Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN introduceert nieuwe manier tv-kijken met KPN TV+ decoder

  KPN gaat klanten een nieuwe, op Android TV/Google TV gebaseerde bruikleendecoder aanbieden waarmee traditionele tv naadloos kan worden gecombineerd met online kijken.
  Jarco Kriek
  23 januari 2023
  comments 6
  KPN introduceert nieuwe manier tv-kijken met KPN TV+ decoder

  Bij de nieuwe bruikleendecoder hoort ook een nieuwe naam en abonnementsvorm: KPN TV+. KPN omschrijft KPN TV+ als ‘het allerbeste van live tv en streaming op één plek’. De nieuwe bruikleendecoder functioneert op het besturingssysteem Android TV versie 11. De decoder start automatisch op in een speciale KPN-omgeving waardoor direct naar live tv-zenders kan worden gekeken. Daarnaast heeft KPN diverse apps voor streamingdiensten zoals Netflix, Videoland, Disney+, Viaplay" target="_blank">Viaplay en Prime Video alvast voor de gebruiker geïnstalleerd. Apps die niet zijn geïnstalleerd kunnen door de gebruiker zelf met een Google-account worden toegevoegd aan het beginscherm van de bruikleendecoder. De nieuwe KPN TV+ bruikleendecoder ondersteunt tevens de streamingtechniek Chromecast. De KPN TV+ bruikleendecoder is geschikt voor 4K en ondersteunt beeldtechnieken als Dolby Vision, HDR10, HDR10+ en HLG.

   

  Makkelijker

  KPN TV+ maakt het voor tv-kijkers makkelijk om naadloos te zappen van hun favoriete tv-zender naar een streamingdienst en weer terug. Ook is het mogelijk om te zoeken naar die ene film of serie in het tv- of streamingaanbod. Met KPN TV+ maakt KPN de verbinding met de huidige generatie tv-kijkers, voor wie het bingewatchen van Netflix en Videoland minstens zo belangrijk is als het zappen tussen NPO en RTL.

   

  De kijker kiest

  “Tv-kijken is de afgelopen jaren sterk veranderd. En daardoor is er meer te zien dan ooit, verspreid over verschillende zenders en apps. We streamen en bingen er op los. Hoog tijd om dit makkelijker en inzichtelijker te maken. Ik ben er trots op dat we het beste entertainment dat KPN te bieden heeft - en daar hoort uiteraard ook lineaire televisie bij - samen hebben gebracht in één nieuw product: KPN TV+”, zegt Jochem de Jong, VP Partnerships, TV & Entertainment KPN.

   

  Miljoenen huishoudens

  Ruim 3,6 miljoen huishoudens kunnen via KPN over tv beschikken. “Naast de miljoenen tevreden tv-kijkers is er ook een sterk groeiend aantal klanten geïnteresseerd in ons entertainmentaanbod zoals Netflix, Disney+ of Videoland zonder zich daarvoor te moeten abonneren op de klassieke lineaire televisiezenders. Dat kan nu dankzij KPN TV+”, weet De Jong. “In een tijd met een gigantisch aanbod is het fijn dat je simpelweg je diensten aan en uit kunt zetten, zelfs je tv-zenders.”

   

  Best of both worlds

  Naast de zogenoemde ‘cross-content search’, het makkelijk aan en uit kunnen zetten van entertainmentdiensten, het eenvoudig heen en weer kunnen zappen tussen streaming en live tv, is het ook mogelijk KPN TV+ met spraak te bedienen via de afstandsbediening. Met al deze mogelijkheden wil KPN zijn koploperspositie, ook als het gaat om beste tv-kwaliteit, verstevigen.

   

  Cordcutter-abonnement

  KPN TV+ is vanaf maandag 23 januari beschikbaar voor nieuwe internetklanten van KPN. Voor de meest uitgebreide entertainmentervaring is er het KPN TV+ abonnement met tv-zenders. Dit biedt live tv-zenders en streamingapps op één plek. Voor de streamers die geen live tv-zenders willen kijken, is er KPN TV+ alleen streamen met een scherpe prijs van €3,50 per maand. Bestaande klanten krijgen binnenkort ook de mogelijkheid om de overstap te maken naar het nieuwste tv-product.

   

  Concurrentie

  Met KPN TV+ zet KPN als eerste provider een grote stap naar de nieuwe manier van tv-kijken waarbij klanten alle vrijheid krijgen om zelf te bepalen of ze lineair of online naar tv- en videocontent willen kijken. Het is hiermee de grootste concurrent Ziggo een stap voor. Ziggo biedt via de Mediabox Next en Next Mini wel de mogelijkheid om lineaire en online te combineren, maar dit kan alleen met apps die door Ziggo zelf zijn toegevoegd op deze bruikleendecoders. Bij KPN kunnen kijkers in principe alle apps die beschikbaar zijn in Google Play voor Android TV op de KPN TV+ bruikleendecoder plaatsen. Andere concurrenten als T-Mobile, Delta en Caiway bieden nog minder mogelijkheden om traditionele lineaire tv met online streamingdiensten op de bruikleendecoder te combineren.

  KPNKPN TV+Interactieve TVlineairtvtelevisiebruikleendecoderonlineOTTstreamingdienstabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)