Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN en T-Mobile gaan glasvezel in Ridderkerk aanleggen

  Ridderkerk krijgt niet één, maar twee glasvezelnetwerken. Als eerste gaat Open Dutch Fiber (T-Mobile) met werkzaamheden beginnen. Daarna volgt KPN NetwerkNL.
  Jarco Kriek
  2 october 2021
  comments 4
  KPN en T-Mobile gaan glasvezel in Ridderkerk aanleggen
  Foto Getty Images

  Ridderkerk was in mineur omdat glasvezelexploitant L2Fiber het aangekondigde glasvezelnetwerk niet ging aanleggen. Maar uiteindelijk is het vervangend aanbod uitgebreider, beter en meer op concurrentie gericht. De gemeente onder de rook van Rotterdam krijgt namelijk twee glasvezelnetwerken. Hierdoor krijgt vrijwel iedere woning en bedrijf in de komende jaren toegang tot een glasvezelnetwerk. De aankondiging betekent tevens dat het in Ridderkerk als kabelbedrijf actieve Ziggo met grote concurrentie te maken krijgt.

   

  T-Mobile trapt af

  Naar het nu uitziet, kan T-Mobile binnen enkele maanden al de eerste klantaansluiting in Ridderkerk realiseren. Binnen twaalf maanden belooft T-Mobile alle in het plan voorziene aansluitingen in woningen en bedrijven gerealiseerd te hebben. KPN begint een jaar later met de aanleg van glasvezel. Dit betekent dat de eerste klantaansluiting begin 2023 wordt verwacht. Ook KPN heeft met Ridderkerk afgesproken dat de werkzaamheden binnen een jaar afgerond zijn. Dat Open Dutch Fiber (T-Mobile) en KPN NetwerkNL (KPN) tijdens de aanleg niet samenwerken, betekent dat in veel delen van Ridderkerk dat straten twee keer opengebroken dienen te worden.

  KPNKPN NetwerkNLOpen Dutch FiberT-MobileglasvezelZiggoVodafoneZiggoconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Next Level Chef

  Next Level Chef
  Net 5 om 19:30 uur
  Na MasterChef en Hell’s Kitchen pakt de vuilbekkende kookgoeroe Gordon Ramsay het in de kookwedstrijd Next Level Chef net even anders aan.

  TV-TIP Chateau Bijstand

  Chateau Bijstand
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het kostte heel wat gepuf, gesteun, geklaag en rollende ogen, maar voor de familie Meiland zit de maand afzien in de bijstand erop.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)