Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN blijft aan de slag met aanleg glasvezel

  KPN blijft letterlijk en figuurlijk aan de weg timmeren met de aanleg van glasvezel. Het telecombedrijf wil jaarlijks minimaal een half miljoen nieuwe aansluitingen realiseren.
  Jarco Kriek
  16 september 2022
  comments 1
  KPN blijft aan de slag met aanleg glasvezel
  Foto Getty Images

  KPN heeft deze week de aanleg van glasvezel in Heerenveen zo goed als afgerond. De aanleg in deze Friese gemeente heeft tweeënhalf jaar geduurd. In deze stad gaat KPN met glasvezel de concurrentie aan met Ziggo, dat via het aanwezige kabelnetwerk breedbanddiensten zoals tv en internet levert. Omdat het KPN glasvezelnetwerk een open karakter heeft, kunnen ook aanbieders als T-Mobile, Freedom Internet en Online.nl diensten in Heerenveen gaan aanbieden.

   

  Nieuwe aanleg

  KPN gaat via het bedrijf KPN NetwerkNL door met de aanleg van glasvezel in Nederland. Dit is nodig om de doelen te realiseren van een half miljoen nieuwe glasvezelaansluitingen per jaar en de dekkingsgraad van een glasvezelaansluiting in tachtig procent van de Nederlandse woningen voor het einde van 2026. KPN is daarom begonnen met de aanleg van glasvezel in onder meer Barendrecht, dat onder de rook van Rotterdam ligt. Ook daar gaat KPN met glasvezel de concurrentie met Ziggo aan.

  KPNKPN NetwerkNLtvtelevisieInteractieve TVinternetgigabitglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP vtwonen: Weer Verliefd op je Huis

  vtwonen: Weer Verliefd op je Huis
  SBS6 om 18:55 uur
  Kees Tol en zijn team schieten Gerlinda en Sanne te hulp. Het stel is blij met hun vrijstaande huis, maar ze worden het niet eens over de indeling. Zelfs na twee verbouwingen zijn ze nog niet helemaal tevreden. Ze willen beiden een andere stijl, dus lopen de ergernissen hoog op. Kees probeert de moed er weer in te krijgen, en pakt het grootste probleem aan: een open trap waar ook een houtkachel onder staat.

  TV-TIP Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

  Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
  Net5 om 20:00 uur
  In deze tweede Pirates of the Caribbean-film heeft piraat Captain Jack Sparrow (Johnny Depp) een schuld openstaan bij Davy Jones (Bill Nighy), de ondode kapitein van het spookschip The Flying Dutchman. Om die schuld te vereffenen moet Sparrow het hart van Davy Jones vinden. Lukt dit niet, dan zal Jack voor eeuwig moeten boeten.

  Interview