Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN enige grote provider die kijken zonder kastje op Apple TV niet ondersteunt

  KPN was in Nederland een voorloper bij het kijken van tv- en videocontent zonder bruikleendecoder, het zogenaamde ‘kijken zonder kastje’. Maar met Apple TV blijft de provider achter.
  Jarco Kriek
  9 november 2022
  comments 7
  KPN enige grote provider die kijken zonder kastje op Apple TV niet ondersteunt

  Het ‘kijken zonder kastje’ neemt in Nederland toe. Zeker nu we meer op ons energiegebruik letten en de hand op de knip houden. Zonder extra bruikleendecoder naar tv-zenders te kijken kost minder stroom dan direct kijk via de televisie of met een online mediaspeler. Daarbij moeten we wel vermelden dat de hedendaagse bruikleendecoders die in de cloud opnemen veel minder stroom verbruiken dan eerdere modellen. Veel belangrijker is de kosten die we kunnen besparen doordat er voor de televisie in één of meer slaapkamers geen extra decoder hoeft te worden gehuurd. Deze huurkosten bedragen gemiddeld rond de vijf euro per decoder per maand.

   

  Apple TV

  Van de vier grootste tv-providers van Nederland ondersteunen er drie het ‘kijken zonder kastje’ via Apple TV. Ziggo en T-Mobile deden dit al langer, en Delta heeft zich hieraan toegevoegd. Grote uitzondering is KPN, juist het bedrijf dat het voortouw nam met het ‘kijken zonder kastje’. KPN bracht de KPN Smart TV App uit voor de meest gebruikte Smart TV's van LG, Samsung, Sony en Philips. Omdat de nieuwste tv-modellen van onder meer Sony en Philips met Android TV OS (Google TV) werken, is de KPN Smart TV App ook beschikbaar op online mediaspelers functionerend op dit platform.

   

  Andere strategie

  Maar na de komst van de KPN Smart TV App voor de Fire Stick van Amazon lijkt KPN gebroken te hebben met de eerdere strategie. De vraag is dan ook waarom KPN wel een app voor de Fire Stick heeft uitgebracht, maar niet voor de veel meer gebruikte Apple TV mediaspelers. KPN-woordvoerder Gerd de Smyter kan voor klanten met een Apple TV mediaspeler nog geen witte rook uit de schoorsteen toveren. Achter de schermen is KPN volgens de woordvoerder wel bezig met de ontwikkeling van apps voor andere platformen. Daarbij staat de klantbehoefte centraal. Maar op de vraag of KPN op dit moment bezig is met ontwikkeling van een app voor Apple TV geeft De Smyter geen concreet antwoord.

  KPNKPN webcareKPN Smart TV Appkijken zonder kastjeApple TV

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  Na een rondje hardlopen wordt de 23-jarige Rose Anderson dood in een rivier gevonden. Haar huisgenoot Chloe vertelt Lewis, Hathaway en Maddox dat Rose bloedbonje had met haar minnaar, professor astrofysica Felix. En laat hij nou getrouwd zijn met haar scriptiebegeleider Philippa. Heeft een van hen Rose naar de eeuwige jachtvelden gestoken of heeft het onderwerp van haar proefschrift iets met haar dood te maken? De zaak komt in een stroomversnelling als Chloe’s vriend op de vlucht slaat. Maar dan valt er een tweede slachtoffer…

  TV-TIP Het Roer Om

  Het Roer Om
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het idee om de eeuwigdurende kuierlatten te nemen speelt al lang bij Almeloërs Sven en Cariena. Slowakije, Tsjechië en Polen passeren de revue, maar de keuze valt uiteindelijk op Duitsland, vooral omdat ze al een lekker woordje Duits spreken. In het gehucht Wurz­bach huren ze twee vrijstaande huizen: een om zelf in te wonen, de ander voor de verhuur. Maar als blijkt dat de huurbaas niet van plan geld in het gedateerde vakantiehuis te pompen, worden ze gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Voor Sven en Cariena lijkt niets anders op te zitten dan een baan te zoeken.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)