Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN breidt glasvezelnetwerk uit: verdere aanleg in Zaandam begonnen

  KPN is begonnen met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Zaandam. In het zuidoosten van deze Noord-Hollandse plaats zijn de schoppen de grond ingegaan.
  Jarco Kriek
  12 juli 2023
  comments 1
  KPN breidt glasvezelnetwerk uit: verdere aanleg in Zaandam begonnen
  Foto Getty Images

  KPN gaat bij dit project rond de 200 kilometer glasvezel in de grond stoppen. De werkzaamheden die nu zijn begonnen, gaan naar verwachting tot het tweede kwartaal 2024 door. De werkzaamheden gaan volgens KPN bijdragen aan snellere internetverbindingen en een verbeterde, stabielere digitale infrastructuur voor bewoners en bedrijven. Net als in andere delen van Nederland gaat het glasvezelnetwerk in Zaandam het oude kopernetwerk vervangen. Naast KPN zijn ook Delta Fiber en Open Dutch Fiber (ODF) op grotere schaal actief met de aanleg van glasvezel.

   

  Meer concurrentie

  KPN heeft in Zaandam al eerder glasvezel aangelegd in de wijken Westerwatering, de Russische Buurt, de Spoorbuurt, Schilders- en de Waddenbuurten. De komst van meer glasvezel in Zaandammer bodem betekent dat de concurrentiedruk voor Ziggo groter wordt. De diensten die Ziggo via het eigen HFC-netwerk levert, zijn beter dan aanbieders als KPN en T-Mobile via koper kunnen leveren. Als koper is vervangen door glasvezel kunnen aanbieders diensten leveren die minimaal gelijkwaardig zijn aan die van Ziggo .

  KPNNetwerkNLtvtelevisieglasvezelaanleg

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)