Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN bevestigt verlenging doorgifte F1-kanaal Viaplay Xtra

  Na Ziggo bevestigt ook KPN dat de doorgifte van het lineaire Formule 1-kanaal Viaplay Xtra wordt voortgezet tot in ieder geval het einde van dit jaar.
  Jarco Kriek
  1 june 2022
  comments 3
  KPN bevestigt verlenging doorgifte F1-kanaal Viaplay Xtra

  Viaplay Group kocht vorig jaar de uitzendrechten voor Nederland van Formule 1. Het Zweedse bedrijf gebruikt deze rechten om de streamingdienst Viaplay in Nederland in de markt te zetten. Viaplay wilde dit in eerste instantie alleen via live streaming doen. Internetaanbieders zoals Ziggo en KPN luidden echter de noodklok omdat live streaming bij een populaire sport als de Formule 1 nog nooit was gerealiseerd in Nederland.

   

  Viaplay Xtra

  Het voorgevoel van Ziggo en KPN is werkelijkheid geworden. In de afgelopen drie maanden is nog geen enkel Formule 1-weekend verlopen zonder een berg klachten van teleurgestelde Viaplay-abonnees. Als via live streaming naar de Formule 1 wordt gekeken klaagt een deel van de abonnees over slechte beeldkwaliteit, haperingen in beeld of zelfs het geheel uitvallen van de stream. Via het lineaire kanaal Viaplay Xtra bij Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway kan op hetzelfde moment wel ongestoord naar Formule 1-races worden gekeken. In eerste instantie zou Viaplay Xtra tot 1 augustus bij de genoemde providers beschikbaar zijn. Na Ziggo bevestigt nu ook KPN aan Totaal TV dat Viaplay Xtra gedurende het gehele Formule 1-seizoen bij het telecombedrijf beschikbaar blijft in het aanbod van Interactieve TV.

   

  Niet iedereen

  Viaplay Xtra is bij KPN Interactieve TV op voorkeuzekanaal 225 te vinden, maar niet voor iedere Viaplay-abonnee toegankelijk. Alleen Viaplay-kijkers die hun abonnement afnemen via KPN hebben toegang tot dit kanaal. Wie rechtstreeks bij Viaplay een abonnement heeft afgesloten, kan alleen via live streaming Formule 1 volgen.

  KPNInteractieve TVViaplayViaplay XtraViaplay GroupFormule 1lineair

  Reacties

 1. TV-TIP Boerderij van Dorst

  Boerderij van Dorst
  NPO 3 om 20:19 uur
  Maxim Hartman en Hanneke Groenteman komen helpen op de boerderij. Ze gaan flink aan het werk zodat het land klaar is voor de zomer.

  TV-TIP Floortje naar het einde van de wereld

  Floortje naar het einde van de wereld
  NPO 1 om 20:23 uur
  Floortje Dessing vaart een paar dagen mee op het vlot van de Oostenrijkse televisie-editor Jojo en zijn vriendin Norah in het Zweedse Dalsland.

  Interview

  • *

   Tom Waes

   Reizen Waes wereldsteden

   Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
   Reacties0 reactie(s)