Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN breidt bereik Digitenne verder uit

  Net voor het begin van het recreatieseizoen heeft KPN het bereik – en dus ook de ontvangst – van Digitenne op meerdere plekken in Nederland verbeterd.
  Jarco Kriek
  7 april 2023
  comments 0
  KPN breidt bereik Digitenne verder uit

  Eerder werd al bekend dat KPN de ontvangst rondom campings en recreatiegebieden nabij de Friese Meren in Zuidwest-Friesland had verbeterd. Hiervoor werd de hoofdzender in Leeuwarden aangevuld met een steunzender in Tjerkgaast/Spannenburg.

   

  Zeeland

  KPN heeft nu een volgende stap gezet in het verbeteren van ontvangst in veelbezochte recreatiegebieden. Dit gebeurt onder meer in Zeeland. Al enige tijd zijn er onder recreanten klachten over het bereik van Digitenne in deze provincie, die in de lente en zomer veel wordt bezocht door toeristen met campers en caravans. Ook zijn in de provincie veel campings aanwezig. Onder meer in de regio Zoutelande wordt het signaal van Digitenne geoptimaliseerd, zo meldt KPN. Tot nu toe was ontvangst in Zeeland hoofdzakelijk mogelijk via de hoofdzender in Goes.

   

  DVB-T2

  Digitenne is de naam die door KPN wordt gebruikt voor digitale ethertelevisie. Digitenne maakt gebruik van de uitzendmethode DVB-T2 met hieraan gekoppeld de compressietechniek HEVC (H.265). Het ongecodeerde zenderaanbod bestaat uit de drie landelijke NPO-zenders aangevuld met twee regionale zenders. Daarnaast biedt KPN een gecodeerd Digitenne-abonnement aan. Het basisabonnement bestaat uit dertig zenders waaronder het voetbalkanaal ESPN 1. Om naar de betaalkanalen ESPN 2 en ESPN 3 te kijken is een aanvullend abonnement nodig.

   

  Makkelijk in gebruik

  Digitenne is snel en makkelijk aan te sluiten. Dat kan door de bij het abonnement geleverde bruikleendecoder te gebruiken. Ook kan gebruik worden gemaakt van een insteekkaart (CI+ 2.0 module) met geïntegreerde virtuele smartcard. De insteekkaart is in de meeste hedendaagse 4K-televisies te gebruiken. Digitenne is – zeker na de nu aangekondigde uitbreiding – in nagenoeg heel Nederland te ontvangen.

  KPNDigitennetvtelevisieethertelevisieetherontvangstDVB-T2

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)