Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN introduceert verhuurmodel SuperWifi2

  In navolging van Ziggo en Odido begint KPN met het verhuren van wifiversterkers. De Superwifi2 versterkers zijn al twee jaar verkrijgbaar, maar alleen in koopvariant.
  Jarco Kriek
  27 februari 2024
  comments 1
  KPN introduceert verhuurmodel SuperWifi2

  Bestaande en nieuwe klanten kunnen vanaf nu de Superwifi2 versterkers huren bij een vast internetabonnement. KPN rekent per Superwifi2-punt een huurbedrag van €2,49 per maand. De huidige prijs van een Superwifi2 punt ligt rond de 100 euro bij de koopvariant. Het voordeel van huren is dat gedurende de hele huurtermijn garantie op de wifipunten wordt geboden. Wanneer een wifipunt wordt gekocht, biedt KPN een garantieperiode van twee jaar. De huurvariant heeft een interessante prijsstelling omdat pas na een huurtermijn van 40 maanden meer wordt betaald vergeleken met het zelf kopen van een wifipunt.

   

  Uitkijken

  KPN is niet de eerste provider die wifipunten in verhuurmodel aan klanten levert. Ziggo en Odido gingen KPN hiermee voor. Vooral bij Ziggo zorgt dit regelmatig voor problemen, omdat net als KPN bij Ziggo de wifiversterkers niet alleen gehuurd maar ook gekocht kunnen worden. Op tweedehandsplatformen zoals Marktplaats verschijnen hierdoor met enige regelmaat advertenties van wifiversterkers die bij de provider zijn gehuurd en dus feitelijk niet mogen worden doorverkocht. Als een wifiversterker in deze gevallen via Marktplaats wordt gekocht, kan deze door de nieuwe koper niet bij Ziggo geactiveerd worden.

   

  Eigen verantwoording

  De kwaliteit en de werking van het wifi-netwerk is niet zoals velen denken de verantwoording van de internetaanbieder. Dit heeft te maken met lokaal wisselende omstandigheden bij de gebruiker thuis. KPN heeft onlangs wel een lijst met aanknopingspunten gepubliceerd waarmee internetgebruikers in thuis een zo goed mogelijk werkend thuisnetwerk kunnen opzetten. De Superwifi2 versterkers kunnen KPN-abonnees hierbij helpen.

  KPNinternetglasvezelwifiSuperwifi

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview