Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN brengt glasvezel meer naar grotere steden

  Grotere steden staan de komende maanden op het glasvezel-uitrolschema van KPN. Het telecombedrijf maakt hiermee de volgende stap in de aanleg.
  Jarco Kriek
  10 juni 2023
  comments 2
  KPN brengt glasvezel meer naar grotere steden
  Foto Getty Images

  KPN heeft zich bij de aanleg van glasvezelnetwerken tot nu toe voornamelijk op kleine plaatsen, middelgrote steden en kleinere delen van enkele grote steden gericht. Dit gebeurt vaak via Glaspoort, een joint venture van KPN met pensioenfonds ABP. KPN zegt nu klaar te zijn voor de volgende stap. Dit is de aanleg van glasvezel in meer grotere steden. En dan niet in kleine delen, maar in een veel groter aantal woningen.

   

  Verdubbelen

  KPN CEO Joost Farwerck waarschuwde Open Dutch Fiber (ODF) tijdens het Insight congres van Telecompaper dat het telecombedrijf ook glasvezelnetwerken gaat aanleggen in steden waar ODF nu al eigen glasvezel heeft aangelegd of heeft aangekondigd. In woningen in deze gebieden komt dus een toegangsmogelijkheid tot twee onafhankelijk van elkaar opererende glasvezelnetwerken. Het verdubbelen is nodig om het doel te realiseren dat KPN zich heeft gesteld: toegang met glasvezel in minimaal 80 procent van de woningen.

   

  Ziggo

  In vrijwel alle grote steden is daarnaast via het lokale kabelnetwerk ook Ziggo beschikbaar in de woningen. Dit kabelbedrijf levert eveneens gigabit internet.

  KPNKPN NetwerkNLGlaspoortglasvezeltvtelevisieinternetOpen Dutch FiberODF

  Reacties