Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    KPN en Tele2 verbeteren beeldkwaliteit tv-zenders

    De zenders van lokale omroepen in Nederland zijn vanaf 1 juli in een betere beeldkwaliteit in de huiskamers van klanten van KPN en Tele2 te bekijken. Dit heeft koepelorganisatie OLON bekendgemaakt.
    Jarco Kriek
    24 mei 2019
    comments 5
    KPN en Tele2 verbeteren beeldkwaliteit tv-zenders
    Foto ANP

    De zenders van lokale omroepen worden bij KPN en Tele2 aangeleverd via een externe aanvoerlijn, de mediahub. Dit aanvoersignaal wordt op 1 juli opgewaardeerd naar de nieuwe SD Plus uitzendstandaard. Dit betekent dat de tv-zenders van lokale omroepen bij KPN en Tele2 vanaf deze datum in een betere beeldkwaliteit aan klanten worden geleverd. Een betere beeldkwaliteit is mede nodig omdat in steeds meer huiskamers gebruik wordt gemaakt van grotere beeldschermen. TV-zenders dienen hierdoor het aanvoersignaal te verbeteren om in een acceptabele kwaliteit bij de kijkers in de huiskamer zichtbaar te zijn. SD Plus kan gezien worden als een tussenstap tussen de beeldnormen SD en HD. Voor veel lokale omroepen is de overstap van SD naar HD op dit moment te kostbaar.

     

    Bandbreedte

    In het geval van lokale omroepen wordt de bandbreedte van het aanvoersignaal van 2,0 naar 2,75 Mbit/s vergroot. Eigenaar van mediahub RedBeeMedia gaat vanaf 1 juli het verbeterde aanvoersignaal aan distributeurs leveren. Bij KPN en Tele2 zorgt dit ervoor dat lokale omroepen daadwerkelijk in beter beeld te bekijken zijn. Beide aanbieders maken gebruik van een zogenaamd geadresseerd decodersysteem. Dit betekent dat op basis van de postcode van de abonnee de juiste lokale omroep in de zenderlijst wordt geleverd.

    KPNTele2lokale omroepOLONbandbreedtemediahubRedBeeMediabeeldkwaliteitSDSD PlusHD

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview