Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN levert beste tv en internet via glasvezel

  Volgens het testpanel van de Consumentenbond was KPN in het derde kwartaal de beste provider van tv en internet via glasvezel.
  Jarco Kriek
  30 november 2022
  comments 2
  KPN levert beste tv en internet via glasvezel

  De bevindingen van het testpanel van Consument kunnen niet als vergelijkende test gezien worden. Klanten van de betreffende provider geven namelijk alleen een rapportcijfer over de aan hen geleverde vaste diensten. Het gaat hierbij om tv, internet en telefonie. Daarnaast wordt ook een waardeoordeel gegeven over klantenservice en providerwaardering. Van alle rapportcijfers van deze onderdelen heeft Consumentenbond een algeheel testoordeel gemaakt.

   

  Grote verschillen

  KPN komt met een eindcijfer van 8,0 als beste glasvezelprovider uit de bus. Solcon volgt met 7,8 op de tweede plek. Freedom Internet wordt op veel onderdelen van de test met het beste rapportcijfer gewaardeerd. De zeer slechte score op het onderdeel televisie (5,6) zorgt er echter voor dat Freedom Internet als derde eindigt met het cijfer 7,5. Freedom Internet gebruikt als tv-dienst het IPTV-platform van Canal Digitaal. Daarna volgen T-Mobile (7,2), Caiway en Delta. Beide Delta Fiber-providers krijgen 6,8 als eindcijfer. Ook bij Delta en Caiway wordt dit mede veroorzaakt door een slechtere waardering van het gebruikte tv-platform.

   

  Ziggo

  De grootste aanbieder van vaste diensten in Nederland is Ziggo. Een waardeoordeel van eigen klanten is niet in deze test meegenomen omdat Ziggo diensten levert via coaxkabel.

  ConsumentenbondglasvezeltesttvtelevisieinternetKPNInteractieve TV

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)