Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN en T-Mobile gaan glasvezel in Ridderkerk aanleggen

  Ridderkerk krijgt niet één, maar twee glasvezelnetwerken. Als eerste gaat Open Dutch Fiber (T-Mobile) met werkzaamheden beginnen. Daarna volgt KPN NetwerkNL.
  Jarco Kriek
  2 oktober 2021
  comments 4
  KPN en T-Mobile gaan glasvezel in Ridderkerk aanleggen
  Foto Getty Images

  Ridderkerk was in mineur omdat glasvezelexploitant L2Fiber het aangekondigde glasvezelnetwerk niet ging aanleggen. Maar uiteindelijk is het vervangend aanbod uitgebreider, beter en meer op concurrentie gericht. De gemeente onder de rook van Rotterdam krijgt namelijk twee glasvezelnetwerken. Hierdoor krijgt vrijwel iedere woning en bedrijf in de komende jaren toegang tot een glasvezelnetwerk. De aankondiging betekent tevens dat het in Ridderkerk als kabelbedrijf actieve Ziggo met grote concurrentie te maken krijgt.

   

  T-Mobile trapt af

  Naar het nu uitziet, kan T-Mobile binnen enkele maanden al de eerste klantaansluiting in Ridderkerk realiseren. Binnen twaalf maanden belooft T-Mobile alle in het plan voorziene aansluitingen in woningen en bedrijven gerealiseerd te hebben. KPN begint een jaar later met de aanleg van glasvezel. Dit betekent dat de eerste klantaansluiting begin 2023 wordt verwacht. Ook KPN heeft met Ridderkerk afgesproken dat de werkzaamheden binnen een jaar afgerond zijn. Dat Open Dutch Fiber (T-Mobile) en KPN NetwerkNL (KPN) tijdens de aanleg niet samenwerken, betekent dat in veel delen van Ridderkerk dat straten twee keer opengebroken dienen te worden.

  KPNKPN NetwerkNLOpen Dutch FiberT-MobileglasvezelZiggoVodafoneZiggoconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)