Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN breidt HD uit, Ziggo blijft achter

  KPN heeft NPO Politiek & Nieuws deze week bij Interactieve TV voor alle klanten naar HD-kwaliteit opgewaardeerd.
  Jarco Kriek
  10 maart 2022
  comments 8
  KPN breidt HD uit, Ziggo blijft achter
  Foto Getty Images

  NPO heeft enkele weken geleden eerder dan werd verwacht het digitaal themakanaal NPO Politiek & Nieuws van SD naar HD opgewaardeerd. Vanaf het eerste moment werd dit kanaal door SKV in HD aan klanten aangeboden. KPN volgde deze week door NPO Politiek & Nieuws bij Interactieve TV voor alle klanten naar HD-kwaliteit op te waarderen. Naast SKV en KPN bieden nog enkele andere kleinere providers dit kanaal in HD aan.

   

  Ziggo

  Ziggo was in de afgelopen maanden op de goede weg en waardeerde tientallen kanalen naar HD op. Zo was Ziggo van de grotere landelijke providers die de twee overige publieke digitale themakanalen NPO 1 Extra en NPO 2 Extra in HD via het eigen kabelnetwerk distribueerde. Met NPO Politiek & Nieuws blijft Ziggo vooralsnog achter en is dit kanaal tot dit moment in SD beschikbaar. Het is onbekend wanneer dit nieuwskanaal en onder meer ook een ander nieuwskanaal als CNN naar HD wordt opgewaardeerd.

  NPOpublieke omroepNPO PolitiekZiggoVodafoneZiggoKPNSKV

  Reacties

 1. TV-TIP Sanditon

  Sanditon
  NPO 2 om 17:09 uur
  Negen maanden na de dood van haar tortel Sidney, die in Antigua aan de gele koorts bezweek, keert Charlotte Heywood gedesillusioneerd terug naar Sanditon. In haar kielzog haar jongere zus Alison, die er net als Charlotte alles aan wil doen om de boerenmiddelmaat te ontstijgen. Maar Alison is lang niet de enige frisse wind die door het – inmiddels stuk minder pittoreske, maar des te populairdere en drukkere – kustplaatsje waait: een aantal nieuwe gezichten weet de boel flink op te schudden.

  TV-TIP UEFA Conference League: AZ - Zrinjski

  UEFA Conference League: AZ - Zrinjski
  Veronica om 18:00 uur
  De eerste groepswedstrijd van AZ in de Conference League begon in september nog voortvarend. De formatie van trainer Pascal Jansen leidde bij Zrinjski Mostar halverwege met een indrukwekkende 0-3, maar gaf de voorsprong vervolgens volledig weg. In Bosnië-Herzegovina werd het in het obscure Stadion pod Bijelim brijegom uiteindelijk 4-3. Net als de Alkmaarders snakt ook Ajax naar een overwinning. De geplaagde ploeg gaat vanavond in de Europa League op bezoek bij Olympische Marseille. In Amsterdam werd het in september 3-3.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)