Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN heeft beste netwerk in de wereld

  KPN heeft niet alleen het beste mobiele netwerk van Nederland maar tot nu toe zelfs van de hele wereld. Dit blijkt uit onderzoek van umlaut.
  Jarco Kriek
  1 maart 2022
  comments 2
  KPN heeft beste netwerk in de wereld
  Foto Getty Images

  Het mobiele netwerk van KPN is door de gerespecteerde benchmark organisatie umlaut uitgeroepen tot de beste van Nederland. Met een score van 976 uit 1000 punten is KPN niet alleen de beste in Nederland, maar heeft het tot nu toe ook de hoogste score wereldwijd behaald in de umlaut netwerktests van 2021/2022. Dit blijkt vandaag uit de publicatie van de resultaten van het jaarlijkse onafhankelijke onderzoek naar de prestaties van Nederlandse mobiele netwerken.

   

  Swisscom

  De jaarlijkse netwerktest van het Duitse Connect Magazine, uitgevoerd door benchmark organisatie umlaut wordt in de telecomsector gezien als een van de meest toonaangevende tests. KPN wint 'Best in Test umlaut connect Mobile Network Test in the Netherlands 2022' en een vergelijking tussen het mobiele netwerk van KPN en een Zwitsers uurwerk dient zich aan; van alle recent onderzochte landen in de wereld scoort alleen het Zwitserse Swisscom net zó goed met eveneens 976 punten.

   

  Uitgebreid onderzoek

  umlaut legde de afgelopen weken met auto, trein en te voet bijna 6000 kilometer af door alle twaalf Nederlandse provincies, langs alle steden, dorpen en verbindingswegen. Tijdens al deze tests is continu gemeten wat de belkwaliteit is, hoe snel telefoongesprekken tot stand komen, wat de kwaliteit is van videostreaming en hoe snel webpagina’s laden en bestanden kunnen worden gedownload of verstuurd. Bij elkaar vormen al deze metingen een goed beeld van de werkelijkheid en zijn ze representatief voor de klantervaring op de verschillende mobiele netwerken.

   

  Beste datanetwerk

  Het resultaat is ‘uitmuntend’, stelt umlaut, waarbij KPN als winnaar uit de bus komt, gevolgd door T-Mobile op de tweede en VodafoneZiggo op de derde plaats. KPN valt op met de beste overall performance, de beste datakwaliteit, zowel in de steden, onderweg als in de trein. Ook in vier van de vijf grote steden pakt KPN de winst. Met het nieuwe 5G-netwerk laat KPN de hoogste downloadsnelheden zien en ook op het gebied van betrouwbaarheid scoort KPN beter dan de andere operators.

   

  Feest bij KPN

  Babak Fouladi, Chief Technology & Digital Officer en Lid van de Raad van Bestuur KPN: "We zijn trots dat we opnieuw erkenning krijgen voor de kwaliteit van ons mobiele netwerk. Elke dag zetten we bij KPN alles op alles om onze klanten in heel Nederland goed mobiel bereikbaar te laten zijn. Zodat ze overal kunnen bellen en internetten, een film kunnen streamen of games kunnen spelen op de smartphone. We bieden de beste dekking in Nederland en zijn nu ook door benchmark organisatie umlaut getest als beste van Nederland. Daarmee leveren we op onze belofte; ons vernieuwde mobiele netwerk met 5G vormt samen met glasvezel het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen."

  KPNmobielnetwerkumlaut

  Reacties