Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN bevestigt verlenging doorgifte F1-kanaal Viaplay Xtra

  Na Ziggo bevestigt ook KPN dat de doorgifte van het lineaire Formule 1-kanaal Viaplay Xtra wordt voortgezet tot in ieder geval het einde van dit jaar.
  Jarco Kriek
  1 juni 2022
  comments 4
  KPN bevestigt verlenging doorgifte F1-kanaal Viaplay Xtra

  Viaplay Group kocht vorig jaar de uitzendrechten voor Nederland van Formule 1. Het Zweedse bedrijf gebruikt deze rechten om de streamingdienst Viaplay in Nederland in de markt te zetten. Viaplay wilde dit in eerste instantie alleen via live streaming doen. Internetaanbieders zoals Ziggo en KPN luidden echter de noodklok omdat live streaming bij een populaire sport als de Formule 1 nog nooit was gerealiseerd in Nederland.

   

  Viaplay Xtra

  Het voorgevoel van Ziggo en KPN is werkelijkheid geworden. In de afgelopen drie maanden is nog geen enkel Formule 1-weekend verlopen zonder een berg klachten van teleurgestelde Viaplay-abonnees. Als via live streaming naar de Formule 1 wordt gekeken klaagt een deel van de abonnees over slechte beeldkwaliteit, haperingen in beeld of zelfs het geheel uitvallen van de stream. Via het lineaire kanaal Viaplay Xtra bij Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway kan op hetzelfde moment wel ongestoord naar Formule 1-races worden gekeken. In eerste instantie zou Viaplay Xtra tot 1 augustus bij de genoemde providers beschikbaar zijn. Na Ziggo bevestigt nu ook KPN aan Totaal TV dat Viaplay Xtra gedurende het gehele Formule 1-seizoen bij het telecombedrijf beschikbaar blijft in het aanbod van Interactieve TV.

   

  Niet iedereen

  Viaplay Xtra is bij KPN Interactieve TV op voorkeuzekanaal 225 te vinden, maar niet voor iedere Viaplay-abonnee toegankelijk. Alleen Viaplay-kijkers die hun abonnement afnemen via KPN hebben toegang tot dit kanaal. Wie rechtstreeks bij Viaplay een abonnement heeft afgesloten, kan alleen via live streaming Formule 1 volgen.

  KPNInteractieve TVViaplayViaplay XtraViaplay GroupFormule 1lineair

  Reacties

 1. TV-TIP The Masked Singer

  The Masked Singer
  RTL 4 om 20:00 uur
  Ruben Nicolai stelt de laatste vijf kandidaten van dit seizoen voor. Panelleden Carlo Boszhard, Buddy Vedder, Monica Geuze, Loretta Schrijver en Gerard Joling mogen direct aan de slag: twee van de nieuwkomers vallen af.

  TV-TIP Nations League (v): Engeland - Nederland

  Nations League (v): Engeland - Nederland
  NPO 3 om 20:21 uur
  Na de pijnlijke nederlaag tegen onze zuiderburen leek het Nations League-avontuur van de Oranje Leeuwinnen al voorbij voordat het überhaupt begonnen was. De wedstrijd tegen verliezend de WK-finalist Engeland stond immers óók nog op de kalender. Tot ieders verbazing werd de ploeg van Sarina Wiegman eind ­september met 2-1 terug naar huis gestuurd. Op ’t heilige gras van Wembley zijn de Britse dames nu uit op revanche.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)