Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN filmverhuurder Pathé Thuis overgenomen

  Pathé Thuis heeft in Pathé Theaters een nieuwe eigenaar gevonden. De TVOD-streamingdienst wint in Nederland nog steeds aan populariteit.
  Jarco Kriek
  4 januari 2022
  comments 0
  KPN filmverhuurder Pathé Thuis overgenomen
  Foto Getty Images

  Het is wellicht voor velen een verrassing, maar tot vandaag waren Pathé Thuis en Pathé Theaters afzonderlijke bedrijven met een eigen bedrijfsstructuur en managementteam. Pathé Theaters had een minderheidsbelang in Pathé Thuis. Daar is nu door de volledige overname verandering in gekomen. Pathé Thuis is nu volledig onderdeel van Pathé Theaters geworden, het bedrijf waar ook de bioscopen onder vallen. Pathé Thuis werd in 2021 door 900.000 huishoudens gebruikt en verhuurde meer dan vijf miljoen films.

   

  KPN

  Pathé Thuis is een zogenaamde T-VOD streamingdienst die films digitaal verhuurt en verkoopt. De dienst is direct via veel modellen Smart TV-internettelevisies van diverse fabrikanten en veel online mediaspelers via een app beschikbaar. Sinds afgelopen zomer gebruikt KPN bij Interactieve TV de diensten van Pathé Thuis voor de verhuur van films via de bruikleendecoder van deze provider. De overname van Pathé Thuis wijzigt niets aan de huidige situatie.

  PathéPathé TheatersPathé ThuisonlineverhuurfilmsbioscoopKPNInteractieve TV

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Polen - Argentinië

  WK Voetbal: Polen - Argentinië
  NPO 1 om 19:50 uur
  Robert Lewandowski is het nieuwe gezicht van FC Barcelona en neemt het vanavond op tegen het oude uithangbord van de Blaugrana: Lionel Messi. De zevenvoudig winnaar van de Ballon d'Or heeft een volle prijzenkast, alleen de wereldbeker ontbreekt nog. De Argentijn is de jongste niet meer, dus áls hij de prijs nog mee naar huis wil nemen, moet het nu gebeuren.

  TV-TIP Valerian and the City of a Thousand Planets

  Valerian and the City of a Thousand Planets
  RTL 7 om 20:30 uur
  In de 28e eeuw zijn speciale agenten Valerian en Laureline een team dat de orde in de menselijke gebieden handhaaft. In opdracht van de minister van Defensie gaan de twee op missie naar de wonderbaarlijke stad Alpha een bloeiende metropool waar inwoners uit alle hoeken van het universum al eeuwen samenkomen om hun kennis, intelligentie en culturen met elkaar te delen. Maar een duistere kracht in het centrum van Alpha bedreigt het vredige leven in de 'Stad van Duizend Planeten'.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)