Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN blijft investeren in betere Interactieve TV

  KPN houdt de focus op doorlopende verbeteringen van de bruikleendecoder van zijn belangrijkste tv-product: Interactieve TV.
  Jarco Kriek
  18 juli 2022
  comments 0
  KPN blijft investeren in betere Interactieve TV

  Hoewel KPN plannen heeft om mogelijk nog dit jaar een nieuw gebruikersplatform met decoder voor Interactieve TV te presenteren, blijft het telecombedrijf investeren in het huidige platform. Ook in augustus brengt KPN weer nieuwe firmware uit voor alle decoders die momenteel in gebruik zijn.

   

  Herstart

  De nieuwe firmware is alleen in het zogenaamde NMC-gedeelte gewijzigd. Omdat het om een NMC-update gaat, is een herstart van de bruikleendecoder nodig om de nieuwe firmware te activeren. De nieuwe firmware heeft versienummer NMC 8.1.143_1.

   

  Nieuw platform

  De meeste wijzigingen in deze nieuwe firmware bevinden zich ‘onder de motorkap’. KPN geeft aan dat de decoders met deze nieuwe firmware meer integreren met het nieuwe platform van KPN Interactieve TV. Zo wordt in deze firmwareversie een nieuwe module van het nieuwe tv-platform geactiveerd. De testgroep ontvangt in de vroege ochtend van 19 juli de nieuwe firmware in de bruikleendecoder. Aan de hand van de resultaten en feedback hierop bepaalt KPN op een later tijdstip wanneer meer klanten de nieuwe firmware ontvangen.

   

  Arris VIP5202

  De nieuwe firmware brengt daarnaast enkele verbeteringen met zich mee voor de meest gebruikte 4K-decoder Arris VIP5202. Dit zijn enkele kleine bugs die nu volgens KPN zijn opgelost:

   

  • Bij “Herstel naar standaardinstellingen” via het instellingenmenu bleef de ontvanger soms hangen op de pop-up dat hij gaat herstarten. Dit is verholpen.
  • De opties “Herstart”, “Herstel naar standaardinstellingen” en “Software verwijderen” direct na gebruik YouTube of Prime Video app werkten niet. Dit is ook verholpen.
  KPNInteractieve TVdecoderbruikleendecoderfirmwarefirmware-update

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)