Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN kondigt nieuwe verbetering TV+ aan

  KPN heeft exact twee weken na de vorige verbetering van TV+ een nieuwe update aangekondigd. Dit is nodig omdat het nieuwe tv-product nog verder verbeterd moet worden.
  Jarco Kriek
  20 maart 2023
  comments 2
  KPN kondigt nieuwe verbetering TV+ aan
  Foto Getty Images

  KPN-klanten die TV+ op dit moment gebruiken, zijn op het forum van het telecombedrijf begonnen met het opstellen van een wensenlijst. Zij vinden de TV+ decoder op diverse punten een achteruitgang vergeleken met de oudere, op Linux gebaseerde decoders die KPN bij de abonnementsvormen Alles-in-1, TV en Internet en Hussel levert. Hierbij hoort het Interactieve TV (iTV) platform. TV+ is een decoder van het Franse bedrijf Sagemcom en functioneert op het Android TV besturingssysteem. Gebruikers van deze nieuwe decoder mopperen op dit moment over diverse zaken, met als luidste klaagzang enkele geluidgerelateerde issues.

   

  Automatisch of handmatig

  De nieuwe firmware voor de TV+ applicatie binnen de decoder komt vanaf maandag 20 maart beschikbaar voor een eerste groep gebruikers. Alle overige gebruikers van de TV+ decoder krijgen de nieuwe firmware twee dagen later geleverd. De firmware wordt op het moment dat de decoder niet wordt gebruikt automatisch geïnstalleerd. Wie hier niet op wil wachten, kan de nieuwe update direct handmatig installeren. Hierbij wordt wel het onderscheid tussen de ‘testgroep’ en de uitrol naar alle gebruikers gehandhaafd. Het handmatig opwaarderen van de firmware kan op de volgende manier: Menu > instellingen > Open algemene instellingen > Apparaatvoorkeuren > Over > Aanvullende systeemupdates.

   

  Wat is er nieuw?

  De firmware voor de TV+ applicatie binnen de decoder heeft versienummer KPN TV+ App 1.95.1. Deze update brengt onder meer de beschikbaarheid van lokale tv- en radiozenders naar het TV+ platform. Ook werken de gekleurde toetsen op de afstandsbediening nu bij de voorkeuzezenders 201 tot en met 210 voor directe toegang tot streamingdiensten.

  Onderstaand nog enkele andere verbeteringen in de nieuwe firmware.

   

  • Voor mensen die van interactieve TV overstapten naar TV+ was het niet mogelijk om een serieopname te plannen van een serie die ze op de oude ontvangers als HD-Glas serieopname hadden staan. Dit is nu verholpen, een nieuwe serieopname kan op de TV+ Box nu gepland worden.
  • Ondertiteling voor BBC en Belgische zenders is er nu ook bij Terugkijken en opnames.
  • Betalen per wedstrijd: dit ging niet altijd even soepel als je dit wilde doen nadat de wedstrijd al begonnen was. Dat is verholpen.
  • Verder nog verscheidene onder water fixes die zorgen voor minder crashes van de TV+ app en verlies van focus (dat het selectiekader of de cursor niet meer zichtbaar is en je eerst wat op pijltoetsen moet drukken voor je verder kunt gaan met wat je deed)
  KPNTV+tvtelevisiefirmwarefirmware-update

  Reacties