Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN brengt glasvezel meer naar grotere steden

  Grotere steden staan de komende maanden op het glasvezel-uitrolschema van KPN. Het telecombedrijf maakt hiermee de volgende stap in de aanleg.
  Jarco Kriek
  10 juni 2023
  comments 2
  KPN brengt glasvezel meer naar grotere steden
  Foto Getty Images

  KPN heeft zich bij de aanleg van glasvezelnetwerken tot nu toe voornamelijk op kleine plaatsen, middelgrote steden en kleinere delen van enkele grote steden gericht. Dit gebeurt vaak via Glaspoort, een joint venture van KPN met pensioenfonds ABP. KPN zegt nu klaar te zijn voor de volgende stap. Dit is de aanleg van glasvezel in meer grotere steden. En dan niet in kleine delen, maar in een veel groter aantal woningen.

   

  Verdubbelen

  KPN CEO Joost Farwerck waarschuwde Open Dutch Fiber (ODF) tijdens het Insight congres van Telecompaper dat het telecombedrijf ook glasvezelnetwerken gaat aanleggen in steden waar ODF nu al eigen glasvezel heeft aangelegd of heeft aangekondigd. In woningen in deze gebieden komt dus een toegangsmogelijkheid tot twee onafhankelijk van elkaar opererende glasvezelnetwerken. Het verdubbelen is nodig om het doel te realiseren dat KPN zich heeft gesteld: toegang met glasvezel in minimaal 80 procent van de woningen.

   

  Ziggo

  In vrijwel alle grote steden is daarnaast via het lokale kabelnetwerk ook Ziggo beschikbaar in de woningen. Dit kabelbedrijf levert eveneens gigabit internet.

  KPNKPN NetwerkNLGlaspoortglasvezeltvtelevisieinternetOpen Dutch FiberODF

  Reacties

 1. TV-TIP Hell's Kitchen USA

  Hell's Kitchen USA
  24Kitchen om 19:30 uur
  Chef-kok Gordon Ramsay blaft kandidaten vaak af, net zoals een boze legersergeant dat kan. De zestiende reeks van Hell’s Kitchen start op een legerbasis waar de kandidaten tucht en discipline leren. Gelukkig verplaatst de actie zich snel weer naar de keuken, waar ‘generaal’ Ramsay zijn rekruten met harde hand de fijne kneepjes aanleert. Seizoen 16 werd berucht vanwege de vele ruzies, en dat zegt veel in een Gordon Ramsay-show!

  TV-TIP Verward

  Verward
  NPO 3 om 20:24 uur
  Op het nieuws hoor je regelmatig over ‘verwarde personen’ die voor problemen zorgen, maar wat voor mensen zíjn dat eigenlijk? Documentairemaakster Jessica Villerius onderzoekt de mensen achter dit label, én hulp­verleners die vaak met ze te maken hebben. Verpleegster Mariëlle was net een infuus aan het aanbrengen toen de buurman ineens binnenstormde en wild om zich heen begon te steken. Mariëlle vertelt over de hachelijke momenten die ze beleefde, toen ze op deze manier kennismaakte met Kenzo K.

  Interview