Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN hervat na zomerstop ontwikkeling TV+ decoder

  Gebruikers van de KPN TV+ bruikleendecoder krijgen deze week de beschikking over nieuwe software voor de TV+ App.
  Jarco Kriek
  21 augustus 2023
  comments 4
  KPN hervat na zomerstop ontwikkeling TV+ decoder

  De ontwikkeling van de TV+ App voor de TV+ bruikleendecoder lag enkele weken stil vanwege de zomervakantie. Vóór het aanbreken van de zomerperiode bracht KPN minstens iedere twee weken nieuwe software voor de TV+ App uit. Ook brengt het telecombedrijf minstens een keer per maand nieuwe firmware voor de op Android TV 11 gebaseerde TV+ bruikleendecoder uit. Dit is nodig omdat gebruikers van de TV+ App en decoder nog een lange wensenlijst hebben met betrekking tot noodzakelijke verbeteringen.

   

  Unicast

  De nieuwe software voor de TV+ App is vooral gericht op verbeterde diensten bij het terugkijken van programma’s. Bij terugkijken wordt omgeschakeld naar een unicast stream. Deze is op dit moment kwalitatief ondergeschikt aan de multicast stream die bij live tv-kijken veelal wordt gebruikt. KPN voegt bij de nieuwe softwareversie 1.115.6 onder meer Dolby AC3 geluid toe bij het terugkijken van programma’s en opnames. Synchronisatie-issues bij live kijken en terugkijken van programma’s en opnamen zijn echter nog niet opgelost.

   

  Toegankelijkheid

  KPN heeft ook het menu van de TV+ App op de schop genomen. Hierdoor zijn de geluids- en toegankelijkheidopties nu beter vindbaar. Ook zijn er meer toegankelijkheidinstellingen. Wie wat meer tijd nodig heeft om handmatig een langer kanaalnummer in te toetsen, kan de tijd dat hiervoor nodig is zelf instellen. Hierdoor wordt voorkomen dat bij een handmatige navigatie via de afstandsbediening bij een keuze voor bijvoorbeeld kanaal 225 (Viaplay Xtra) niet tussentijds wordt afgestemd op kanaalnummer 2 of 22 vanwege langzamer intoetsen van de cijfers.

   

  Wanneer?

  Softwareversie 1.115.6 is voor de eerste groep klanten vanaf vandaag beschikbaar. Alle gebruikers van de TV+ decoder krijgen de nieuwe software vanaf 23 augustus aangeboden. De nieuwe software wordt automatisch gedownload en daarna geïnstalleerd op een moment dat er niet actief van de decoder gebruik wordt gemaakt.

  KPNTV+TV+ Appsoftwareupdatetvtelevisiedecoderbruikleendecoder

  Reacties

 1. TV-TIP 2Doc: Peter en Erik

  2Doc: Peter en Erik
  NPO 2 om 22:17 uur
  In 1967 stond een moeder haar pasgeboren tweeling af, en de jongens kwamen allebei in een ander gezin terecht. Het duurde zeventien jaar later voordat de twee elkaar ontmoetten, en er allebei ineens een broer bij kregen. Peter en Erik zoeken al tientallen jaren naar een antwoord op de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren. Was er sprake van een misverstand, of was er misschien zelfs opzet in het spel? Samen met journalist Myrthe Buitenhuis gaan ze op zoek naar de waarheid. Het tweede deel is vrijdag te zien.

  TV-TIP Addicted to Marriage

  Addicted to Marriage
  TLC om 22:30 uur
  Na een paar mislukte huwelijken krabben mensen zich misschien even achter de oren, maar dat geldt níét voor de bruiden in deze realityserie. De vier dames in Addicted to Marriage zijn opgeteld al 20 keer getrouwd, maar dat weerhoudt ze er niet van om hun vriend te pushen om wéér in ’t huwelijksbootje te stappen. De partners hebben hun bedenkingen, en sommigen wéten niet eens dat hun vriendin eerder al getrouwd is geweest.

  Interview