Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN en HBO Max gaan samenwerken: abonnement verkoop en kijken via decoder

  Wie via KPN Interactieve TV naar tv- en videocontent kijkt, kan vanaf september rechtstreeks naar HBO Max kijken en het benodigde abonnement afsluiten.
  Jarco Kriek
  15 augustus 2022
  comments 8
  KPN en HBO Max gaan samenwerken: abonnement verkoop en kijken via decoder
  Foto Getty Images

  Na Netflix, Videoland, Viaplay en Disney+ heeft KPN nu een overeenkomst met Warner Bros. Discovery gesloten. Hierdoor kunnen KPN-klanten rechtstreeks bij het telecombedrijf een HBO Max-abonnement afnemen. Daarnaast komt de streamingdienst rechtstreeks beschikbaar op de nieuwste bruikleendecoders van Interactieve TV. KPN is het eerste mediabedrijf in Nederland dat een dergelijke samenwerking met HBO Max met Warner Bros. Discovery aangaat. Vergeleken met de grootste concurrent Ziggo kan KPN meer streamingdiensten direct via de bruikleendecoder leveren.

   

  Energiebesparing

  Veel kijkers vinden het prettig om met één apparaat lineaire en online televisie te combineren. Het is daarnaast een milieubewuste manier van kijken naar tv- en videocontent. In de huidige tijd met uit de pan rijzende energieprijzen is elke bespaarde euro aan energiekosten meegenomen. KPN staat erom bekend dat het een actief ‘groen beleid’ voert, waarbij milieu en besparing hoog in het vaandel staan.

   

  Beter bereik

  Voor Warner Bros. Discovery betekent de samenwerking met KPN dat streamingdienst HBO Max een extra weg krijgt naar de huiskamers van 3,6 miljoen Nederlandse huishoudens. Vanaf september kunnen KPN-klanten een HBO Max abonnement toevoegen aan hun Internet, TV of Mobiel abonnement. Dat is bijna op tijd voor de lancering van de nieuwe HBO Max Original serie House of the Dragon. Dit is de langverwacht spin-off van de wereldwijde HBO-successerie Game of Thrones. House of the Dragon speelt zich 200 jaar voor de tijdslijn van Game of Thrones af en gaat op 22 augustus van start. KPN-klanten die rechtstreeks bij het telecombedrijf een HBO Max abonnement willen afsluiten, kunnen de dan beschikbare afleveringen na aanschaf van het abonnement bingewatchen.

   

  Ander content

  HBO Max biedt Nederlandse kijkers het beste entertainment voor het hele gezin, zo laat KPN weten. “Met iconische content van Warner Bros. zoals The Batman, Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore and Dune, HBO-series waaronder Succession en Euphoria, Max Originals zoals The Staircase, Hacks en The Flight Attendant, en Kids content zoals Teen Titans Go! en Looney Tunes-cartoons”, aldus het telecombedrijf in een persbericht.

   

  Blij met samenwerking

  Guillaume Coffin, Head of Affiliates and Advertising, France, Benelux, Africa, MENAT, Israel and GM Turkey bij Warner Bros. Discovery: "HBO Max staat voor kwaliteitsentertainment als de thuisbasis van enkele van de beste tv-series en films. Door samen te werken met KPN maken we onze titels nog makkelijker te streamen voor fans in Nederland. We kijken ernaar uit dat HBO Max in september live gaat met KPN."

   

  Meer combineren

  Jochem de Jong, VP Partnerships, TV en Entertainment bij KPN: "Net zoals veel KPN-klanten uitkijken naar de release van House of the Dragon, konden wij niet wachten om HBO Max toe te voegen aan ons entertainmentaanbod. Naast Disney+, Viaplay en Netflix kon HBO Max uiteraard niet ontbreken. Dankzij de samenwerking met HBO Max zijn KPN-klanten verzekerd van het beste entertainment. Bovendien wordt het hiermee voor klanten nog leuker om hun entertainmentaanbod op een voordelige manier te combineren. We zullen de introductie van HBO Max dan ook samen met onze klanten vieren."

   

  Hoe te bestellen?

  Klanten van KPN kunnen HBO Max straks eenvoudig online, via de klantenservice, in de winkel of gewoon via de MijnKPN app toevoegen aan hun KPN Internet, TV of Mobiel abonnement. Meer over de samenwerking is te lezen op www.kpn.com/hbomax.

  KPNInteractieve TVWarner Bros. DiscoveryHBO MaxbruikleendecoderstreamingdienstOTTonlinewederverkoopabonnementappenergiebesparing

  Reacties

 1. TV-TIP Downey's Dream Cars

  Downey's Dream Cars
  discovery om 17:30 uur
  Robert Downey Jr. werd een van de grootste filmsterren van de 21ste eeuw, door de rol van Tony Stark in de Marvel-films. In deze reeks documentaires hangt Robert écht de uitvinder uit. De acteur heeft een grote verzameling auto’s; de tijd is rijp om ze om te bouwen naar elektrische voertuigen. Downey trapt af met een Chevrolet K10 pick-uptruck die nú nog 1 op 6 rijdt. Verder op de planning staan een Corvette Stingray én het up-to-date brengen van een klassieke Volkswagen T1-bus.

  TV-TIP Assassin's Creed

  Assassin's Creed
  RTL 7 om 20:25 uur
  Callum (Michael Fassbender) wordt wegens moord ter dood veroordeeld. Het vonnis wordt nooit voltrokken: het bedrijf Abstergo laat Callum via een geavanceerde techniek in de huid van zijn vijftiende-eeuwse voorvader Aguilar kruipen. Als Aguilar moet hij de Tempeliers uitschakelen.

  Interview