Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  'Koop geen 8K TV'

  Fabrikanten van 8K televisietoestellen hebben zich verenigd om het nieuwe beeldformaat een boost te geven. Maar consumentenorganisaties zoals Radar adviseren negatief over een aankoop.
  Jan-Hein Visser
  22 januari 2019
  comments 10
  'Koop geen 8K TV'
  Foto ANP

  Panelfabrikant AU Optronics en verschillende televisiefabrikanten hebben deze maand de '8K Association' opgericht. Dit is een een non-profitorganisatie die bedoeld is om 8k-content te promoten, de minimale eisen voor de 8k-tv's vast te stellen en een standaard logo voor de industrie te ontwikkelen en in te voeren. Ondanks dit alles en de presentatie van de prachtigste toestellen op beurzen, zoals recent de CES, heeft de gemiddelde consument voorlopig weinig aan een tv-toestel met 8K resolutie. AvroTros Radar adviseert zelfs negatief als het gaat om een aankoop. De consument die een groot tv-scherm wil aanschaffen, kan wel met een gerust hart voor 4K- oftewel Ultra HD-schermen gaan. Maar waar in 8K nog vrijwel niets wordt uitgezonden, is ook in 4K nog altijd vrij weinig aanbod. De grote aanbieders van digitale tv, Ziggo en KPN, zijn intussen wel op de 4K-trein gestapt, maar een al te groot lineair 4K-aanbod valt voorlopig niet te verwachten. Daarvoor moet men toch vooral bij de diverse streamingdiensten zijn of zorgen voor een satellietschotel die meerdere satellieten tegelijk kan ontvangen. Via de satelliet is voor lineaire 4K-zenders namelijk de meeste bandbreedte aanwezig.

  8KAvrotros Radar4KUltra HDSatellietAstraEutelsatKPNZiggoNetflixYoutube

  Reacties

 1. TV-TIP Endeavour Morse

  Endeavour Morse
  RTL 8 om 20:25 uur
  Een kunstenaar komt om bij een brand en Morse denkt dat het vuur is aangestoken, waardoor het een moordonderzoek wordt. Hij heeft tegelijkertijd zijn handen vol aan een chantagezaak. Een groepje activisten chanteert een supermarkt met vergiftigde voedingsmiddelen en het duurt niet lang voordat er een dode valt. Tijdens het onderzoek ontdekt de jonge rechercheur dat beide zaken iets met elkaar te maken hebben, want de kunstenaar had een connectie met de groep.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  SBS9 om 20:30 uur
  Het duurde eventjes, maar met Star Trek: Picard kreeg Jean-Luc Picard eindelijk zijn eigen sciencefictionserie. De populaire kapitein uit Star Trek: The Next Generation is in de spin-off Picard al jaren met pensioen. Jean-Luc renteniert op de wijngaard van zijn familie wanneer hij bezoek krijgt van een mysterieuze vrouw genaamd Dahj. Zij heeft een connectie met iemand uit zijn verleden, ­waardoor Jean-Luc Picard besluit haar te helpen.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)