Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Kooigevecht’ Feyenoord – Ajax gratis bij ESPN in alle huiskamers

  De voetbalklassieker Feyenoord – Ajax is zondag 22 januari live te zien op ESPN 1. Dit kanaal is bij Ziggo, KPN en alle overige providers in het basispakket beschikbaar.
  Jarco Kriek
  21 januari 2023
  comments 3
  ‘Kooigevecht’ Feyenoord – Ajax gratis bij ESPN in alle huiskamers
  Foto Getty Images

  De actie ‘ESPN 1 voor iedereen’ zorgt ervoor dat in alle huishoudens met een tv-abonnement het kanaal ESPN 1 in het basispakket te zien is. Bij vrijwel alle providers is dit in ieder geval tot het einde van dit voetbalseizoen het geval. Alleen bij Delta en Caiway wordt ESPN 1 slechts tot medio februari aangeboden. Bij Ziggo is ESPN 1 alleen zichtbaar als klanten toegang hebben tot het zenderaanbod van het digitale instapabonnement TV Start/TV Standaard.

   

  Honderden agenten

  Feyenoord – Ajax wordt voor het eerst in jaren weer met publiek gespeeld. Dit was in de voorgaande jaren niet mogelijk vanwege coronamaatregelen. De sfeer rond de wedstrijd is geladen. Hoewel supporters uit Amsterdam in voetbalstadion De Kuip niet welkom zijn, worden grootschalige veiligheidsmaatregelen genomen. Zo zijn er rondom het hele veld metershoge netten opgesteld. Dit moet voorkomen dat bezoekers voorwerpen op het veld kunnen gooien. Ook worden honderden politieagenten ingezet om de orde te handhaven. Hoeveel agenten het precies zijn en welke voorzorgmaatregelen getroffen zijn willen politie en de burgemeester van Rotterdam niet zeggen.

   

  Kooi

  Door de hoge netten rond het veld is het zicht op de wedstrijd belemmerd. Niet alleen de bezoekers, maar ook kijkers van ESPN 1 krijgen met de nadelige gevolgen van de netten te maken. Door de constructie lijkt het of de voetbalwedstrijd in een kooi wordt gespeeld. De voetbalwedstrijd tussen de nummer 1 (Feyenoord) en nummer 3 (Ajax) van de Eredivisie lijkt dan ook meer op een kooigevecht dan een normale voetbalwedstrijd.

   

  Televisie

  De aftrap van Feyenoord – Ajax in om 14.30 uur. De hele wedstrijd is bij Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta, Caiway, Canal Digitaal en vrijwel alle overige providers live en zonder extra kosten op ESPN 1 te volgen. De uitgebreide voorbeschouwing op wat wordt gezien als de enige echte voetbalklassieker van Nederland begint om 13.30 uur. Deze voorbeschouwing met Milan van Dongen, Kees Kwakman en Hans Kraay Jr. wordt echter op ESPN 4 uitgezonden. Om dit kanaal te zien is wel een aanvullend abonnement nodig. Nederlanders met Canal Digitaal satelliet en KPN Digitenne kunnen echter zelfs met een aanvullend ESPN-abonnement niet naar de voorbeschouwing kijken omdat bij deze tv-diensten ESPN 4 niet in het aanbod zit.

   

  Radio

  Een volledig live verslag van Feyenoord – Ajax is via de radio te horen op Radio Rijnmond. Bij NOS Langs de lijn op NPO 1 zijn regelmatig lange fragmenten van de wedstrijd te beluisteren. Beide radiozenders zijn in Nederland in de ether via FM en DAB+ te ontvangen. Online kan wereldwijd geluisterd worden via de apps en websites van beide zenders, en ook via radio-apps als JUKE, radioNED en TuneIn.

  ESPNESPN 1voetbalEredivisie

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview