Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN ‘knutselt’ eigen stream Nickelodeon Ukraine: bij Ziggo tijdelijk op zwart

  KPN is op dit moment de enige provider in Nederland die het Oekraïense kinderkanaal Nickelodeon Ukraine doorgeeft. Waarom kan KPN dit doen?
  Jarco Kriek
  4 juli 2023
  comments 0
  KPN ‘knutselt’ eigen stream Nickelodeon Ukraine: bij Ziggo tijdelijk op zwart
  Foto Getty Images

  De distributie van Nickelodeon Ukraine werd op 30 juni in Nederland door de initiatiefnemers Paramount Global en Pluto TV gestaakt. Dit zorgde ervoor dat de zender onder meer bij Ziggo en enkele andere providers op zwart ging. Bij Ziggo is op het kanaal waar Nickelodeon Ukraine werd uitgezonden inmiddels een diabeeld zichtbaar waarop in het Engelse en Oekraïens kenbaar wordt gemaakt dat Nickelodeon Ukraine niet meer beschikbaar is, en dat er later deze maand een internationaal Nickelodeon-kanaal met Oekraïense geluidsstream beschikbaar komt.

   

  KPN

  Opvallend is dat Nickelodeon Ukraine bij KPN nog gewoon op voorkeuzekanaal 58 te zien is, ondanks dat Nickelodeon Ukraine officieel niet meer beschikbaar is in Nederland. KPN-woordvoerder Gerd de Smyter licht de opvallende blijvende doorgifte van Nickelodeon Ukraine aan Totaal TV toe. “Voorlopig blijft Nickelodeon Oekraïne kijken naar KPN op kanaal 58, omdat we het belangrijk vinden om kinderen die nu in Nederland zijn te kunnen voorzien van entertainment in hun eigen taal. De aangeboden stream is inderdaad opgehouden te bestaan, maar met Nickelodeon hebben we op tijd een workaround bedacht om de voortzetting van de Oekraïenstalige kinderzender bij KPN te waarborgen.”

   

  Knutselen

  Wat KPN lijkt te doen, is zelf uit losse componenten het nu alleen bij hen in Nederland beschikbare Nickelodeon Ukraine op te bouwen. Het los beschikbare beeld en het Oekraïense geluid worden door het telecombedrijf zelf gecombineerd tot de nu geleverde distributie. Op deze manier kan KPN Nickelodeon Ukraine aanbieden tot het moment dat er vanuit de eigenaar van Nickelodeon een internationale stream met Oekraïense geluidsstream beschikbaar komt.

  Nickelodeon UkraineNickelodeonKPNInteractieve TVTV+Oekraïnekinderkanaal

  Reacties