Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN bevestigt verlenging doorgifte F1-kanaal Viaplay Xtra

  Na Ziggo bevestigt ook KPN dat de doorgifte van het lineaire Formule 1-kanaal Viaplay Xtra wordt voortgezet tot in ieder geval het einde van dit jaar.
  Jarco Kriek
  1 juni 2022
  comments 4
  KPN bevestigt verlenging doorgifte F1-kanaal Viaplay Xtra

  Viaplay Group kocht vorig jaar de uitzendrechten voor Nederland van Formule 1. Het Zweedse bedrijf gebruikt deze rechten om de streamingdienst Viaplay in Nederland in de markt te zetten. Viaplay wilde dit in eerste instantie alleen via live streaming doen. Internetaanbieders zoals Ziggo en KPN luidden echter de noodklok omdat live streaming bij een populaire sport als de Formule 1 nog nooit was gerealiseerd in Nederland.

   

  Viaplay Xtra

  Het voorgevoel van Ziggo en KPN is werkelijkheid geworden. In de afgelopen drie maanden is nog geen enkel Formule 1-weekend verlopen zonder een berg klachten van teleurgestelde Viaplay-abonnees. Als via live streaming naar de Formule 1 wordt gekeken klaagt een deel van de abonnees over slechte beeldkwaliteit, haperingen in beeld of zelfs het geheel uitvallen van de stream. Via het lineaire kanaal Viaplay Xtra bij Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway kan op hetzelfde moment wel ongestoord naar Formule 1-races worden gekeken. In eerste instantie zou Viaplay Xtra tot 1 augustus bij de genoemde providers beschikbaar zijn. Na Ziggo bevestigt nu ook KPN aan Totaal TV dat Viaplay Xtra gedurende het gehele Formule 1-seizoen bij het telecombedrijf beschikbaar blijft in het aanbod van Interactieve TV.

   

  Niet iedereen

  Viaplay Xtra is bij KPN Interactieve TV op voorkeuzekanaal 225 te vinden, maar niet voor iedere Viaplay-abonnee toegankelijk. Alleen Viaplay-kijkers die hun abonnement afnemen via KPN hebben toegang tot dit kanaal. Wie rechtstreeks bij Viaplay een abonnement heeft afgesloten, kan alleen via live streaming Formule 1 volgen.

  KPNInteractieve TVViaplayViaplay XtraViaplay GroupFormule 1lineair

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  Na een rondje hardlopen wordt de 23-jarige Rose Anderson dood in een rivier gevonden. Haar huisgenoot Chloe vertelt Lewis, Hathaway en Maddox dat Rose bloedbonje had met haar minnaar, professor astrofysica Felix. En laat hij nou getrouwd zijn met haar scriptiebegeleider Philippa. Heeft een van hen Rose naar de eeuwige jachtvelden gestoken of heeft het onderwerp van haar proefschrift iets met haar dood te maken? De zaak komt in een stroomversnelling als Chloe’s vriend op de vlucht slaat. Maar dan valt er een tweede slachtoffer…

  TV-TIP Het Roer Om

  Het Roer Om
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het idee om de eeuwigdurende kuierlatten te nemen speelt al lang bij Almeloërs Sven en Cariena. Slowakije, Tsjechië en Polen passeren de revue, maar de keuze valt uiteindelijk op Duitsland, vooral omdat ze al een lekker woordje Duits spreken. In het gehucht Wurz­bach huren ze twee vrijstaande huizen: een om zelf in te wonen, de ander voor de verhuur. Maar als blijkt dat de huurbaas niet van plan geld in het gedateerde vakantiehuis te pompen, worden ze gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Voor Sven en Cariena lijkt niets anders op te zitten dan een baan te zoeken.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)