Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Komt er een gratis streamingdienst met films en series?

  Het is niet ondenkbaar dat Nederland volgend jaar een gratis variant krijgt van de nieuwe streamingdienst die HBO Max en discovery+ combineert.
  Jarco Kriek
  7 august 2022
  comments 0
  Komt er een gratis streamingdienst met films en series?

  Warner Bros. Discovery heeft plannen om een gratis variant een nieuwe streamingdienst op de markt te brengen. Het fusiebedrijf waarin WarnerMedia en Discovery Inc. samenkomen wil de nu nog afzonderlijke streamingdiensten HBO Max en discovery+ samenvoegen. De hieruit voortkomende nieuwe dienst gaat onder een nog onbekende naam verder.

   

  Advertenties

  Het is niet uitgesloten dat er ook een gratis variant van deze nieuwe streamingdienst beschikbaar komt. Dit liet Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav weten bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers. Gratis betekent natuurlijk wel dat de content wordt onderbroken door reclame. Ook zijn niet alle films en series via de gratis variant te bekijken. Om het complete contentaanbod te kunnen zien, moet toch echt een betaalabonnement gekocht worden. Of bij de betaalabonnementen eveneens een goedkopere variant met advertenties verkrijgbaar is, kan op dit moment nog niet gezegd worden.

   

  Concurrentie

  Nu de kijker uit steeds meer streamingdiensten kan kiezen, wordt de onderlinge concurrentiestrijd groter. Zeker nu de grens van het aantal streamingabonnementen voor velen bereikt lijkt te zijn, denken eigenaren van deze online diensten na over nieuwe verdienmodellen. Abonnementen met advertenties of in dit geval een gratis abonnement met advertenties gaan hierdoor meer voorkomen. Onlangs kondigde Netflix aan met een goedkoper advertentie-abonnement te komen. Ook Disney heeft laten doorschemeren na te denken over een Disney+ abonnement met advertenties.

  Warner Bros. DiscoveryDiscovery Inc.HBO Maxdiscovery+onlineOTTstreamingdienstgratisreclameabonnementfilmsseries

  Reacties

 1. TV-TIP Hunted

  Hunted
  NPO 3 om 20:25 uur
  Een nieuw seizoen betekent een verse jacht op een roedel doodgewone burgers die drie weken uit handen van de hunters proberen te blijven. Dat lukt maar weinigen en dat is soms onterecht volgens veel kijkers. In het vorige seizoen zouden de slim spelende finalisten Kelly en Romy geen eerlijke kans hebben gehad om hun vrijheid tegemoet te snellen.

  TV-TIP Jumanji: Welcome to the Jungle

  Jumanji: Welcome to the Jungle
  Net 5 om 20:30 uur
  Wanneer vier tieners een oud videospel spelen, worden ze letterlijk het spel ingezogen. Ze komen erachter dat ze allemaal een ander uiterlijk hebben gekregen en dat ze speciale eigenschappen bezitten. Ze moeten allerlei opdrachten zien te voltooien. Met een beperkt aantal levens moeten ze slagen, anders blijven ze vastzitten in dit spel.

  Interview