Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN blijft aan de slag met aanleg glasvezel

  KPN blijft letterlijk en figuurlijk aan de weg timmeren met de aanleg van glasvezel. Het telecombedrijf wil jaarlijks minimaal een half miljoen nieuwe aansluitingen realiseren.
  Jarco Kriek
  16 september 2022
  comments 1
  KPN blijft aan de slag met aanleg glasvezel
  Foto Getty Images

  KPN heeft deze week de aanleg van glasvezel in Heerenveen zo goed als afgerond. De aanleg in deze Friese gemeente heeft tweeënhalf jaar geduurd. In deze stad gaat KPN met glasvezel de concurrentie aan met Ziggo, dat via het aanwezige kabelnetwerk breedbanddiensten zoals tv en internet levert. Omdat het KPN glasvezelnetwerk een open karakter heeft, kunnen ook aanbieders als T-Mobile, Freedom Internet en Online.nl diensten in Heerenveen gaan aanbieden.

   

  Nieuwe aanleg

  KPN gaat via het bedrijf KPN NetwerkNL door met de aanleg van glasvezel in Nederland. Dit is nodig om de doelen te realiseren van een half miljoen nieuwe glasvezelaansluitingen per jaar en de dekkingsgraad van een glasvezelaansluiting in tachtig procent van de Nederlandse woningen voor het einde van 2026. KPN is daarom begonnen met de aanleg van glasvezel in onder meer Barendrecht, dat onder de rook van Rotterdam ligt. Ook daar gaat KPN met glasvezel de concurrentie met Ziggo aan.

  KPNKPN NetwerkNLtvtelevisieInteractieve TVinternetgigabitglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP André Rieu: Welcome to My World

  André Rieu: Welcome to My World
  NPO 1 om 19:06 uur
  André Rieu walst met zijn Johann Strauss Orkest al jaren de wereld over. Die reis komt in maart 2020 piepend tot stilstand, op het moment dat de VS in coronalockdown gaat en daarmee na slechts één concert een streep wordt gezet door zijn Amerikaanse tour. Als ook Nederland op slot gaat, wanhoopt de vioolvirtuoos niet. Hij besluit zijn instrument in te ruilen voor een bakblik, waarmee een nieuwe hobby is geboren: bakken.

  TV-TIP WK Voetbal: Portugal - Zwitserland

  WK Voetbal: Portugal - Zwitserland
  NPO 1 om 19:50 uur
  In zijn - hoogstwaarschijnlijk - laatste WK is Ronaldo maar gefocust op één ding: de wereldbeker. Het Zwitserland van Xhaka, Shaqiri en Embolo is het volgende obstakel op de weg naar overwinning. Lukt het de Portugezen de Zwitsers naar huis te sturen? In de laatste poulewedstrijd verloren de Portugezen van Zuid-Korea. En tijdens het EK stuntte de Zwitsers nog tegen de Fransen door - na een 3-3 gelijkspel - de penalty shoot-out te winnen.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)