Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN blijft aan de slag met aanleg glasvezel

  KPN blijft letterlijk en figuurlijk aan de weg timmeren met de aanleg van glasvezel. Het telecombedrijf wil jaarlijks minimaal een half miljoen nieuwe aansluitingen realiseren.
  Jarco Kriek
  16 september 2022
  comments 1
  KPN blijft aan de slag met aanleg glasvezel
  Foto Getty Images

  KPN heeft deze week de aanleg van glasvezel in Heerenveen zo goed als afgerond. De aanleg in deze Friese gemeente heeft tweeënhalf jaar geduurd. In deze stad gaat KPN met glasvezel de concurrentie aan met Ziggo, dat via het aanwezige kabelnetwerk breedbanddiensten zoals tv en internet levert. Omdat het KPN glasvezelnetwerk een open karakter heeft, kunnen ook aanbieders als T-Mobile, Freedom Internet en Online.nl diensten in Heerenveen gaan aanbieden.

   

  Nieuwe aanleg

  KPN gaat via het bedrijf KPN NetwerkNL door met de aanleg van glasvezel in Nederland. Dit is nodig om de doelen te realiseren van een half miljoen nieuwe glasvezelaansluitingen per jaar en de dekkingsgraad van een glasvezelaansluiting in tachtig procent van de Nederlandse woningen voor het einde van 2026. KPN is daarom begonnen met de aanleg van glasvezel in onder meer Barendrecht, dat onder de rook van Rotterdam ligt. Ook daar gaat KPN met glasvezel de concurrentie met Ziggo aan.

  KPNKPN NetwerkNLtvtelevisieInteractieve TVinternetgigabitglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Find It, Fix It, Sell It

  Find It, Fix It, Sell It
  Discovery Channel om 19:30 uur
  Wat de American Pickers doen in Amerika, doen Henry Cole en Simon O’Brien aan de overkant van Het Kanaal. De energieke Britten reizen stad en land af en gaan in muffe schuurtjes en bedompte kelders op zoek naar vergeten spulletjes die ze op hun eigen unieke wijze kunnen pimpen en voor de hoofdprijs kunnen verkopen.

  TV-TIP Hunted VIPS

  Hunted VIPS
  NPO 3 om 20:25 uur
  Terwijl het oliedomme gedrag van de vloggende zangeres Famke Louise en haar vriend, de niet veel slimmere oud-profvoetballer Denzel Slager, hen al binnen 24 uur in de armen van de hunters dreef, loopt een aantal bekende koppels nog vrij rond. Zij proberen tijdens de finale het extractiepunt te bereiken voordat ze alsnog in de kladden worden gegrepen. Zijn ze op tijd?

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)