Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  [UPDATE] KPN kondigt prijsverhoging tv en internet in 2024 aan

  KPN-abonnees kunnen zich alvast opmaken voor een prijsverhoging die volgend jaar juli gaat plaatsvinden bij abonnementen voor vaste diensten.
  Jarco Kriek
  26 oktober 2023
  comments 1
  [UPDATE] KPN kondigt prijsverhoging tv en internet in 2024 aan

  KPN CEO Joost Farwerck laat aan dagblad De Telegraaf weten dat een prijsverhoging in 2024 noodzakelijk is om de winst van het telecombedrijf op peil te houden. Naast de prijsverhoging moet KPN volgens Farwerck ook op kosten besparen. Dit jaar verhoogde KPN de prijzen van abonnementen met tv en/of internet eventueel aangevuld met telefonie met 6,4 procent met een maximum van vier euro per maand. Hiermee bleef KPN overigens wel ruim onder de door CBS vastgestelde inflatie. Ook was de prijsstijging lager dan bij de belangrijkste concurrent Ziggo, dat de maandelijkse prijs afhankelijk van het abonnement met maximaal €7,75 liet stijgen.

   

  Meer in lijn

  Farwerck geeft aan dat KPN voor 2024 een prijsstijging verwacht. Ook geeft de CEO aan dat de prijsstijging dit jaar extremer was dan voorheen en dat de prijsstijging in 2024 meer in lijn gaat liggen met eerdere prijsaanpassingen voor 2023. Toen lag de gemiddelde prijsstijging tussen de €1,50 en €2,50 per maand.

   

  Andere providers

  KPN is de eerste provider die zich uitspreekt over het prijsbeleid in 2024. Ook concurrerende providers als Ziggo, Odido en Delta gaan zoals jaarlijks het geval is de prijs aanpassen, naar verwachting met percentages in overeenstemming met de vastgestelde inflatie .

   

  UPDATE: in het artikel stond eerder dat de maximale prijsstijging in 2024 vier euro zou gaan bedragen. Dit was echter de maximale prijsverhoging die voor dit jaar was vastgesteld en dus al in juli heeft plaatsgevonden. KPN verwacht voor komend jaar een prijsaanpassing die meer in lijn ligt met aanpassingen voor 2023 en dus milder zullen zijn dan dit jaar.

  KPNtvtelevisieinternetprijsverhoging

  Reacties