Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN en T-Mobile gaan glasvezel in Ridderkerk aanleggen

  Ridderkerk krijgt niet één, maar twee glasvezelnetwerken. Als eerste gaat Open Dutch Fiber (T-Mobile) met werkzaamheden beginnen. Daarna volgt KPN NetwerkNL.
  Jarco Kriek
  2 october 2021
  comments 4
  KPN en T-Mobile gaan glasvezel in Ridderkerk aanleggen
  Foto Getty Images

  Ridderkerk was in mineur omdat glasvezelexploitant L2Fiber het aangekondigde glasvezelnetwerk niet ging aanleggen. Maar uiteindelijk is het vervangend aanbod uitgebreider, beter en meer op concurrentie gericht. De gemeente onder de rook van Rotterdam krijgt namelijk twee glasvezelnetwerken. Hierdoor krijgt vrijwel iedere woning en bedrijf in de komende jaren toegang tot een glasvezelnetwerk. De aankondiging betekent tevens dat het in Ridderkerk als kabelbedrijf actieve Ziggo met grote concurrentie te maken krijgt.

   

  T-Mobile trapt af

  Naar het nu uitziet, kan T-Mobile binnen enkele maanden al de eerste klantaansluiting in Ridderkerk realiseren. Binnen twaalf maanden belooft T-Mobile alle in het plan voorziene aansluitingen in woningen en bedrijven gerealiseerd te hebben. KPN begint een jaar later met de aanleg van glasvezel. Dit betekent dat de eerste klantaansluiting begin 2023 wordt verwacht. Ook KPN heeft met Ridderkerk afgesproken dat de werkzaamheden binnen een jaar afgerond zijn. Dat Open Dutch Fiber (T-Mobile) en KPN NetwerkNL (KPN) tijdens de aanleg niet samenwerken, betekent dat in veel delen van Ridderkerk dat straten twee keer opengebroken dienen te worden.

  KPNKPN NetwerkNLOpen Dutch FiberT-MobileglasvezelZiggoVodafoneZiggoconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview