Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN maakt Interactieve TV toegankelijker

  KPN brengt nieuwe firmwareversie uit die de bruikleendecoder van Interactieve TV voor meer mensen beter bruikbaar maakt.
  Jarco Kriek
  30 may 2022
  comments 2
  KPN maakt Interactieve TV toegankelijker

  Het instellingenmenu van de tv-decoder voor Interactieve TV wordt vooral verbeterd voor abonnees met visuele beperkingen. KPN is op dit moment de meest vooruitstrevende provider bij de implementatie van hulpmiddelen voor visueel gehandicapten bij de bruikleendecoder. Zo is al langer een donkere modus instelbaar. Ook kan bij KPN een afstandsbediening met grotere toetsen worden gekocht.

   

  Nieuw menu-onderdeel

  Aan het menu van de bruikleendecoder is een nieuw onderdeel toegevoegd. Het gaat om de menutegel 'toegankelijkheidsopties'. Als deze optie wordt aangezet, kan in eerste instantie onder meer het contrast en de kleurinstelling van het menu en de informatiebalk worden aangepast. Ook kan bij het onderdeel 'bediening' de invoersnelheid voor het handmatig invoeren van kanaalnummers worden aangepast. KPN gaat in de toekomst nog meer onderdelen aan de menu-optie 'toegankelijkheidsopties' toevoegen.

   

  Automatische installatie

  KPN gaat de nieuwe firmware met versienummer HTML 5.145.203 vanaf 31 mei tot en met 2 juni verzenden naar een groep testgebruikers. Als dit probleemloos verloopt, krijgen alle geregistreerde bruikleendecoders tussen 7 en 9 juni de nieuwe firmware toegezonden. De gebruiker hoeft hiervoor niets te doen omdat de nieuwe firmware automatisch wordt ingeladen en geïnstalleerd.

  KPNInteractieve TVbruikleendecoderfirmwarefirmware-update

  Reacties

 1. TV-TIP Boerderij van Dorst

  Boerderij van Dorst
  NPO 3 om 20:19 uur
  Maxim Hartman en Hanneke Groenteman komen helpen op de boerderij. Ze gaan flink aan het werk zodat het land klaar is voor de zomer.

  TV-TIP Floortje naar het einde van de wereld

  Floortje naar het einde van de wereld
  NPO 1 om 20:23 uur
  Floortje Dessing vaart een paar dagen mee op het vlot van de Oostenrijkse televisie-editor Jojo en zijn vriendin Norah in het Zweedse Dalsland.

  Interview

  • *

   Tom Waes

   Reizen Waes wereldsteden

   Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
   Reacties0 reactie(s)