Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    KPN bouwt TV+ verder op

    KPN blijft bezig met het verbeteren van het nieuwste tv-product TV+. Het telecombedrijf houdt onverminderd vast aan tweewekelijkse updates.
    Jarco Kriek
    4 september 2023
    comments 2
    KPN bouwt TV+ verder op
    Foto Getty Images

    KPN heeft de eerste update van de TV+ App voor de TV+ decoder van september bekendgemaakt. Het gaat om de update naar firmwareversie 1.18.2. KPN verbetert het product op diverse punten. Diverse door gebruikers als belangrijk bestempelde aandachtspunten, zoals de automatisch HDR-functionaliteit, zijn in deze update echter nog niet doorgevoerd.

     

    Gefaseerde uitrol

    De eerste gebruikers van de TV+ decoder krijgen vandaag de beschikking over de nieuwe firmwareversie. Alle andere gebruikers worden vanaf donderdag 7 september gefaseerd voorzien van de nieuwe firmware. Deze wordt automatisch op afstand door KPN geïnstalleerd in de bruikleendecoder.

     

    Wat zijn de verbeteringen?

    KPN heeft in firmwareversie 1.18.2 naast bugfixes zoals het telecombedrijf zelf heeft benoemd de volgende verbeteringen doorgevoerd:

     

    • Een aantal van de instellingen waar je als klant graag makkelijk bij wilt komen zit best wel verstopt in het instellingenmenu. Dus zijn we bezig om daar verbetering in te brengen.
    • Met de vorige App update hebben we de opties voor Toegankelijkheid en Geluid naar boven gebracht. Ze zijn dan direct in het eerste menu te kiezen.
    • Onder Geluid hebben we nu ook het instellen van de audiokwaliteit gezet.
    • Ook hebben we een nieuwe optie gemaakt onder Toegankelijkheid. Hiermee kun je instellen dat je geen geluid meer hoort en geen live beeld meer ziet als je navigeert in de menu's.
    • Per deze update zal bij een nieuwe installatie van de TV+ Box (bij nieuwe klanten, of na een volledige reset) het geluid standaard op Stereo staan in plaats van Automatisch. We zien dat dit minder issues geeft. En we geloven dat klanten die meer eisen stellen aan het geluid, de instelling om dit aan te passen goed kunnen vinden.
    • Het belletje in de menubalk is vervangen door een envelopje. Op dit moment wordt het nog alleen gebruikt om aan te geven als er een update is. Maar in de toekomst kunnen we op deze manier ook informatieberichten sturen. Dan is een envelopje duidelijker.
    • Onder Instellingen > Pincode en privacy zitten ook de toestemmingsopties voor het gebruik van je data ter verbetering van onze dienst en om je beter te kunnen helpen als er problemen zijn. Per deze update wordt deze toestemming bij nieuwe installatie gelijk uitgevraagd.
    • Daarnaast een fix voor problemen met Terugkijken als je lang achter elkaar blijft doorkijken naar volgende programma's.
    • En een fix voor problemen met opstarten van bepaalde (niche) apps die dan in een verkeerde modus opgestart werden.
    KPNTV+tvtelevisiefirmwarefirmware-update

    Reacties

  1. TV-TIP Project Rembrandt

    Project Rembrandt
    NPO 1 om 20:55 uur
    De laatste vier kandidaten maken zich op voor de grote finale van Project Rembrandt. De apotheose bestaat uit twee delen. Om te beginnen moeten de deelnemers binnen 24 uur een meesterwerk van Rembrandt zelf namaken. Nadat er één schilder af is gevallen, begint de échte finale-opdracht: de finalisten krijgen drie maanden de tijd om een eigen meesterwerk te produceren. Wie mag uiteindelijk zijn eigen schilderijen exposeren in het Rijksmuseum?

    TV-TIP MAX Muziekspecial: Wim Sonneveld

    MAX Muziekspecial: Wim Sonneveld
    NPO 1 om 21:53 uur
    Wim Sonneveld verrijkte de Nederlandse muziek met klassiekers als Het Dorp, Margootje en Aan de Amsterdamse grachten. De cabaretier had in de jaren 70 plannen om zijn hits met een groot orkest uit te voeren, maar overleed voordat hij de kans kreeg. 50 jaar na zijn overlijden is het alsnog zo ver. Richard Groenendijk, Waylon en Fay Claassen spelen de grootste hits van Wim samen met het Metropole Orkest.

    Interview