Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN breidt glasvezelnetwerk uit: verdere aanleg in Zaandam begonnen

  KPN is begonnen met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Zaandam. In het zuidoosten van deze Noord-Hollandse plaats zijn de schoppen de grond ingegaan.
  Jarco Kriek
  12 juli 2023
  comments 1
  KPN breidt glasvezelnetwerk uit: verdere aanleg in Zaandam begonnen
  Foto Getty Images

  KPN gaat bij dit project rond de 200 kilometer glasvezel in de grond stoppen. De werkzaamheden die nu zijn begonnen, gaan naar verwachting tot het tweede kwartaal 2024 door. De werkzaamheden gaan volgens KPN bijdragen aan snellere internetverbindingen en een verbeterde, stabielere digitale infrastructuur voor bewoners en bedrijven. Net als in andere delen van Nederland gaat het glasvezelnetwerk in Zaandam het oude kopernetwerk vervangen. Naast KPN zijn ook Delta Fiber en Open Dutch Fiber (ODF) op grotere schaal actief met de aanleg van glasvezel.

   

  Meer concurrentie

  KPN heeft in Zaandam al eerder glasvezel aangelegd in de wijken Westerwatering, de Russische Buurt, de Spoorbuurt, Schilders- en de Waddenbuurten. De komst van meer glasvezel in Zaandammer bodem betekent dat de concurrentiedruk voor Ziggo groter wordt. De diensten die Ziggo via het eigen HFC-netwerk levert, zijn beter dan aanbieders als KPN en T-Mobile via koper kunnen leveren. Als koper is vervangen door glasvezel kunnen aanbieders diensten leveren die minimaal gelijkwaardig zijn aan die van Ziggo .

  KPNNetwerkNLtvtelevisieglasvezelaanleg

  Reacties

 1. TV-TIP Spoedeisende Hulp 24/7

  Spoedeisende Hulp 24/7
  RTL 5 om 20:30 uur
  In de nieuwe realityshow Spoedeisende Hulp 24/7 bezoeken we de SEH-afdelingen van drie gerenommeerde ziekenhuizen, waar medisch personeel continu een strijd tegen de klok levert. Verdriet en geluk, leven en dood liggen op de spoedeisende hulp enorm dicht bij elkaar. Het personeel vertelt over hun passie voor het werk en toont alle mooie, intieme en schrijnende situaties die ze in het ziekenhuis meemaken.

  TV-TIP Secrets in the Sand

  Secrets in the Sand
  History om 20:30 uur
  Als we één ding hebben opgestoken van Star Wars dan is het dat zand ruw en irritant is, en werkelijk overal tussenkomt. Niet zo gek dus, dat er onder de ontelbare korrels nog heel wat schatten verborgen liggen. In Secrets in the Sand leggen archeologen bijzondere historische vondsten bloot, die onder de golvende duinen waren verdwenen. In Chili duiken mummies van een verdwenen volk op, en in Egypte wordt een nieuwe graftombe ontdekt die door het zand werd verzwolgen.

  Interview