Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN gaat bij glasvezel op herhaling

  KPN heeft een oude marketingterm uit de kast gehaald om de voordelen van glasvezel onder de aandacht te brengen.
  Jarco Kriek
  31 juli 2022
  comments 5
  KPN gaat bij glasvezel op herhaling

  Internet via glasvezel wordt door KPN nu First Class Internet genoemd. Een moderne marketingterm, zou je denken, maar dat is niet het geval. De kreet 'First Class Internet' werd in Nederland namelijk zeven jaar geleden al gebruikt door XS4All. Niet voor het leveren van internet via glasvezel, maar om onder meer te benadrukken dat de internetaanbieder de beste klantenservice had en privacy van klanten hoog in het vaandel had staan.

   

  Gebruikrecht

  Omdat KPN eigenaar van XS4All is en dit voorheen zelfstandig opererend bedrijf nu onder de eigen merknaam heeft ondergebracht, mag het telecombedrijf de marketingterm First Class Internet probleemloos gebruiken. KPN doet dit dan ook: niet alleen om onderscheid aan te geven tussen de eigen koper- en glasvezelnetwerken, maar ook om consumenten en bedrijven duidelijk te maken dat internet via glasvezel eersteklas is en dat internet via de kabel van concurrent Ziggo een klasse lager is.

   

  Zakelijk

  Op de zakelijke markt wordt de term First Class Internet nu ook door KPN gebruikt. Het telecombedrijf maakte deze week bekend dat de nieuwe gamerooms in filmhuizen van de keten Pathé gebruikmaken van het glasvezelnetwerk van KPN. Glasvezel is als internetverbinding uiterst geschikt voor gaming. Dit komt mede door de lage reactiesnelheid (latency) die vooral bij online spelen van belang is.

  KPNKPN NetwerkNLglasvezelinternetFirst Class Internet

  Reacties

 1. Win stapels
  dvd's en Blu-ray's

  Stapel's dvd's en Blu-rays

  Interview

  • *

   Janny van der Heijden

   Heel Holland Bakt

   Zó lang in hetzelfde programma, ja, dan maak je nogal wat mee. Heel Holland Bakt-veteraan Janny van der Heijden (68) blikt aan de vooravond van het tiende seizoen terug én vooruit. “Ik ben altijd de klos bij André.”
   Reacties0 reactie(s)