Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN introduceert nieuwe manier tv-kijken met KPN TV+ decoder

  KPN gaat klanten een nieuwe, op Android TV/Google TV gebaseerde bruikleendecoder aanbieden waarmee traditionele tv naadloos kan worden gecombineerd met online kijken.
  Jarco Kriek
  23 januari 2023
  comments 6
  KPN introduceert nieuwe manier tv-kijken met KPN TV+ decoder

  Bij de nieuwe bruikleendecoder hoort ook een nieuwe naam en abonnementsvorm: KPN TV+. KPN omschrijft KPN TV+ als ‘het allerbeste van live tv en streaming op één plek’. De nieuwe bruikleendecoder functioneert op het besturingssysteem Android TV versie 11. De decoder start automatisch op in een speciale KPN-omgeving waardoor direct naar live tv-zenders kan worden gekeken. Daarnaast heeft KPN diverse apps voor streamingdiensten zoals Netflix, Videoland, Disney+, Viaplay en Prime Video alvast voor de gebruiker geïnstalleerd. Apps die niet zijn geïnstalleerd kunnen door de gebruiker zelf met een Google-account worden toegevoegd aan het beginscherm van de bruikleendecoder. De nieuwe KPN TV+ bruikleendecoder ondersteunt tevens de streamingtechniek Chromecast. De KPN TV+ bruikleendecoder is geschikt voor 4K en ondersteunt beeldtechnieken als Dolby Vision, HDR10, HDR10+ en HLG.

   

  Makkelijker

  KPN TV+ maakt het voor tv-kijkers makkelijk om naadloos te zappen van hun favoriete tv-zender naar een streamingdienst en weer terug. Ook is het mogelijk om te zoeken naar die ene film of serie in het tv- of streamingaanbod. Met KPN TV+ maakt KPN de verbinding met de huidige generatie tv-kijkers, voor wie het bingewatchen van Netflix en Videoland minstens zo belangrijk is als het zappen tussen NPO en RTL.

   

  De kijker kiest

  “Tv-kijken is de afgelopen jaren sterk veranderd. En daardoor is er meer te zien dan ooit, verspreid over verschillende zenders en apps. We streamen en bingen er op los. Hoog tijd om dit makkelijker en inzichtelijker te maken. Ik ben er trots op dat we het beste entertainment dat KPN te bieden heeft - en daar hoort uiteraard ook lineaire televisie bij - samen hebben gebracht in één nieuw product: KPN TV+”, zegt Jochem de Jong, VP Partnerships, TV & Entertainment KPN.

   

  Miljoenen huishoudens

  Ruim 3,6 miljoen huishoudens kunnen via KPN over tv beschikken. “Naast de miljoenen tevreden tv-kijkers is er ook een sterk groeiend aantal klanten geïnteresseerd in ons entertainmentaanbod zoals Netflix, Disney+ of Videoland zonder zich daarvoor te moeten abonneren op de klassieke lineaire televisiezenders. Dat kan nu dankzij KPN TV+”, weet De Jong. “In een tijd met een gigantisch aanbod is het fijn dat je simpelweg je diensten aan en uit kunt zetten, zelfs je tv-zenders.”

   

  Best of both worlds

  Naast de zogenoemde ‘cross-content search’, het makkelijk aan en uit kunnen zetten van entertainmentdiensten, het eenvoudig heen en weer kunnen zappen tussen streaming en live tv, is het ook mogelijk KPN TV+ met spraak te bedienen via de afstandsbediening. Met al deze mogelijkheden wil KPN zijn koploperspositie, ook als het gaat om beste tv-kwaliteit, verstevigen.

   

  Cordcutter-abonnement

  KPN TV+ is vanaf maandag 23 januari beschikbaar voor nieuwe internetklanten van KPN. Voor de meest uitgebreide entertainmentervaring is er het KPN TV+ abonnement met tv-zenders. Dit biedt live tv-zenders en streamingapps op één plek. Voor de streamers die geen live tv-zenders willen kijken, is er KPN TV+ alleen streamen met een scherpe prijs van €3,50 per maand. Bestaande klanten krijgen binnenkort ook de mogelijkheid om de overstap te maken naar het nieuwste tv-product.

   

  Concurrentie

  Met KPN TV+ zet KPN als eerste provider een grote stap naar de nieuwe manier van tv-kijken waarbij klanten alle vrijheid krijgen om zelf te bepalen of ze lineair of online naar tv- en videocontent willen kijken. Het is hiermee de grootste concurrent Ziggo een stap voor. Ziggo biedt via de Mediabox Next en Next Mini wel de mogelijkheid om lineaire en online te combineren, maar dit kan alleen met apps die door Ziggo zelf zijn toegevoegd op deze bruikleendecoders. Bij KPN kunnen kijkers in principe alle apps die beschikbaar zijn in Google Play voor Android TV op de KPN TV+ bruikleendecoder plaatsen. Andere concurrenten als T-Mobile, Delta en Caiway bieden nog minder mogelijkheden om traditionele lineaire tv met online streamingdiensten op de bruikleendecoder te combineren.

  KPNKPN TV+Interactieve TVlineairtvtelevisiebruikleendecoderonlineOTTstreamingdienstabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP MasterChef Australië: Dessert Masters

  MasterChef Australië: Dessert Masters
  Net5 om 19:30 uur
  De bejubelde Australische MasterChef-franchise wordt uitgebreid met een nieuwe gang. Onder leiding van Melissa Leong en Amaury Guichon kruisen in Dessert Masters tien bekende en minder bekende patissiers de gardes om het beste dessert uit hun bakblik te toveren. Onder hen Reynold Poernomo, de toetjeskoning die het in het zevende seizoen van MasterChef nog tot de vierde plek wist te schoppen. Inmiddels is hij de trotse eigenaar van dessertbar KOI in Sydney.

  TV-TIP Voetbal: Nations League (v): Nederland - België

  Voetbal: Nations League (v): Nederland - België
  NPO 3 om 20:23 uur
  In een groep met regerend Europees kampioen en verliezend WK-finalist Engeland wisten de Nederlandse dames bij de start van de eerste Nations League voor vrouwen al dat ze zich geen enkele misstap konden veroor­loven. Alleen de winnaar van de groep houdt immers kans op een ticket voor de Spelen. Toch ging het al in de eerste wedstrijd tegen België mis. Maar Oranje rechtte haar rug, en schopte het na vier wedstrijden tot de virtuele groepswinst. De laatste horde: die dekselse Red Flames.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)