Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    [UPDATE] KPN kondigt prijsverhoging tv en internet in 2024 aan

    KPN-abonnees kunnen zich alvast opmaken voor een prijsverhoging die volgend jaar juli gaat plaatsvinden bij abonnementen voor vaste diensten.
    Jarco Kriek
    26 oktober 2023
    comments 1
    [UPDATE] KPN kondigt prijsverhoging tv en internet in 2024 aan

    KPN CEO Joost Farwerck laat aan dagblad De Telegraaf weten dat een prijsverhoging in 2024 noodzakelijk is om de winst van het telecombedrijf op peil te houden. Naast de prijsverhoging moet KPN volgens Farwerck ook op kosten besparen. Dit jaar verhoogde KPN de prijzen van abonnementen met tv en/of internet eventueel aangevuld met telefonie met 6,4 procent met een maximum van vier euro per maand. Hiermee bleef KPN overigens wel ruim onder de door CBS vastgestelde inflatie. Ook was de prijsstijging lager dan bij de belangrijkste concurrent Ziggo, dat de maandelijkse prijs afhankelijk van het abonnement met maximaal €7,75 liet stijgen.

     

    Meer in lijn

    Farwerck geeft aan dat KPN voor 2024 een prijsstijging verwacht. Ook geeft de CEO aan dat de prijsstijging dit jaar extremer was dan voorheen en dat de prijsstijging in 2024 meer in lijn gaat liggen met eerdere prijsaanpassingen voor 2023. Toen lag de gemiddelde prijsstijging tussen de €1,50 en €2,50 per maand.

     

    Andere providers

    KPN is de eerste provider die zich uitspreekt over het prijsbeleid in 2024. Ook concurrerende providers als Ziggo, Odido en Delta gaan zoals jaarlijks het geval is de prijs aanpassen, naar verwachting met percentages in overeenstemming met de vastgestelde inflatie .

     

    UPDATE: in het artikel stond eerder dat de maximale prijsstijging in 2024 vier euro zou gaan bedragen. Dit was echter de maximale prijsverhoging die voor dit jaar was vastgesteld en dus al in juli heeft plaatsgevonden. KPN verwacht voor komend jaar een prijsaanpassing die meer in lijn ligt met aanpassingen voor 2023 en dus milder zullen zijn dan dit jaar.

    KPNtvtelevisieinternetprijsverhoging

    Reacties

  1. TV-TIP Pawn Stars

    Pawn Stars
    RTL 7 om 15:00 uur
    Mensen die geld nodig hebben doen de gekste dingen, en de heren van Pawn Stars hebben door de jaren heen al heel wat maffe lui én bizarre voorwerpen gezien. Rick, Chumlee en Corey kijken terug op de meest bijzondere items die ze in de lange geschiedenis van Pawn Stars zijn tegengekomen. In de opener van het seizoen gaat Rick uit zijn plaat door een wonderlijke diamant: deze is gemaakt van koolstof uit een paar haren van componist Ludwig van Beethoven.

    TV-TIP Pretty Woman

    Pretty Woman
    RTL 8 om 20:25 uur
    Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

    Interview