Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN breidt HD-zenderaanbod uit

  KPN biedt na enige vertraging uiteindelijk toch het volledig in HD beschikbare zenderaanbod van de publieke omroep NPO via Interactieve TV aan.
  Jarco Kriek
  2 february 2022
  comments 5
  KPN breidt HD-zenderaanbod uit
  Foto Getty Images

  KPN-woordvoerder Gerd de Smyter liet in december desgevraagd aan Totaal TV weten dat NPO 1 Extra in de eerste weken van 2022 van SD- naar HD-beeldkwaliteit opgewaardeerd zou worden. Eerder deden meerdere providers – waaronder belangrijkste concurrent Ziggo – dit al. KPN heeft vandaag deze belofte ingelost. Abonnees van Interactieve TV die het aanvullende Pluspakket kopen, kunnen NPO 1 Extra in HD kijken.

   

  Meer HD in aantocht

  KPN en andere providers kunnen binnen enkele maanden ook het digitale themakanaal NPO Politiek & Nieuws in HD aan klanten gaan aanbieden. Dit is het laatste lineaire kanaal van de publieke omroep dat nog in SD-beeldkwaliteit bij providers wordt aangeleverd. NPO verwacht dat het aanvoersignaal in ieder geval voor de zomer naar HD wordt opgewaardeerd.

  KPNXS4AllInteractieve TVHDbeeldkwaliteitNPOpublieke omroepNPO 1 Extra

  Reacties

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview