Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Komt er een extra prijsverhoging bij Ziggo, KPN, T-Mobile en Delta Fiber?

    De vier grootste internetaanbieders Ziggo, KPN, T-Mobile en Delta Fiber hebben geen plannen voor een extra tussentijdse prijsverhoging vanwege stijgende energiekosten.
    Jarco Kriek
    20 augustus 2022
    comments 6
    Komt er een extra prijsverhoging bij Ziggo, KPN, T-Mobile en Delta Fiber?
    Foto Getty Images

    Veel bedrijven verhogen door de stijgende kosten van onder meer energie, grondstoffen en componenten de prijzen van hun producten, diensten en abonnementen. Aanbieders van de vaste diensten tv en internet voerden de afgelopen jaren ook prijsaanpassingen door. Deze hadden als basis de officieel vastgestelde prijsinflatiecorrectie over het jaar 2021. Gaan deze aanbieders, net als veel andere bedrijven, nu ook tussentijds de abonnementsprijzen verhogen vanwege de stijgende energiekosten? Totaal TV maakte een rondje langs de vier grootste aanbieders van vaste diensten: Ziggo, KPN, T-Mobile en Delta Fiber, dat opereert met de merknamen Delta en Caiway

     

    Huiverig

    De aanbieders van vaste diensten zijn huiverig voor een tweede prijsverhoging in 2022. Dit heeft alles te maken met de dynamiek op de markt van vaste diensten. Veel Nederlanders wisselen regelmatig van aanbieder. Bij een nieuwe prijsverhoging mogen klanten namelijk nog binnen de contractvaste periode kosteloos hun abonnement opzeggen. Voor de aanbieders kan dit voor ongewenst vertrek van klanten zorgen.

     

    Ziggo

    VodafoneZiggo-woordvoerster Tabitha Laurey wil namens Ziggo niet echt ingaan op de vraag over een mogelijke prijsverhoging. Onlangs verhoogde Ziggo wel het instapabonnement Internet Basic tussentijds voor nieuwe klanten. Toen liet Laurey weten dat Ziggo geen plannen had andere abonnementen tussentijds te verhogen.

     

    KPN

    Meer specifiek is het antwoord van Gerd de Smyter namens KPN. Het telecombedrijf biedt onder eigen merknaam vaste diensten aan. Daarnaast worden via KPN Wholesale ook tv- en internetdiensten geleverd aan serviceproviders die via de netwerken van KPN NetwerkNL en Glaspoort vaste diensten leveren. KPN voerde op 1 juli een gematigde prijsverhoging door. “We zijn natuurlijk niet immuun voor kostenstijging en we doen ons best om de oplopende kosten zo goed mogelijk te mitigeren. Zoals vastgesteld in onze algemene voorwaarden kunnen wij onze prijzen één keer per jaar verhogen in lijn met de inflatie. Klanten worden hierdoor niet contractvrij. Willen wij hiervan af, door dit bijvoorbeeld op een ander moment te doen, dan worden klanten wel contractvrij”, zo schetst De Smyter. De woordvoerder vervolgt met het goede bericht voor abonnees. “Wij overwegen momenteel niet om een extra, ingelaste verhoging door te voeren, omwille van de oplopende energiekosten voor KPN.”

     

    T-Mobile

    Klaas Jan Lageschaar voert namens T-Mobile het woord over dit onderwerp. “Regelmatig stijgen de prijzen in Nederland. Met deze prijsinflatie stijgen ook onze kosten. Daarom zijn wij gerechtigd om één keer per jaar een inflatiecorrectie toe te passen op onze abonnementstarieven.” T-Mobile lijkt dus ook geen plannen voor een tussentijdse prijsverhoging te hebben.

     

    Delta Fiber

    Onduidelijk is wat er gaat gebeuren met de abonnementsprijzen bij Delta en Caiway. “Over prijswijzigingen communiceren we eerst met de klanten die het aangaat. Vooraf doen we daar geen mededelingen over”, aldus Gerard van der Zanten. Abonnees van Delta en Caiway zitten dus het meest in ongewisse over een mogelijke tussentijdse prijsverhoging.

    ZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLKPN WholesaleT-MobileDelta FiberDeltaCaiwaytvtelevisieinternetprijsverhogingenergieenergiecrisis

    Reacties

  1. TV-TIP Voor het Blok

    Voor het Blok
    NPO 3 om 18:16 uur
    Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

    TV-TIP Star Trek: Picard

    Star Trek: Picard
    Veronica om 20:00 uur
    Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

    Interview