Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN kondigt komst Viaplay Xtra aan bij Interactieve TV

  Nederlanders die via KPN een abonnement van de nieuwe streamingdienst Viaplay kopen, kunnen vanaf 1 maart ook naar het kanaal Viaplay Xtra kijken.
  Jarco Kriek
  25 februari 2022
  comments 2
  KPN kondigt komst Viaplay Xtra aan bij Interactieve TV

  KPN is klaar voor de lancering van Viaplay en biedt klanten nog een extra mogelijkheid om Formule 1 te kijken. De Grand Prix races bij Viaplay zijn live vanaf maart tijdelijk te zien op Viaplay Xtra via KPN TV kanaal 225. Daarmee is er voor KPN-klanten met een Viaplay-abonnement bij KPN een extra manier van kijken; via de app van Viaplay, streamend naar de tv of gewoon via kanaal 225 op je televisie. Daarmee zet KPN echt alle lichten op groen voor het nieuwe Formule 1-seizoen.

   

  Tijdelijk gratis aanvulling

  Op KPN tv-kanaal 225 zal Viaplay, in aanvulling op het kijken via de app, tijdelijk in het weekend live de Formule 1-wedstrijden ook uitzenden Viaplay Xtra. "Daarmee bieden we KPN-klanten met Viaplay in de eerste maanden van het nieuwe Formule 1-seizoen een extra mogelijkheid om Viaplay te kijken", zegt Jochem de Jong, Director Partnerships KPN. "Op kanaal 225 kunnen onze tv-kijkers naast de app of het streamen naar hun tv, de wedstrijden ook live volgen. Het tijdelijke kanaal wordt beschikbaar voor alle klanten met een Viaplay-abonnement van KPN."

   

  Snel overstappen

  KPN maakte als eerste het gratis Viaplay-aanbod bekend voor nieuwe klanten en ook een voordelig aanbod voor bestaande klanten. "De belangstelling is sindsdien erg groot. Voor nieuwe klanten wordt nu alles in gereedheid gebracht zodat hun overstap op tijd geregeld is, voor aanvang van het nieuwe Formule 1-seizoen. Belangrijk is om tijdig de overstap naar KPN te maken, want op 20 maart wordt de eerste race gereden. Snelle overstappers kijken zo echt het hele Formule 1-seizoen gratis met Viaplay", aldus De Jong. "Ben je nou toch iets later, ook geen probleem, de gratis periode gaat pas in na activatie." Bestaande internet- en televisieklanten kunnen Viaplay vanaf 1 maart eenvoudig toevoegen in de MijnKPN app, daarmee krijgen ze meteen toegang tot de app en kunnen ze daarnaast live wedstrijden kijken op het tijdelijke Viaplaykanaal Viaplay Xtra op hun televisie.

   

  Viaplay Xtra

  Om technische problemen bij het begin van het nieuwe Formule 1-seizoen te voorkomen, biedt Nordic Entertainment Group (NENT) providers waarmee het een samenwerkingsovereenkomst betreffende Viaplay heeft bereikt de mogelijkheid om tijdelijk een lineair kanaal via het eigen netwerk door te geven. Dit kanaal wordt bij deze providers aangeboden met de door NENT gekozen naam Viaplay Xtra. Het gaat om een tijdelijke doorgifte van dit kanaal. In eerste instantie blijft deze zender lineair tot 1 augustus beschikbaar. Een verlenging van de duur van de tijdelijke status is niet uitgesloten vanwege een evaluatiemoment voor 1 augustus. Totaal TV verneemt van bronnen rond diverse providers dat zij op voorhand al voorstander zijn van langere dan wel blijvende lineaire doorgifte van Viaplay Xtra.

   

  Meer providers

  Naast KPN gaan in ieder geval Ziggo, Delta en Caiway Viaplay Xtra aan klanten leveren die bij hen een Viaplay-abonnement kopen. Deze providers plaatsen Viaplay Xtra op voorkeuzekanaal 200. NENT heeft ook met T-Mobile een samenwerkingsovereenkomst gesloten. T-Mobile heeft de komst van het lineaire Formule 1-kanaal nog niet bevestigd.

  KPNInteractieve TVNordic Entertainment GroupNENTViaplay XtraFormule 1

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)