Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN maakt Interactieve TV toegankelijker

  KPN brengt nieuwe firmwareversie uit die de bruikleendecoder van Interactieve TV voor meer mensen beter bruikbaar maakt.
  Jarco Kriek
  30 mei 2022
  comments 2
  KPN maakt Interactieve TV toegankelijker

  Het instellingenmenu van de tv-decoder voor Interactieve TV wordt vooral verbeterd voor abonnees met visuele beperkingen. KPN is op dit moment de meest vooruitstrevende provider bij de implementatie van hulpmiddelen voor visueel gehandicapten bij de bruikleendecoder. Zo is al langer een donkere modus instelbaar. Ook kan bij KPN een afstandsbediening met grotere toetsen worden gekocht.

   

  Nieuw menu-onderdeel

  Aan het menu van de bruikleendecoder is een nieuw onderdeel toegevoegd. Het gaat om de menutegel 'toegankelijkheidsopties'. Als deze optie wordt aangezet, kan in eerste instantie onder meer het contrast en de kleurinstelling van het menu en de informatiebalk worden aangepast. Ook kan bij het onderdeel 'bediening' de invoersnelheid voor het handmatig invoeren van kanaalnummers worden aangepast. KPN gaat in de toekomst nog meer onderdelen aan de menu-optie 'toegankelijkheidsopties' toevoegen.

   

  Automatische installatie

  KPN gaat de nieuwe firmware met versienummer HTML 5.145.203 vanaf 31 mei tot en met 2 juni verzenden naar een groep testgebruikers. Als dit probleemloos verloopt, krijgen alle geregistreerde bruikleendecoders tussen 7 en 9 juni de nieuwe firmware toegezonden. De gebruiker hoeft hiervoor niets te doen omdat de nieuwe firmware automatisch wordt ingeladen en geïnstalleerd.

  KPNInteractieve TVbruikleendecoderfirmwarefirmware-update

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  Na een rondje hardlopen wordt de 23-jarige Rose Anderson dood in een rivier gevonden. Haar huisgenoot Chloe vertelt Lewis, Hathaway en Maddox dat Rose bloedbonje had met haar minnaar, professor astrofysica Felix. En laat hij nou getrouwd zijn met haar scriptiebegeleider Philippa. Heeft een van hen Rose naar de eeuwige jachtvelden gestoken of heeft het onderwerp van haar proefschrift iets met haar dood te maken? De zaak komt in een stroomversnelling als Chloe’s vriend op de vlucht slaat. Maar dan valt er een tweede slachtoffer…

  TV-TIP Het Roer Om

  Het Roer Om
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het idee om de eeuwigdurende kuierlatten te nemen speelt al lang bij Almeloërs Sven en Cariena. Slowakije, Tsjechië en Polen passeren de revue, maar de keuze valt uiteindelijk op Duitsland, vooral omdat ze al een lekker woordje Duits spreken. In het gehucht Wurz­bach huren ze twee vrijstaande huizen: een om zelf in te wonen, de ander voor de verhuur. Maar als blijkt dat de huurbaas niet van plan geld in het gedateerde vakantiehuis te pompen, worden ze gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Voor Sven en Cariena lijkt niets anders op te zitten dan een baan te zoeken.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)