovery Inc. samenkomen wil de nu nog afzonderlijke streamingdiensten HBO Max en discovery+ samenvoegen. De hieruit voortkomende nieuwe dienst gaat onder een nog onbekende naam verder.

   

  Advertenties

  Het is niet uitgesloten dat er ook een gratis variant van deze nieuwe streamingdienst beschikbaar komt. Dit liet Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav weten bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers. Gratis betekent natuurlijk wel dat de content wordt onderbroken door reclame. Ook zijn niet alle films en series via de gratis variant te bekijken. Om het complete contentaanbod te kunnen zien, moet toch echt een betaalabonnement gekocht worden. Of bij de betaalabonnementen eveneens een goedkopere variant met advertenties verkrijgbaar is, kan op dit moment nog niet gezegd worden.

   

  Concurrentie

  Nu de kijker uit steeds meer streamingdiensten kan kiezen, wordt de onderlinge concurrentiestrijd groter. Zeker nu de grens van het aantal streamingabonnementen voor velen bereikt lijkt te zijn, denken eigenaren van deze online diensten na over nieuwe verdienmodellen. Abonnementen met advertenties of in dit geval een gratis abonnement met advertenties gaan hierdoor meer voorkomen. Onlangs kondigde Netflix aan met een goedkoper advertentie-abonnement te komen. Ook Disney heeft laten doorschemeren na te denken over een Disney+ abonnement met advertenties.

  Warner Bros. DiscoveryDiscovery Inc.HBO Maxdiscovery+onlineOTTstreamingdienstgratisreclameabonnementfilmsseries

  Reacties

 1. TV-TIP MasterChef Australië: Dessert Masters

  MasterChef Australië: Dessert Masters
  Net5 om 19:30 uur
  De bejubelde Australische MasterChef-franchise wordt uitgebreid met een nieuwe gang. Onder leiding van Melissa Leong en Amaury Guichon kruisen in Dessert Masters tien bekende en minder bekende patissiers de gardes om het beste dessert uit hun bakblik te toveren. Onder hen Reynold Poernomo, de toetjeskoning die het in het zevende seizoen van MasterChef nog tot de vierde plek wist te schoppen. Inmiddels is hij de trotse eigenaar van dessertbar KOI in Sydney.

  TV-TIP Voetbal: Nations League (v): Nederland - België

  Voetbal: Nations League (v): Nederland - België
  NPO 3 om 20:23 uur
  In een groep met regerend Europees kampioen en verliezend WK-finalist Engeland wisten de Nederlandse dames bij de start van de eerste Nations League voor vrouwen al dat ze zich geen enkele misstap konden veroor­loven. Alleen de winnaar van de groep houdt immers kans op een ticket voor de Spelen. Toch ging het al in de eerste wedstrijd tegen België mis. Maar Oranje rechtte haar rug, en schopte het na vier wedstrijden tot de virtuele groepswinst. De laatste horde: die dekselse Red Flames.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)