Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN filmverhuurder Pathé Thuis overgenomen

  Pathé Thuis heeft in Pathé Theaters een nieuwe eigenaar gevonden. De TVOD-streamingdienst wint in Nederland nog steeds aan populariteit.
  Jarco Kriek
  4 januari 2022
  comments 0
  KPN filmverhuurder Pathé Thuis overgenomen
  Foto Getty Images

  Het is wellicht voor velen een verrassing, maar tot vandaag waren Pathé Thuis en Pathé Theaters afzonderlijke bedrijven met een eigen bedrijfsstructuur en managementteam. Pathé Theaters had een minderheidsbelang in Pathé Thuis. Daar is nu door de volledige overname verandering in gekomen. Pathé Thuis is nu volledig onderdeel van Pathé Theaters geworden, het bedrijf waar ook de bioscopen onder vallen. Pathé Thuis werd in 2021 door 900.000 huishoudens gebruikt en verhuurde meer dan vijf miljoen films.

   

  KPN

  Pathé Thuis is een zogenaamde T-VOD streamingdienst die films digitaal verhuurt en verkoopt. De dienst is direct via veel modellen Smart TV-internettelevisies van diverse fabrikanten en veel online mediaspelers via een app beschikbaar. Sinds afgelopen zomer gebruikt KPN bij Interactieve TV de diensten van Pathé Thuis voor de verhuur van films via de bruikleendecoder van deze provider. De overname van Pathé Thuis wijzigt niets aan de huidige situatie.

  PathéPathé TheatersPathé ThuisonlineverhuurfilmsbioscoopKPNInteractieve TV

  Reacties