Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN blijft aan de slag met aanleg glasvezel

  KPN blijft letterlijk en figuurlijk aan de weg timmeren met de aanleg van glasvezel. Het telecombedrijf wil jaarlijks minimaal een half miljoen nieuwe aansluitingen realiseren.
  Jarco Kriek
  16 september 2022
  comments 1
  KPN blijft aan de slag met aanleg glasvezel
  Foto Getty Images

  KPN heeft deze week de aanleg van glasvezel in Heerenveen zo goed als afgerond. De aanleg in deze Friese gemeente heeft tweeënhalf jaar geduurd. In deze stad gaat KPN met glasvezel de concurrentie aan met Ziggo, dat via het aanwezige kabelnetwerk breedbanddiensten zoals tv en internet levert. Omdat het KPN glasvezelnetwerk een open karakter heeft, kunnen ook aanbieders als T-Mobile, Freedom Internet en Online.nl diensten in Heerenveen gaan aanbieden.

   

  Nieuwe aanleg

  KPN gaat via het bedrijf KPN NetwerkNL door met de aanleg van glasvezel in Nederland. Dit is nodig om de doelen te realiseren van een half miljoen nieuwe glasvezelaansluitingen per jaar en de dekkingsgraad van een glasvezelaansluiting in tachtig procent van de Nederlandse woningen voor het einde van 2026. KPN is daarom begonnen met de aanleg van glasvezel in onder meer Barendrecht, dat onder de rook van Rotterdam ligt. Ook daar gaat KPN met glasvezel de concurrentie met Ziggo aan.

  KPNKPN NetwerkNLtvtelevisieInteractieve TVinternetgigabitglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS6 om 20:30 uur
  In Putten, midden in de Gelderse vallei, woont Nicole – dochter van Jan – des Bouvrie samen met haar vriend Arne en hun drie honden in een oude koeienstal uit 1897. De was is slap, het interieur bont en tot de nok toe gevuld met nostalgie en herinneringen. Hoe anders is dat bij oma, dochter en kleindochter Matteeva. Hun dertien-in-het-dozijn-huurwoning is saai en kil en het trio heeft werkelijk geen nagel om aan de kont te krabben. De twee gezinnen ruilen een week lang van huis, budget en leven.

  TV-TIP 100 Dagen in de Vergeten Wijk

  100 Dagen in de Vergeten Wijk
  NPO 3 om 21:11 uur
  Nadat ze eerder al als bijzonder stagiairs door een middelbare school en een psychiatrische kliniek scharrelden, duiken Tim den Besten en Nicolaas Veul dit keer onder in de Haagse wijk Laak. Het is een van de buurten die hoog scoren in lijstjes over eenzaamheid, armoede, woningnood en racisme. Om inzicht te krijgen in het leven in deze ‘vergeten wijk’, gaan Tim en Nicolaas er honderd dagen wonen én werken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)