Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN koopt glasvezelnetwerk Primevest in grote steden

  KPN heeft zijn positie als aanbieder van vaste diensten in enkele grote steden versterkt. Het telecombedrijf heeft het glasvezelnetwerk van Primevest Capital Partners gekocht.
  Jarco Kriek
  19 juni 2023
  comments 0
  KPN koopt glasvezelnetwerk Primevest in grote steden
  Foto Getty Images

  Primevest heeft in enkele grotere steden in Nederland in bepaalde wijken operationele glasvezelnetwerken. Het gaat in totaal om 127.000 adressen in Den Haag, Rotterdam en Eindhoven. Op deze netwerken was KPN tot nu niet beschikbaar als aanbieder van vaste diensten. De hoofdhuurder is T-Mobile, dat als wholesale partner serviceproviders van de diensten tv, internet en telefonie voorziet voor wederverkoop. Door de overname van KPN komt dit netwerk onder de hoede van het bedrijfsonderdeel NetwerkNL en gaat de divisie KPN Wholesale de wholesale-activiteiten van T-Mobile overnemen.

   

  Grotere steden

  De aankoop van het Primevest glasvezelnetwerk past naadloos is het tijdspad van KPN om ongeveer 80 procent van Nederland van glasvezel te voorzien voor het einde van 2026. KPN moet hiervoor nu in grotere steden beginnen met de aanleg van eigen glasvezelnetwerken. Aanleg in grotere steden – en dan vooral in drukke en soms ook nog historische binnensteden – is lastig te realiseren en zorgt daarnaast voor relatief veel overlast.

   

  Verdubbelen

  KPN heeft op dit moment toegang tot ongeveer vier miljoen adressen via eigen glasvezel. Omdat ook Delta Fiber en Open Dutch Fiber (ODF) in de komende jaren toegang willen krijgen tot minimaal twee miljoen adressen met hun eigen glasvezelnetwerken, is het niet te voorkomen dat op honderdduizenden adressen meerdere glasvezelnetwerken beschikbaar zijn of komen. Omdat deze netwerken hierdoor economisch minder rendabel worden, is het de verwachting dat er de komende jaren meer overnames in aantocht zijn.

  KPNKPN NetwerkNLglasvezelPrimevestovernametvtelevisieinternetKPN Wholesale

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)