Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN en T-Mobile gaan glasvezel in Ridderkerk aanleggen

  Ridderkerk krijgt niet één, maar twee glasvezelnetwerken. Als eerste gaat Open Dutch Fiber (T-Mobile) met werkzaamheden beginnen. Daarna volgt KPN NetwerkNL.
  Jarco Kriek
  2 october 2021
  comments 4
  KPN en T-Mobile gaan glasvezel in Ridderkerk aanleggen
  Foto Getty Images

  Ridderkerk was in mineur omdat glasvezelexploitant L2Fiber het aangekondigde glasvezelnetwerk niet ging aanleggen. Maar uiteindelijk is het vervangend aanbod uitgebreider, beter en meer op concurrentie gericht. De gemeente onder de rook van Rotterdam krijgt namelijk twee glasvezelnetwerken. Hierdoor krijgt vrijwel iedere woning en bedrijf in de komende jaren toegang tot een glasvezelnetwerk. De aankondiging betekent tevens dat het in Ridderkerk als kabelbedrijf actieve Ziggo met grote concurrentie te maken krijgt.

   

  T-Mobile trapt af

  Naar het nu uitziet, kan T-Mobile binnen enkele maanden al de eerste klantaansluiting in Ridderkerk realiseren. Binnen twaalf maanden belooft T-Mobile alle in het plan voorziene aansluitingen in woningen en bedrijven gerealiseerd te hebben. KPN begint een jaar later met de aanleg van glasvezel. Dit betekent dat de eerste klantaansluiting begin 2023 wordt verwacht. Ook KPN heeft met Ridderkerk afgesproken dat de werkzaamheden binnen een jaar afgerond zijn. Dat Open Dutch Fiber (T-Mobile) en KPN NetwerkNL (KPN) tijdens de aanleg niet samenwerken, betekent dat in veel delen van Ridderkerk dat straten twee keer opengebroken dienen te worden.

  KPNKPN NetwerkNLOpen Dutch FiberT-MobileglasvezelZiggoVodafoneZiggoconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de 4K Ultra HD van A Clockwork Orange

   Al stampend, stelend, zingend, tapdansend en verkrachtend vermaakt Alex, een vandaal met een bolhoed, zich uitstekend, al is het op tragische wijze ten koste van anderen. Dit voor vier Oscars genomineerde, krachtig staaltje filmkunst verleidt, choqueert en is nog steeds aangrijpend.

  TV-TIP Keuringsdienst van waarde

  Keuringsdienst van waarde
  BVN-TV om 09:55 uur
  Skyr, zuivel helemaal uit IJsland, die barst van de calcium en eiwitten. Maar is dat gezonde witte goedje nou yoghurt of kwark?

  TV-TIP Crazy Rich Asians

  Crazy Rich Asians
  Net5 om 20:30 uur
  Rachel vergezelt haar vriend Nick naar de bruiloft van zijn beste vriend in Singapore. Daar ontdekt zij dat Nick stinkend rijk is.

  Interview

  • *

   Leonie ter Braak

   Cupido Ofzo

   Samen met Wendy van Dijk helpt Leonie ter Braak in Cupido ofzo mensen met een beperking de liefde van hun leven te vinden.
   Reacties0 reactie(s)