Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN schrapt 4K-zender noodgedwongen uit het aanbod

  KPN verwijdert op 1 januari twee zenders uit het aanbod van Interactieve TV. Een van de slachtoffers is een 4K-zender.
  Jarco Kriek
  22 november 2022
  comments 2
  KPN schrapt 4K-zender noodgedwongen uit het aanbod

  KPN voert op 1 januari enkele veranderingen door in zijn tv-producten. Het bedrijf maakte vorige week al bekend dat bij Digitenne het kanaal ESPN 3 op 1 januari aan het zenderaanbod wordt toegevoegd. Gelijktijdig wordt het hoofdkanaal ESPN 1 onderdeel van het basispakket. De komst van ESPN 3 betekent tevens het einde van de doorgifte van muziekzender Xite.

   

  Pluspakket

  Ook bij Interactieve TV wordt het aanbod gewijzigd. In de praktijk betekent dit dat KPN minder zenders gaat aanbieden. In beide gevallen is KPN niet de schuldige van de versobering. De mediabedrijven waartoe de zenders behoren stoppen zelf met het leveren van het aanvoersignaal aan providers. Al eerder maakte Totaal TV bekend dat Paramount op 31 december stopt met het aanvoersignaal van Comedy Central Xtra. KPN bevestigt nu aan de klanten dat de zender verdwijnt.

   

  Minder 4K

  Ook Xite heeft besloten om Xite 4K per 1 januari niet meer aan KPN te leveren. Dit betekent feitelijk een versobering van het 4K-aanbod van het telecombedrijf, dat van drie teruggaat naar een magere twee 4K-zenders. De HD-versie van Xite blijft wel beschikbaar bij KPN Interactieve TV, op voorkeuzekanaal 22. Onlangs heeft KPN ook de Xite-app toegevoegd aan de functionaliteit van de bruikleendecoders van Interactieve TV.

  KPNInteractieve TVDigitenneXiteXite 4KComedy Central Xtra4Kzenderaanbodzenderaanpassing

  Reacties