Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    KPN gaat overstag: oude firmware terug in Arris VIP5202

    Het stellig nee op de vraag van klanten om de oude firmware terug te plaatsen in 4K Ultra HD bruikleendecoder Arris VIP5202 blijkt minder stellig.
    Jarco Kriek
    4 maart 2020
    comments 4
    KPN Arris VIP5202

    KPN rolde vorige week gefaseerd nieuwe firmware voor 4K Ultra HD bruikleendecoder Arris VI5202 uit. Hierin staat de HDR functie altijd aan. Dit betekent dat de techniek ook wordt toegepast op zenders en content die alleen in SDR beschikbaar zijn. Bij vooral oudere en mindere dure televisies leidde dit tot verpest kijkplezier voor gebruikers omdat kleuren niet goed meer werden weergegeven. Uiteraard volgden veel klachten van klanten die met de slechtere kijkervaring worden geconfronteerd. Enkelen dreigden het abonnement voor Interactieve TV op te zeggen.

     

    Netflix

    In eerste instantie bleek KPN niet gevoelig voor de klachten van de eigen klanten. Het telecombedrijf hield vol dat men op last van contentaanbieders zoals Netflix de HDR functie standaard op aan moest zetten. Ook werd door KPN gezegd dat hierdoor terugdraaien van de firmware niet mogelijk was. Ook schermde KPN met het uitgebreid testen van de nieuwe firmware waarbij weinig problemen met beeldkwaliteit waren ontdekt. Verder gaf KPN aan dat bij de helpdesk eveneens weinig klachten over de nieuwe firmware van Arris VIP5202 waren binnengekomen.

     

    Oude firmware

    Na veel klachten en ophef op het eigen gebruikersforum biedt KPN klanten die Arris VIP5202 gebruiken nu de mogelijkheid om de oude firmware weer in de decoder te laten plaatsen. Hierdoor wordt het huidige beeldprobleem verholpen. KPN-klanten dienen zelf om het terugplaatsen van de oude firmware via het KPN gebruikersforum te verzoeken. Bij het verzoek dient onder meer aangegeven te worden welke televisie gebruikt wordt en wat de exacte klachten zijn. Mocht KPN het verzoek honoreren dan wordt de oude firmware binnen maximaal 48 uur terug in de bruikleendecoder geplaatst.

    KPNXS4AllInteractieve TVtvtelevisiedecodertv-decoderbruikleendecoderArris VIP5202firmwareupdate4KUltra HDUHDHDRNetflix

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview