Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN: betere beeldkwaliteit niet exclusief voor eigen klanten, maar provider beslist

  KPN biedt de betere beeldkwaliteit van de tien belangrijkste zender niet exclusief aan eigen klanten aan. KPN Wholesale levert dezelfde streams aan zijn afnemers.
  Jarco Kriek
  18 april 2023
  comments 2
  KPN: betere beeldkwaliteit niet exclusief voor eigen klanten, maar provider beslist
  Foto Getty Images

  De tien belangrijkste zenders van NPO, RTL Nederland en Talpa Network worden door KPN sinds kort zowel op de bruikleendecoder van Interactieve TV als op de KPN TV+ decoder aangeboden met een bandbreedte van ongeveer 14,5 Mb/s. Dit is bijna twee keer zoveel als voorheen het geval was. Het gebruik van meer bandbreedte leidt tot een betere beeldkwaliteit.

   

  Concurrenten

  KPN houdt de streams met beter beeld niet exclusief voor de eigen klanten. Dit wordt door woordvoerder Gerd de Smyter aan Totaal TV bevestigd. Iedere serviceprovider die actief is op de netwerken van KPN NetwerkNL en Glaspoort krijgen deze betere streams voor de tien belangrijkste zenders geleverd als ze hun diensten inkopen bij KPN Wholesale. Dit betekent dat ook concurrenten als T-Mobile en Youfone het betere beeld bij de tien belangrijkste zenders kunnen aanbieden.

   

  Eigen keuze

  Het is volgens De Smyter wel de keuze van de provider zelf in welke bandbreedte – en dus beeldkwaliteit – de zenders aan abonnees worden doorgegeven. “Het is aan onze distributeurs zelf in welke kwaliteit ze het willen ophalen en doorzetten naar hun klanten. Daar voeren ze zelf de regie over.”

  KPNKPN NetwerkNLKPN WholesaleGlaspoorttvtelevisiebandbreedtebeeldkwaliteit

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)