Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN hervat na zomerstop ontwikkeling TV+ decoder

  Gebruikers van de KPN TV+ bruikleendecoder krijgen deze week de beschikking over nieuwe software voor de TV+ App.
  Jarco Kriek
  21 augustus 2023
  comments 4
  KPN hervat na zomerstop ontwikkeling TV+ decoder

  De ontwikkeling van de TV+ App voor de TV+ bruikleendecoder lag enkele weken stil vanwege de zomervakantie. Vóór het aanbreken van de zomerperiode bracht KPN minstens iedere twee weken nieuwe software voor de TV+ App uit. Ook brengt het telecombedrijf minstens een keer per maand nieuwe firmware voor de op Android TV 11 gebaseerde TV+ bruikleendecoder uit. Dit is nodig omdat gebruikers van de TV+ App en decoder nog een lange wensenlijst hebben met betrekking tot noodzakelijke verbeteringen.

   

  Unicast

  De nieuwe software voor de TV+ App is vooral gericht op verbeterde diensten bij het terugkijken van programma’s. Bij terugkijken wordt omgeschakeld naar een unicast stream. Deze is op dit moment kwalitatief ondergeschikt aan de multicast stream die bij live tv-kijken veelal wordt gebruikt. KPN voegt bij de nieuwe softwareversie 1.115.6 onder meer Dolby AC3 geluid toe bij het terugkijken van programma’s en opnames. Synchronisatie-issues bij live kijken en terugkijken van programma’s en opnamen zijn echter nog niet opgelost.

   

  Toegankelijkheid

  KPN heeft ook het menu van de TV+ App op de schop genomen. Hierdoor zijn de geluids- en toegankelijkheidopties nu beter vindbaar. Ook zijn er meer toegankelijkheidinstellingen. Wie wat meer tijd nodig heeft om handmatig een langer kanaalnummer in te toetsen, kan de tijd dat hiervoor nodig is zelf instellen. Hierdoor wordt voorkomen dat bij een handmatige navigatie via de afstandsbediening bij een keuze voor bijvoorbeeld kanaal 225 (Viaplay Xtra) niet tussentijds wordt afgestemd op kanaalnummer 2 of 22 vanwege langzamer intoetsen van de cijfers.

   

  Wanneer?

  Softwareversie 1.115.6 is voor de eerste groep klanten vanaf vandaag beschikbaar. Alle gebruikers van de TV+ decoder krijgen de nieuwe software vanaf 23 augustus aangeboden. De nieuwe software wordt automatisch gedownload en daarna geïnstalleerd op een moment dat er niet actief van de decoder gebruik wordt gemaakt.

  KPNTV+TV+ Appsoftwareupdatetvtelevisiedecoderbruikleendecoder

  Reacties

 1. TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS6 om 20:30 uur
  In Putten, midden in de Gelderse vallei, woont Nicole – dochter van Jan – des Bouvrie samen met haar vriend Arne en hun drie honden in een oude koeienstal uit 1897. De was is slap, het interieur bont en tot de nok toe gevuld met nostalgie en herinneringen. Hoe anders is dat bij oma, dochter en kleindochter Matteeva. Hun dertien-in-het-dozijn-huurwoning is saai en kil en het trio heeft werkelijk geen nagel om aan de kont te krabben. De twee gezinnen ruilen een week lang van huis, budget en leven.

  TV-TIP 100 Dagen in de Vergeten Wijk

  100 Dagen in de Vergeten Wijk
  NPO 3 om 21:11 uur
  Nadat ze eerder al als bijzonder stagiairs door een middelbare school en een psychiatrische kliniek scharrelden, duiken Tim den Besten en Nicolaas Veul dit keer onder in de Haagse wijk Laak. Het is een van de buurten die hoog scoren in lijstjes over eenzaamheid, armoede, woningnood en racisme. Om inzicht te krijgen in het leven in deze ‘vergeten wijk’, gaan Tim en Nicolaas er honderd dagen wonen én werken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)