Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN maakt glasvezelinternet 25 maal sneller

  Bij een vestiging van Caressa Dierenklinieken in Rotterdam heeft KPN een internetverbinding via glasvezel met een snelheid van 25Gbps.
  Jarco Kriek
  17 november 2022
  comments 4
  KPN maakt glasvezelinternet 25 maal sneller
  Foto Getty Images

  KPN is de eerste provider in Nederland die de nieuwe 25G-PON techniek op een testlocatie heeft gedemonstreerd. Eerder gebeurde dit onder andere in Turkije en Armenië. KPN gebruikt op dit moment de XGS-PON techniek bij de netwerken van dochterbedrijf KPN NetwerkNL en de joint venture Glaspoort. Hierdoor kan KPN nu al een symmetrische internetsnelheid van 1Gbps aan abonnees leveren. Met XGS-PON kan de snelheid tot maximaal 8Gbps worden verhoogd. Met 25G-PON kan KPN de internetsnelheid tot maximaal 25Gbps verhogen.

   

  Capaciteit

  De internetsnelheid die 25G-PON kan leveren is voor consumenten eigenlijk niet interessant. Binnen het bedrijfsleven is er echter wel belangstelling voor dergelijke hoge internetsnelheden, zeker als het IT-systeem volledig in de cloud functioneert. Capaciteit speelt voor internetproviders daarnaast een belangrijke rol om te investeren in nieuwe technieken als 25G-PON. Zeker het toenemende gebruik van OTT-streamingdiensten zorgt voor een alsmaar hoger dataverbruik. Zo zorgt de nieuwe streamingdienst Viaplay tijdens Formule 1-races voor een hoger piekgebruik. Ook NLZIET, dat vaak als alternatief voor traditionele lineaire tv op meerdere apparaten te gelijk wordt gebruikt, zorgt voor meer dataverbruik bij internetproviders.

  KPNKPN NetwerkNLglasvezelinternetinternetsnelheidgigabitmultigigabit25G-PONPONXGS-PON

  Reacties

 1. TV-TIP Find It, Fix It, Sell It

  Find It, Fix It, Sell It
  Discovery Channel om 19:30 uur
  Wat de American Pickers doen in Amerika, doen Henry Cole en Simon O’Brien aan de overkant van Het Kanaal. De energieke Britten reizen stad en land af en gaan in muffe schuurtjes en bedompte kelders op zoek naar vergeten spulletjes die ze op hun eigen unieke wijze kunnen pimpen en voor de hoofdprijs kunnen verkopen.

  TV-TIP Hunted VIPS

  Hunted VIPS
  NPO 3 om 20:25 uur
  Terwijl het oliedomme gedrag van de vloggende zangeres Famke Louise en haar vriend, de niet veel slimmere oud-profvoetballer Denzel Slager, hen al binnen 24 uur in de armen van de hunters dreef, loopt een aantal bekende koppels nog vrij rond. Zij proberen tijdens de finale het extractiepunt te bereiken voordat ze alsnog in de kladden worden gegrepen. Zijn ze op tijd?

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)