Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN enige grote provider die kijken zonder kastje op Apple TV niet ondersteunt

  KPN was in Nederland een voorloper bij het kijken van tv- en videocontent zonder bruikleendecoder, het zogenaamde ‘kijken zonder kastje’. Maar met Apple TV blijft de provider achter.
  Jarco Kriek
  9 november 2022
  comments 7
  KPN enige grote provider die kijken zonder kastje op Apple TV niet ondersteunt

  Het ‘kijken zonder kastje’ neemt in Nederland toe. Zeker nu we meer op ons energiegebruik letten en de hand op de knip houden. Zonder extra bruikleendecoder naar tv-zenders te kijken kost minder stroom dan direct kijk via de televisie of met een online mediaspeler. Daarbij moeten we wel vermelden dat de hedendaagse bruikleendecoders die in de cloud opnemen veel minder stroom verbruiken dan eerdere modellen. Veel belangrijker is de kosten die we kunnen besparen doordat er voor de televisie in één of meer slaapkamers geen extra decoder hoeft te worden gehuurd. Deze huurkosten bedragen gemiddeld rond de vijf euro per decoder per maand.

   

  Apple TV

  Van de vier grootste tv-providers van Nederland ondersteunen er drie het ‘kijken zonder kastje’ via Apple TV. Ziggo en T-Mobile deden dit al langer, en Delta heeft zich hieraan toegevoegd. Grote uitzondering is KPN, juist het bedrijf dat het voortouw nam met het ‘kijken zonder kastje’. KPN bracht de KPN Smart TV App uit voor de meest gebruikte Smart TV's van LG, Samsung, Sony en Philips. Omdat de nieuwste tv-modellen van onder meer Sony en Philips met Android TV OS (Google TV) werken, is de KPN Smart TV App ook beschikbaar op online mediaspelers functionerend op dit platform.

   

  Andere strategie

  Maar na de komst van de KPN Smart TV App voor de Fire Stick van Amazon lijkt KPN gebroken te hebben met de eerdere strategie. De vraag is dan ook waarom KPN wel een app voor de Fire Stick heeft uitgebracht, maar niet voor de veel meer gebruikte Apple TV mediaspelers. KPN-woordvoerder Gerd de Smyter kan voor klanten met een Apple TV mediaspeler nog geen witte rook uit de schoorsteen toveren. Achter de schermen is KPN volgens de woordvoerder wel bezig met de ontwikkeling van apps voor andere platformen. Daarbij staat de klantbehoefte centraal. Maar op de vraag of KPN op dit moment bezig is met ontwikkeling van een app voor Apple TV geeft De Smyter geen concreet antwoord.

  KPNKPN webcareKPN Smart TV Appkijken zonder kastjeApple TV

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)