Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN gaat bij glasvezel op herhaling

  KPN heeft een oude marketingterm uit de kast gehaald om de voordelen van glasvezel onder de aandacht te brengen.
  Jarco Kriek
  31 juli 2022
  comments 5
  KPN gaat bij glasvezel op herhaling

  Internet via glasvezel wordt door KPN nu First Class Internet genoemd. Een moderne marketingterm, zou je denken, maar dat is niet het geval. De kreet 'First Class Internet' werd in Nederland namelijk zeven jaar geleden al gebruikt door XS4All. Niet voor het leveren van internet via glasvezel, maar om onder meer te benadrukken dat de internetaanbieder de beste klantenservice had en privacy van klanten hoog in het vaandel had staan.

   

  Gebruikrecht

  Omdat KPN eigenaar van XS4All is en dit voorheen zelfstandig opererend bedrijf nu onder de eigen merknaam heeft ondergebracht, mag het telecombedrijf de marketingterm First Class Internet probleemloos gebruiken. KPN doet dit dan ook: niet alleen om onderscheid aan te geven tussen de eigen koper- en glasvezelnetwerken, maar ook om consumenten en bedrijven duidelijk te maken dat internet via glasvezel eersteklas is en dat internet via de kabel van concurrent Ziggo een klasse lager is.

   

  Zakelijk

  Op de zakelijke markt wordt de term First Class Internet nu ook door KPN gebruikt. Het telecombedrijf maakte deze week bekend dat de nieuwe gamerooms in filmhuizen van de keten Pathé gebruikmaken van het glasvezelnetwerk van KPN. Glasvezel is als internetverbinding uiterst geschikt voor gaming. Dit komt mede door de lage reactiesnelheid (latency) die vooral bij online spelen van belang is.

  KPNKPN NetwerkNLglasvezelinternetFirst Class Internet

  Reacties

 1. TV-TIP Vera

  Vera
  RTL 8 om 20:00 uur
  Vera Stanhope ziet eruit alsof ze je elk moment om een euro gaat vragen, maar onder haar verfrommelde hoedje schuilt een briljant speurdersbrein. De opvliegende hoofdinspecteur gaat voor haar collega’s door het vuur, al reageert ze vaak driftig als ze haar briljante gedachtesprongen niet kunnen volgen. In Groot-Brittannië is de populaire serie rond de morsige detective al aan zijn veertiende seizoen toe. De opnames beginnen in 2025.

  TV-TIP Bad Boys for Life

  Bad Boys for Life
  RTL 7 om 20:00 uur
  In deze derde Bad Boys-film zijn rechercheurs Marcus (Martin Lawrence) en Mike (Will Smith) oude rotten in het vak. Marcus denkt er zelfs over om met pensioen te gaan. Dat zal moeten wachten want de weduwe en zoon van een drugsbaas willen wraak op iedereen die betrokken was bij zijn dood. Mike staat bovenaan hun dodenlijst.

  Interview