Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN enige grote provider die kijken zonder kastje op Apple TV niet ondersteunt

  KPN was in Nederland een voorloper bij het kijken van tv- en videocontent zonder bruikleendecoder, het zogenaamde ‘kijken zonder kastje’. Maar met Apple TV blijft de provider achter.
  Jarco Kriek
  9 november 2022
  comments 7
  KPN enige grote provider die kijken zonder kastje op Apple TV niet ondersteunt

  Het ‘kijken zonder kastje’ neemt in Nederland toe. Zeker nu we meer op ons energiegebruik letten en de hand op de knip houden. Zonder extra bruikleendecoder naar tv-zenders te kijken kost minder stroom dan direct kijk via de televisie of met een online mediaspeler. Daarbij moeten we wel vermelden dat de hedendaagse bruikleendecoders die in de cloud opnemen veel minder stroom verbruiken dan eerdere modellen. Veel belangrijker is de kosten die we kunnen besparen doordat er voor de televisie in één of meer slaapkamers geen extra decoder hoeft te worden gehuurd. Deze huurkosten bedragen gemiddeld rond de vijf euro per decoder per maand.

   

  Apple TV

  Van de vier grootste tv-providers van Nederland ondersteunen er drie het ‘kijken zonder kastje’ via Apple TV. Ziggo en T-Mobile deden dit al langer, en Delta heeft zich hieraan toegevoegd. Grote uitzondering is KPN, juist het bedrijf dat het voortouw nam met het ‘kijken zonder kastje’. KPN bracht de KPN Smart TV App uit voor de meest gebruikte Smart TV's van LG, Samsung, Sony en Philips. Omdat de nieuwste tv-modellen van onder meer Sony en Philips met Android TV OS (Google TV) werken, is de KPN Smart TV App ook beschikbaar op online mediaspelers functionerend op dit platform.

   

  Andere strategie

  Maar na de komst van de KPN Smart TV App voor de Fire Stick van Amazon lijkt KPN gebroken te hebben met de eerdere strategie. De vraag is dan ook waarom KPN wel een app voor de Fire Stick heeft uitgebracht, maar niet voor de veel meer gebruikte Apple TV mediaspelers. KPN-woordvoerder Gerd de Smyter kan voor klanten met een Apple TV mediaspeler nog geen witte rook uit de schoorsteen toveren. Achter de schermen is KPN volgens de woordvoerder wel bezig met de ontwikkeling van apps voor andere platformen. Daarbij staat de klantbehoefte centraal. Maar op de vraag of KPN op dit moment bezig is met ontwikkeling van een app voor Apple TV geeft De Smyter geen concreet antwoord.

  KPNKPN webcareKPN Smart TV Appkijken zonder kastjeApple TV

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)