Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN breidt HD-zenderaanbod uit

  KPN biedt na enige vertraging uiteindelijk toch het volledig in HD beschikbare zenderaanbod van de publieke omroep NPO via Interactieve TV aan.
  Jarco Kriek
  2 februari 2022
  comments 5
  KPN breidt HD-zenderaanbod uit
  Foto Getty Images

  KPN-woordvoerder Gerd de Smyter liet in december desgevraagd aan Totaal TV weten dat NPO 1 Extra in de eerste weken van 2022 van SD- naar HD-beeldkwaliteit opgewaardeerd zou worden. Eerder deden meerdere providers – waaronder belangrijkste concurrent Ziggo – dit al. KPN heeft vandaag deze belofte ingelost. Abonnees van Interactieve TV die het aanvullende Pluspakket kopen, kunnen NPO 1 Extra in HD kijken.

   

  Meer HD in aantocht

  KPN en andere providers kunnen binnen enkele maanden ook het digitale themakanaal NPO Politiek & Nieuws in HD aan klanten gaan aanbieden. Dit is het laatste lineaire kanaal van de publieke omroep dat nog in SD-beeldkwaliteit bij providers wordt aangeleverd. NPO verwacht dat het aanvoersignaal in ieder geval voor de zomer naar HD wordt opgewaardeerd.

  KPNXS4AllInteractieve TVHDbeeldkwaliteitNPOpublieke omroepNPO 1 Extra

  Reacties

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)