Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN introduceert nieuwe manier tv-kijken met KPN TV+ decoder

  KPN gaat klanten een nieuwe, op Android TV/Google TV gebaseerde bruikleendecoder aanbieden waarmee traditionele tv naadloos kan worden gecombineerd met online kijken.
  Jarco Kriek
  23 januari 2023
  comments 6
  KPN introduceert nieuwe manier tv-kijken met KPN TV+ decoder

  Bij de nieuwe bruikleendecoder hoort ook een nieuwe naam en abonnementsvorm: KPN TV+. KPN omschrijft KPN TV+ als ‘het allerbeste van live tv en streaming op één plek’. De nieuwe bruikleendecoder functioneert op het besturingssysteem Android TV versie 11. De decoder start automatisch op in een speciale KPN-omgeving waardoor direct naar live tv-zenders kan worden gekeken. Daarnaast heeft KPN diverse apps voor streamingdiensten zoals Netflix, Videoland, Disney+, Viaplay en Prime Video alvast voor de gebruiker geïnstalleerd. Apps die niet zijn geïnstalleerd kunnen door de gebruiker zelf met een Google-account worden toegevoegd aan het beginscherm van de bruikleendecoder. De nieuwe KPN TV+ bruikleendecoder ondersteunt tevens de streamingtechniek Chromecast. De KPN TV+ bruikleendecoder is geschikt voor 4K en ondersteunt beeldtechnieken als Dolby Vision, HDR10, HDR10+ en HLG.

   

  Makkelijker

  KPN TV+ maakt het voor tv-kijkers makkelijk om naadloos te zappen van hun favoriete tv-zender naar een streamingdienst en weer terug. Ook is het mogelijk om te zoeken naar die ene film of serie in het tv- of streamingaanbod. Met KPN TV+ maakt KPN de verbinding met de huidige generatie tv-kijkers, voor wie het bingewatchen van Netflix en Videoland minstens zo belangrijk is als het zappen tussen NPO en RTL.

   

  De kijker kiest

  “Tv-kijken is de afgelopen jaren sterk veranderd. En daardoor is er meer te zien dan ooit, verspreid over verschillende zenders en apps. We streamen en bingen er op los. Hoog tijd om dit makkelijker en inzichtelijker te maken. Ik ben er trots op dat we het beste entertainment dat KPN te bieden heeft - en daar hoort uiteraard ook lineaire televisie bij - samen hebben gebracht in één nieuw product: KPN TV+”, zegt Jochem de Jong, VP Partnerships, TV & Entertainment KPN.

   

  Miljoenen huishoudens

  Ruim 3,6 miljoen huishoudens kunnen via KPN over tv beschikken. “Naast de miljoenen tevreden tv-kijkers is er ook een sterk groeiend aantal klanten geïnteresseerd in ons entertainmentaanbod zoals Netflix, Disney+ of Videoland zonder zich daarvoor te moeten abonneren op de klassieke lineaire televisiezenders. Dat kan nu dankzij KPN TV+”, weet De Jong. “In een tijd met een gigantisch aanbod is het fijn dat je simpelweg je diensten aan en uit kunt zetten, zelfs je tv-zenders.”

   

  Best of both worlds

  Naast de zogenoemde ‘cross-content search’, het makkelijk aan en uit kunnen zetten van entertainmentdiensten, het eenvoudig heen en weer kunnen zappen tussen streaming en live tv, is het ook mogelijk KPN TV+ met spraak te bedienen via de afstandsbediening. Met al deze mogelijkheden wil KPN zijn koploperspositie, ook als het gaat om beste tv-kwaliteit, verstevigen.

   

  Cordcutter-abonnement

  KPN TV+ is vanaf maandag 23 januari beschikbaar voor nieuwe internetklanten van KPN. Voor de meest uitgebreide entertainmentervaring is er het KPN TV+ abonnement met tv-zenders. Dit biedt live tv-zenders en streamingapps op één plek. Voor de streamers die geen live tv-zenders willen kijken, is er KPN TV+ alleen streamen met een scherpe prijs van €3,50 per maand. Bestaande klanten krijgen binnenkort ook de mogelijkheid om de overstap te maken naar het nieuwste tv-product.

   

  Concurrentie

  Met KPN TV+ zet KPN als eerste provider een grote stap naar de nieuwe manier van tv-kijken waarbij klanten alle vrijheid krijgen om zelf te bepalen of ze lineair of online naar tv- en videocontent willen kijken. Het is hiermee de grootste concurrent Ziggo een stap voor. Ziggo biedt via de Mediabox Next en Next Mini wel de mogelijkheid om lineaire en online te combineren, maar dit kan alleen met apps die door Ziggo zelf zijn toegevoegd op deze bruikleendecoders. Bij KPN kunnen kijkers in principe alle apps die beschikbaar zijn in Google Play voor Android TV op de KPN TV+ bruikleendecoder plaatsen. Andere concurrenten als T-Mobile, Delta en Caiway bieden nog minder mogelijkheden om traditionele lineaire tv met online streamingdiensten op de bruikleendecoder te combineren.

  KPNKPN TV+Interactieve TVlineairtvtelevisiebruikleendecoderonlineOTTstreamingdienstabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview