Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN filmverhuurder Pathé Thuis overgenomen

  Pathé Thuis heeft in Pathé Theaters een nieuwe eigenaar gevonden. De TVOD-streamingdienst wint in Nederland nog steeds aan populariteit.
  Jarco Kriek
  4 january 2022
  comments 0
  KPN filmverhuurder Pathé Thuis overgenomen
  Foto Getty Images

  Het is wellicht voor velen een verrassing, maar tot vandaag waren Pathé Thuis en Pathé Theaters afzonderlijke bedrijven met een eigen bedrijfsstructuur en managementteam. Pathé Theaters had een minderheidsbelang in Pathé Thuis. Daar is nu door de volledige overname verandering in gekomen. Pathé Thuis is nu volledig onderdeel van Pathé Theaters geworden, het bedrijf waar ook de bioscopen onder vallen. Pathé Thuis werd in 2021 door 900.000 huishoudens gebruikt en verhuurde meer dan vijf miljoen films.

   

  KPN

  Pathé Thuis is een zogenaamde T-VOD streamingdienst die films digitaal verhuurt en verkoopt. De dienst is direct via veel modellen Smart TV-internettelevisies van diverse fabrikanten en veel online mediaspelers via een app beschikbaar. Sinds afgelopen zomer gebruikt KPN bij Interactieve TV de diensten van Pathé Thuis voor de verhuur van films via de bruikleendecoder van deze provider. De overname van Pathé Thuis wijzigt niets aan de huidige situatie.

  PathéPathé TheatersPathé ThuisonlineverhuurfilmsbioscoopKPNInteractieve TV

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Dune

   Timothée Chalamet speelt Paul Atreides, de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekendstaat als Dune. Totaal TV mag de dvd van dit actie-avontuur vijf keer weggeven.

  TV-TIP Power Rangers

  Power Rangers
  RTL 7 om 20:00 uur
  De Power Rangers zien er in deze grote blockbuster een stuk gelikter uit dan in de geliefde jeugdserie uit de jaren negentig.

  TV-TIP Spider-Man: Homecoming

  Spider-Man: Homecoming
  Film1 Premiere om 20:30 uur
  Met Spider-Man: Homecoming keerde de superheld terug naar Marvel en kon Peter Parker weer deel uitmaken van het MCU.

  Interview

  • *

   Malou Gorter

   De verschrikkelijke jaren tachtig

   VPRO-dramaserie De verschrikkelijke jaren tachtig is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tim Kamps. Het verhaal gaat over een woongroep in de jaren tachtig. Het negenjarige meisje Piet neemt de kijker mee in haar pogingen zich staande te houden binnen de ongewone gezinssituatie.
   Reacties0 reactie(s)