Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN beveiligt klanten beter

  Een betere beveiliging van privacy bij gebruik van internet. Het wordt nog belangrijker nu onder meer thuiswerken meer de norm wordt.
  Jarco Kriek
  18 december 2020
  comments 3
  KPN beveiligt klanten beter
  Foto Getty Images

  KPN introduceert met ingang van 14 december en als eerste grote provider voor alle internetklanten een gratis malware- en phishingfilter. Dit filter beschermt klanten tegen onbetrouwbare websites. De behoeften en verwachtingen van klanten nemen in de digitaliserende samenleving voortdurend toe, ook op het gebied van veiligheid en privacy. Veel mensen werken vanaf huis en ook het sociale leven speelt zich steeds meer digitaal af.

   

  Veiliger op internet

  Omdat internetveiligheid één van KPN’s speerpunten is, introduceerde KPN in het eerste kwartaal van 2020 als eerste grote telecomprovider DNSSEC, dat controleert of de bezochte internetpagina wel veilig is. De introductie van het malwarefilter past hier ook in. Jean Pascal van Overbeke, Chief Consumer Market en lid van de raad van bestuur: "Vandaag de dag zijn we thuis steeds meer, met steeds meer apparaten, online. Dat vraagt om een uitstekende en veilige internetverbinding. Hiervoor bouwt KPN het beste glasvezelnetwerk, waarbij betrouwbaarheid en veiligheid een belangrijke rol spelen. Ook de invoering van het malwarefilter past naadloos in deze ontwikkeling. Bij KPN ben je veilig online zonder gedoe."

   

  Betere beveiliging

  Het malwarefilter van KPN is een dienst die klanten online beschermt tegen onbetrouwbare websites, zodat ze geen slachtoffer worden van kwaadwillenden die malware verspreiden en/of phishingpogingen ondernemen. Onder malware vallen onder andere: computervirussen, Trojaanse paarden, spyware en ransomware. Het malwarefilter zit in het netwerk en checkt automatisch en anoniem of de website die wordt bezocht niet op een zwarte lijst staat. Indien dat wel het geval is krijgt de klant een foutmelding op zijn scherm. De klant kan het filter met één klik eenvoudig zelf aanzetten. Daarna is dan de hele vaste internetverbinding beschermd, inclusief alle aan het KPN-modem verbonden apparaten binnen het huishouden.

   

  Veilig online

  Met KPN ben je volgens het telecombedrijf dus veilig online zonder gedoe. KPN zorgt ervoor dat ieder aangesloten huishouden veilig en beschermd verbonden is met het internet. KPN Veilig is gratis voor maximaal 5 apparaten met onder andere een anti-virus dienst, privacy voor de apps en ouderlijk toezicht. KPN biedt het malwarefilter direct kosteloos aan voor ruim tweederde van al zijn klanten met internet thuis. Voor de overige klanten komt het begin 2021 beschikbaar. Daarna zal het malwarefilter ook voor klanten met een mobiel abonnement beschikbaar komen.

  KPNXS4Allinternetbeveiligingonlineinternetcriminelenmalwarephishingphishingmail

  Reacties