Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Komt er een extra prijsverhoging bij Ziggo, KPN, T-Mobile en Delta Fiber?

  De vier grootste internetaanbieders Ziggo, KPN, T-Mobile en Delta Fiber hebben geen plannen voor een extra tussentijdse prijsverhoging vanwege stijgende energiekosten.
  Jarco Kriek
  20 augustus 2022
  comments 6
  Komt er een extra prijsverhoging bij Ziggo, KPN, T-Mobile en Delta Fiber?
  Foto Getty Images

  Veel bedrijven verhogen door de stijgende kosten van onder meer energie, grondstoffen en componenten de prijzen van hun producten, diensten en abonnementen. Aanbieders van de vaste diensten tv en internet voerden de afgelopen jaren ook prijsaanpassingen door. Deze hadden als basis de officieel vastgestelde prijsinflatiecorrectie over het jaar 2021. Gaan deze aanbieders, net als veel andere bedrijven, nu ook tussentijds de abonnementsprijzen verhogen vanwege de stijgende energiekosten? Totaal TV maakte een rondje langs de vier grootste aanbieders van vaste diensten: Ziggo, KPN, T-Mobile en Delta Fiber, dat opereert met de merknamen Delta en Caiway

   

  Huiverig

  De aanbieders van vaste diensten zijn huiverig voor een tweede prijsverhoging in 2022. Dit heeft alles te maken met de dynamiek op de markt van vaste diensten. Veel Nederlanders wisselen regelmatig van aanbieder. Bij een nieuwe prijsverhoging mogen klanten namelijk nog binnen de contractvaste periode kosteloos hun abonnement opzeggen. Voor de aanbieders kan dit voor ongewenst vertrek van klanten zorgen.

   

  Ziggo

  VodafoneZiggo-woordvoerster Tabitha Laurey wil namens Ziggo niet echt ingaan op de vraag over een mogelijke prijsverhoging. Onlangs verhoogde Ziggo wel het instapabonnement Internet Basic tussentijds voor nieuwe klanten. Toen liet Laurey weten dat Ziggo geen plannen had andere abonnementen tussentijds te verhogen.

   

  KPN

  Meer specifiek is het antwoord van Gerd de Smyter namens KPN. Het telecombedrijf biedt onder eigen merknaam vaste diensten aan. Daarnaast worden via KPN Wholesale ook tv- en internetdiensten geleverd aan serviceproviders die via de netwerken van KPN NetwerkNL en Glaspoort vaste diensten leveren. KPN voerde op 1 juli een gematigde prijsverhoging door. “We zijn natuurlijk niet immuun voor kostenstijging en we doen ons best om de oplopende kosten zo goed mogelijk te mitigeren. Zoals vastgesteld in onze algemene voorwaarden kunnen wij onze prijzen één keer per jaar verhogen in lijn met de inflatie. Klanten worden hierdoor niet contractvrij. Willen wij hiervan af, door dit bijvoorbeeld op een ander moment te doen, dan worden klanten wel contractvrij”, zo schetst De Smyter. De woordvoerder vervolgt met het goede bericht voor abonnees. “Wij overwegen momenteel niet om een extra, ingelaste verhoging door te voeren, omwille van de oplopende energiekosten voor KPN.”

   

  T-Mobile

  Klaas Jan Lageschaar voert namens T-Mobile het woord over dit onderwerp. “Regelmatig stijgen de prijzen in Nederland. Met deze prijsinflatie stijgen ook onze kosten. Daarom zijn wij gerechtigd om één keer per jaar een inflatiecorrectie toe te passen op onze abonnementstarieven.” T-Mobile lijkt dus ook geen plannen voor een tussentijdse prijsverhoging te hebben.

   

  Delta Fiber

  Onduidelijk is wat er gaat gebeuren met de abonnementsprijzen bij Delta en Caiway. “Over prijswijzigingen communiceren we eerst met de klanten die het aangaat. Vooraf doen we daar geen mededelingen over”, aldus Gerard van der Zanten. Abonnees van Delta en Caiway zitten dus het meest in ongewisse over een mogelijke tussentijdse prijsverhoging.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLKPN WholesaleT-MobileDelta FiberDeltaCaiwaytvtelevisieinternetprijsverhogingenergieenergiecrisis

  Reacties

 1. TV-TIP Boerderij van Dorst

  Boerderij van Dorst
  NPO 3 om 20:24 uur
  Het format van Boerderij van Dorst is even simpel als briljant: ergens aan de rand van Apeldoorn scharrelt Raven van Dorst rond in een vervallen boerderijtje dat langzaam in een oase van zelfvoorzienendheid verandert. Om al die noeste arbeid niet alleen te hoeven verzetten, nodigt Raven elke week twee bekende koppen uit, die hen tussen het schoffelen door het verbale vuur aan de schenen legt. De eerste gasten van dit seizoen: Nikkie de Jager en Roxeanne Hazes.

  TV-TIP Bureau Rotterdam

  Bureau Rotterdam
  RTL 4 om 20:30 uur
  Samen met agenten Lindsey en Wouter belandt Ewout midden in een heftige ruzie tussen dronken en hevig bloedende mannen. Keashia en Brian lossen na flink wat speurwerk een beroving op. Als een automobilist door de laaghangende avondzon een voetganger over het hoofd ziet, helpen Ulubat en Andrea deze gewonde vrouw. En Nadia en Joyce moeten een groep mensen die zwaar aan de drugs zit kalmeren.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)