Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN breidt aanbod tijdelijk uit met WK-kanaal NPO UHD

  KPN heeft het 1080p/HDR zenderaanbod tijdelijk uitgebreid met de doorgifte van het kanaal NPO UHD, waar het WK voetbal te volgen is.
  Jarco Kriek
  17 november 2022
  comments 3
  KPN breidt aanbod tijdelijk uit met WK-kanaal NPO UHD

  KPN biedt alle klanten met geschikte apparatuur de mogelijkheid om gratis naar het tijdelijke kanaal NPO UHD te kijken op voorkeuzepositie 690. Het is de tweede UHD-zender die bij KPN in het zenderaanbod verschijnt. NPO UHD en ESPN UHD maken gebruik van dezelfde uitzendtechniek, te weten 1080p50/HDR. Hoewel dit niet de 4K-beeldresolutie 2160p is, mogen zenders volgens de standaard van onder meer de European Broadcast Union (EBU) deze feitelijke Full HD-beeldresolutie toch Ultra HD (UHD) noemen.

   

  Apparatuur

  Alle KPN Interactieve TV-abonnees die gebruik maken van de 4K-bruikleendecoders VIP5202 en ZXV8001 kunnen – mits zij ook beschikken over een voor UHD geschikte televisie – op voorkeuzekanaal 690 naar het tijdelijke kanaal NPO UHD kijken. Als extra voorwaarde geldt daarnaast dat de internetverbinding over voldoende bandbreedte beschikt.

   

  Smart TV App

  Met de oudere HD-bruikleendecoders kan dus niet naar NPO UHD worden gekeken, omdat deze modellen de HDR-techniek niet ondersteunen. Abonnees die beschikken over een geschikte Smart TV kunnen het WK in opgepoetste beeldkwaliteit bekijken door gebruik te maken van de KPN Smart TV App. Ook via dit platform gaat KPN het tijdelijke kanaal NPO UHD aanbieden.

  KPNInteractieve TVNPONPO UHDvoetbalWK voetbal

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Bob Sikkes

   De Moeite Waard?!

   Terwijl Kopen zonder Kijken nog loopt, is Bouwkundige des Vaderlands Bob Sikkes (57) alweer aan een nieuw project begonnen: De Moeite Waard?!, waarin landgenoten huizen kopen, verbouwen en direct weer verkopen.
   Reacties0 reactie(s)