Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    KPN: glasvezel, glasvezel en nog eens glasvezel in 2022

    KPN maakt in de eerste dagen van 2022 onomstotelijk duidelijk waar het speerpunt van de netwerkinvesteringen dit jaar op ligt. Namelijk de aanleg van nieuw glasvezel.
    Jarco Kriek
    5 januari 2022
    comments 3
    KPN: glasvezel, glasvezel en nog eens glasvezel in 2022

    KPN wil zo snel mogelijk een glasvezelaansluiting in Nederlandse woningen en bedrijven aanleggen. Dit als vervanging van het verouderde kopernetwerk. Het doel is om voor het einde van 2025 in ongeveer tachtig procent van de Nederlandse adressen een toegangspunt te hebben tot KPN glasvezel. Hiermee kan KPN de strijd met concurrenten op de Nederlandse markt van vaste diensten zoals Ziggo, T-Mobile, Canal Digitaal, Delta en Caiway beter aangaan. KPN is overigens niet het enige bedrijf dat glasvezel in Nederland de grond instampt. Delta Fiber wil in de komende jaren twee miljoen aansluitingen realiseren en Open Dutch Fiber – met T-Mobile als hoofdhuurder – heeft de ambitie om voor 2025 op een miljoen adressen via glasvezel diensten te leveren.

     

    Klaar voor de toekomst

    KPN onderbouwt de hoge prioriteit die glasvezel krijgt als volgt: "We gaan in 2022 recordhoeveelheden glasvezel uitrollen. Nooit eerder werd er zo massaal geïnvesteerd in de digitale snelwegen van Nederland. Werkelijk in het hele land wordt eraan gewerkt en alleen KPN zal naar verwachting al zo’n half miljoen huishoudens aansluiten op het netwerk van de toekomst." KPN doet dit overigens niet in alle gevallen zelfstandig. "Ook de joint venture van KPN en APG gaat in 2022 vele tienduizenden woningen in voornamelijk dorpen aansluiten. De uitrol van glasvezel geeft de digitalisering van Nederland een boost. Zo maken Nederlandse bedrijven steeds meer gebruik van digitale technologieën, omdat ons internet van uitstekend niveau is. Hierdoor blijft Nederland koploper in Europa."

    KPNKPN NetwerkNLGlaspoortglasvezelaanleg glasvezeltvtelevisieinternet

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview