Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Kooigevecht’ Feyenoord – Ajax gratis bij ESPN in alle huiskamers

  De voetbalklassieker Feyenoord – Ajax is zondag 22 januari live te zien op ESPN 1. Dit kanaal is bij Ziggo, KPN en alle overige providers in het basispakket beschikbaar.
  Jarco Kriek
  21 januari 2023
  comments 3
  ‘Kooigevecht’ Feyenoord – Ajax gratis bij ESPN in alle huiskamers
  Foto Getty Images

  De actie ‘ESPN 1 voor iedereen’ zorgt ervoor dat in alle huishoudens met een tv-abonnement het kanaal ESPN 1 in het basispakket te zien is. Bij vrijwel alle providers is dit in ieder geval tot het einde van dit voetbalseizoen het geval. Alleen bij Delta en Caiway wordt ESPN 1 slechts tot medio februari aangeboden. Bij Ziggo is ESPN 1 alleen zichtbaar als klanten toegang hebben tot het zenderaanbod van het digitale instapabonnement TV Start/TV Standaard.

   

  Honderden agenten

  Feyenoord – Ajax wordt voor het eerst in jaren weer met publiek gespeeld. Dit was in de voorgaande jaren niet mogelijk vanwege coronamaatregelen. De sfeer rond de wedstrijd is geladen. Hoewel supporters uit Amsterdam in voetbalstadion De Kuip niet welkom zijn, worden grootschalige veiligheidsmaatregelen genomen. Zo zijn er rondom het hele veld metershoge netten opgesteld. Dit moet voorkomen dat bezoekers voorwerpen op het veld kunnen gooien. Ook worden honderden politieagenten ingezet om de orde te handhaven. Hoeveel agenten het precies zijn en welke voorzorgmaatregelen getroffen zijn willen politie en de burgemeester van Rotterdam niet zeggen.

   

  Kooi

  Door de hoge netten rond het veld is het zicht op de wedstrijd belemmerd. Niet alleen de bezoekers, maar ook kijkers van ESPN 1 krijgen met de nadelige gevolgen van de netten te maken. Door de constructie lijkt het of de voetbalwedstrijd in een kooi wordt gespeeld. De voetbalwedstrijd tussen de nummer 1 (Feyenoord) en nummer 3 (Ajax) van de Eredivisie lijkt dan ook meer op een kooigevecht dan een normale voetbalwedstrijd.

   

  Televisie

  De aftrap van Feyenoord – Ajax in om 14.30 uur. De hele wedstrijd is bij Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta, Caiway, Canal Digitaal en vrijwel alle overige providers live en zonder extra kosten op ESPN 1 te volgen. De uitgebreide voorbeschouwing op wat wordt gezien als de enige echte voetbalklassieker van Nederland begint om 13.30 uur. Deze voorbeschouwing met Milan van Dongen, Kees Kwakman en Hans Kraay Jr. wordt echter op ESPN 4 uitgezonden. Om dit kanaal te zien is wel een aanvullend abonnement nodig. Nederlanders met Canal Digitaal satelliet en KPN Digitenne kunnen echter zelfs met een aanvullend ESPN-abonnement niet naar de voorbeschouwing kijken omdat bij deze tv-diensten ESPN 4 niet in het aanbod zit.

   

  Radio

  Een volledig live verslag van Feyenoord – Ajax is via de radio te horen op Radio Rijnmond. Bij NOS Langs de lijn op NPO 1 zijn regelmatig lange fragmenten van de wedstrijd te beluisteren. Beide radiozenders zijn in Nederland in de ether via FM en DAB+ te ontvangen. Online kan wereldwijd geluisterd worden via de apps en websites van beide zenders, en ook via radio-apps als JUKE, radioNED en TuneIn.

  ESPNESPN 1voetbalEredivisie

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)