Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    KPN ‘knutselt’ eigen stream Nickelodeon Ukraine: bij Ziggo tijdelijk op zwart

    KPN is op dit moment de enige provider in Nederland die het Oekraïense kinderkanaal Nickelodeon Ukraine doorgeeft. Waarom kan KPN dit doen?
    Jarco Kriek
    4 juli 2023
    comments 0
    KPN ‘knutselt’ eigen stream Nickelodeon Ukraine: bij Ziggo tijdelijk op zwart
    Foto Getty Images

    De distributie van Nickelodeon Ukraine werd op 30 juni in Nederland door de initiatiefnemers Paramount Global en Pluto TV gestaakt. Dit zorgde ervoor dat de zender onder meer bij Ziggo en enkele andere providers op zwart ging. Bij Ziggo is op het kanaal waar Nickelodeon Ukraine werd uitgezonden inmiddels een diabeeld zichtbaar waarop in het Engelse en Oekraïens kenbaar wordt gemaakt dat Nickelodeon Ukraine niet meer beschikbaar is, en dat er later deze maand een internationaal Nickelodeon-kanaal met Oekraïense geluidsstream beschikbaar komt.

     

    KPN

    Opvallend is dat Nickelodeon Ukraine bij KPN nog gewoon op voorkeuzekanaal 58 te zien is, ondanks dat Nickelodeon Ukraine officieel niet meer beschikbaar is in Nederland. KPN-woordvoerder Gerd de Smyter licht de opvallende blijvende doorgifte van Nickelodeon Ukraine aan Totaal TV toe. “Voorlopig blijft Nickelodeon Oekraïne kijken naar KPN op kanaal 58, omdat we het belangrijk vinden om kinderen die nu in Nederland zijn te kunnen voorzien van entertainment in hun eigen taal. De aangeboden stream is inderdaad opgehouden te bestaan, maar met Nickelodeon hebben we op tijd een workaround bedacht om de voortzetting van de Oekraïenstalige kinderzender bij KPN te waarborgen.”

     

    Knutselen

    Wat KPN lijkt te doen, is zelf uit losse componenten het nu alleen bij hen in Nederland beschikbare Nickelodeon Ukraine op te bouwen. Het los beschikbare beeld en het Oekraïense geluid worden door het telecombedrijf zelf gecombineerd tot de nu geleverde distributie. Op deze manier kan KPN Nickelodeon Ukraine aanbieden tot het moment dat er vanuit de eigenaar van Nickelodeon een internationale stream met Oekraïense geluidsstream beschikbaar komt.

    Nickelodeon UkraineNickelodeonKPNInteractieve TVTV+Oekraïnekinderkanaal

    Reacties

  1. TV-TIP Pawn Stars

    Pawn Stars
    RTL 7 om 15:00 uur
    Mensen die geld nodig hebben doen de gekste dingen, en de heren van Pawn Stars hebben door de jaren heen al heel wat maffe lui én bizarre voorwerpen gezien. Rick, Chumlee en Corey kijken terug op de meest bijzondere items die ze in de lange geschiedenis van Pawn Stars zijn tegengekomen. In de opener van het seizoen gaat Rick uit zijn plaat door een wonderlijke diamant: deze is gemaakt van koolstof uit een paar haren van componist Ludwig van Beethoven.

    TV-TIP Pretty Woman

    Pretty Woman
    RTL 8 om 20:25 uur
    Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

    Interview