Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN blijft aan de slag met aanleg glasvezel

  KPN blijft letterlijk en figuurlijk aan de weg timmeren met de aanleg van glasvezel. Het telecombedrijf wil jaarlijks minimaal een half miljoen nieuwe aansluitingen realiseren.
  Jarco Kriek
  16 september 2022
  comments 1
  KPN blijft aan de slag met aanleg glasvezel
  Foto Getty Images

  KPN heeft deze week de aanleg van glasvezel in Heerenveen zo goed als afgerond. De aanleg in deze Friese gemeente heeft tweeënhalf jaar geduurd. In deze stad gaat KPN met glasvezel de concurrentie aan met Ziggo, dat via het aanwezige kabelnetwerk breedbanddiensten zoals tv en internet levert. Omdat het KPN glasvezelnetwerk een open karakter heeft, kunnen ook aanbieders als T-Mobile, Freedom Internet en Online.nl diensten in Heerenveen gaan aanbieden.

   

  Nieuwe aanleg

  KPN gaat via het bedrijf KPN NetwerkNL door met de aanleg van glasvezel in Nederland. Dit is nodig om de doelen te realiseren van een half miljoen nieuwe glasvezelaansluitingen per jaar en de dekkingsgraad van een glasvezelaansluiting in tachtig procent van de Nederlandse woningen voor het einde van 2026. KPN is daarom begonnen met de aanleg van glasvezel in onder meer Barendrecht, dat onder de rook van Rotterdam ligt. Ook daar gaat KPN met glasvezel de concurrentie met Ziggo aan.

  KPNKPN NetwerkNLtvtelevisieInteractieve TVinternetgigabitglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Aussie Gold Hunters

  Aussie Gold Hunters
  Discovery Channel om 20:30 uur
  Goud, zweet en tranen in het ­nieuwe seizoen van Aussie Gold Hunters. Want met ­goudprijzen op record­hoogte ­nemen de ­goudzoekers in de snikhete en ­uitgestrekte Outback van Australië nog meer risico om de jackpot naar de oppervlakte te schoffelen. Zo ­besluiten The Dust Devils om met een konvooi aan kostbare machines 1200 km het land in te trekken. Maar ligt het goud daar wel te blinken? De Poseidon Crew heeft in ieder geval wel succes.

  TV-TIP Andy & Melisa

  Andy & Melisa
  SBS 6 om 20:30 uur
  Na een kleine flirt met RTL en een paar jaar radiostilte keren Andy en vriendin Melisa – de twee zijn al jaren gescheiden – terug op het oude SBS-nest. En hier blijkt dat er eigenlijk niks veranderd is. Al ligt de oud-voetballer niet meer dagen gestrekt op de bank. Er is tv-werk, een YouTube-kanaal en er moet ook geklust worden in hun nieuwe stek aan de Costa de Sol, dat gereedgemaakt moet worden voor de verhuur.

  Interview