Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN blijft fors investeren in glasvezel: druk op concurrenten Ziggo, Odido en Delta wordt opgevoerd

  KPN blijft de komende jaren investeren in de eigen netwerken. Bij mobiele diensten gaat de investering naar de uitrol van 5G, bij het vaste netwerk is dit glasvezel.
  Jarco Kriek
  7 november 2023
  comments 3
  KPN blijft fors investeren in glasvezel: druk op concurrenten Ziggo, Odido en Delta wordt opgevoerd

  KPN wil voor het einde van 2026 twee miljoen nieuwe glasvezelaansluitingen in Nederlandse woningen en bedrijven gerealiseerd hebben. Hierdoor komt het adresbereik van de eigen KPN glasvezel op 80 procent uit. Daarmee wordt de druk op de vaste markt, met tv en internet als belangrijkste diensten, op concurrenten als Ziggo, Odido en Delta verder opgevoerd.

   

  Meer diensten

  Behalve in glasvezel investeert KPN ook in het eigen 5G-netwerk. Maar ook in andere diensten en technologieën wordt door het telecombedrijf geld gestoken. Het gaat hierbij onder meer om cloud, AI, entertainment en gaming. Hiervoor werkt KPN samen met toonaangevende bedrijven om zijn doelstellingen te realiseren.

   

  Miljarden

  Om alle doelen te realiseren, maakt KPN tot en met 2027 4,5 miljard euro vrij. Joost Farwerck, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van KPN: “We hebben de belangrijkste ambities van onze strategie over de afgelopen drie jaar behaald. KPN groeit weer in alle segmenten en de uitrol van glasvezel ligt op koers. Ik ben trots op de inzet van al onze medewerkers om deze doelen te behalen. In de komende jaren maken we af waar we aan begonnen zijn, zodat eind 2026 ongeveer 80% van Nederland glasvezel heeft van KPN of Glaspoort.“ KPN noemt de nu geopenbaarde nieuwe strategie Connect, Activate & Grow.

  KPNtvtelevisieinternetmobielvast5Gglasvezelinvestering

  Reacties

 1. TV-TIP Last Christmas

  Last Christmas
  Net5 om 20:30 uur
  Hoewel ze weinig met Kerst heeft, zit Kate (Emilia Clarke) er continu middenin. Ze werkt in een winkel die het hele jaar door kerstspullen verkoopt. Logisch dus dat ze het er niet naar haar zin heeft. Daar komt verandering in als de charmante Tom (Henry Golding) de winkel binnenstapt. Hij leert Kate weer van het leven en Kerst te genieten.

  TV-TIP Het grote 30 tellen tv-toernooi

  Het grote 30 tellen tv-toernooi
  NPO 1 om 20:33 uur
  Water links van Nederland! De eerste mensen op aarde! De vorige president van de Verenigde Staten! In Het grote 30 tellen tv-toernooi, zeg maar de tv-variant van het immens populaire spel 30 Seconds, zetten Isa Hoes, Jochem van Gelder en Berget Lewis zich, met versterking van familieleden, in voor het Liliane Fonds. Welk team weet binnen dertig tellen de meeste antwoorden te verzamelen? Giovanca Ostiana en Bert van Leeuwen presenteren.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)