Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN maakt glasvezelinternet 25 maal sneller

  Bij een vestiging van Caressa Dierenklinieken in Rotterdam heeft KPN een internetverbinding via glasvezel met een snelheid van 25Gbps.
  Jarco Kriek
  17 november 2022
  comments 4
  KPN maakt glasvezelinternet 25 maal sneller
  Foto Getty Images

  KPN is de eerste provider in Nederland die de nieuwe 25G-PON techniek op een testlocatie heeft gedemonstreerd. Eerder gebeurde dit onder andere in Turkije en Armenië. KPN gebruikt op dit moment de XGS-PON techniek bij de netwerken van dochterbedrijf KPN NetwerkNL en de joint venture Glaspoort. Hierdoor kan KPN nu al een symmetrische internetsnelheid van 1Gbps aan abonnees leveren. Met XGS-PON kan de snelheid tot maximaal 8Gbps worden verhoogd. Met 25G-PON kan KPN de internetsnelheid tot maximaal 25Gbps verhogen.

   

  Capaciteit

  De internetsnelheid die 25G-PON kan leveren is voor consumenten eigenlijk niet interessant. Binnen het bedrijfsleven is er echter wel belangstelling voor dergelijke hoge internetsnelheden, zeker als het IT-systeem volledig in de cloud functioneert. Capaciteit speelt voor internetproviders daarnaast een belangrijke rol om te investeren in nieuwe technieken als 25G-PON. Zeker het toenemende gebruik van OTT-streamingdiensten zorgt voor een alsmaar hoger dataverbruik. Zo zorgt de nieuwe streamingdienst Viaplay tijdens Formule 1-races voor een hoger piekgebruik. Ook NLZIET, dat vaak als alternatief voor traditionele lineaire tv op meerdere apparaten te gelijk wordt gebruikt, zorgt voor meer dataverbruik bij internetproviders.

  KPNKPN NetwerkNLglasvezelinternetinternetsnelheidgigabitmultigigabit25G-PONPONXGS-PON

  Reacties

 1. TV-TIP André Rieu: Welcome to My World

  André Rieu: Welcome to My World
  NPO 1 om 19:06 uur
  André Rieu walst met zijn Johann Strauss Orkest al jaren de wereld over. Die reis komt in maart 2020 piepend tot stilstand, op het moment dat de VS in coronalockdown gaat en daarmee na slechts één concert een streep wordt gezet door zijn Amerikaanse tour. Als ook Nederland op slot gaat, wanhoopt de vioolvirtuoos niet. Hij besluit zijn instrument in te ruilen voor een bakblik, waarmee een nieuwe hobby is geboren: bakken.

  TV-TIP WK Voetbal: Portugal - Zwitserland

  WK Voetbal: Portugal - Zwitserland
  NPO 1 om 19:50 uur
  In zijn - hoogstwaarschijnlijk - laatste WK is Ronaldo maar gefocust op één ding: de wereldbeker. Het Zwitserland van Xhaka, Shaqiri en Embolo is het volgende obstakel op de weg naar overwinning. Lukt het de Portugezen de Zwitsers naar huis te sturen? In de laatste poulewedstrijd verloren de Portugezen van Zuid-Korea. En tijdens het EK stuntte de Zwitsers nog tegen de Fransen door - na een 3-3 gelijkspel - de penalty shoot-out te winnen.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)