Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN filmverhuurder Pathé Thuis overgenomen

  Pathé Thuis heeft in Pathé Theaters een nieuwe eigenaar gevonden. De TVOD-streamingdienst wint in Nederland nog steeds aan populariteit.
  Jarco Kriek
  4 januari 2022
  comments 0
  KPN filmverhuurder Pathé Thuis overgenomen
  Foto Getty Images

  Het is wellicht voor velen een verrassing, maar tot vandaag waren Pathé Thuis en Pathé Theaters afzonderlijke bedrijven met een eigen bedrijfsstructuur en managementteam. Pathé Theaters had een minderheidsbelang in Pathé Thuis. Daar is nu door de volledige overname verandering in gekomen. Pathé Thuis is nu volledig onderdeel van Pathé Theaters geworden, het bedrijf waar ook de bioscopen onder vallen. Pathé Thuis werd in 2021 door 900.000 huishoudens gebruikt en verhuurde meer dan vijf miljoen films.

   

  KPN

  Pathé Thuis is een zogenaamde T-VOD streamingdienst die films digitaal verhuurt en verkoopt. De dienst is direct via veel modellen Smart TV-internettelevisies van diverse fabrikanten en veel online mediaspelers via een app beschikbaar. Sinds afgelopen zomer gebruikt KPN bij Interactieve TV de diensten van Pathé Thuis voor de verhuur van films via de bruikleendecoder van deze provider. De overname van Pathé Thuis wijzigt niets aan de huidige situatie.

  PathéPathé TheatersPathé ThuisonlineverhuurfilmsbioscoopKPNInteractieve TV

  Reacties

 1. TV-TIP The Masked Singer

  The Masked Singer
  RTL 4 om 20:00 uur
  Ruben Nicolai stelt de laatste vijf kandidaten van dit seizoen voor. Panelleden Carlo Boszhard, Buddy Vedder, Monica Geuze, Loretta Schrijver en Gerard Joling mogen direct aan de slag: twee van de nieuwkomers vallen af.

  TV-TIP Nations League (v): Engeland - Nederland

  Nations League (v): Engeland - Nederland
  NPO 3 om 20:21 uur
  Na de pijnlijke nederlaag tegen onze zuiderburen leek het Nations League-avontuur van de Oranje Leeuwinnen al voorbij voordat het überhaupt begonnen was. De wedstrijd tegen verliezend de WK-finalist Engeland stond immers óók nog op de kalender. Tot ieders verbazing werd de ploeg van Sarina Wiegman eind ­september met 2-1 terug naar huis gestuurd. Op ’t heilige gras van Wembley zijn de Britse dames nu uit op revanche.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)