Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN maakt internetabonnement gemiddeld twee euro per maand duurder

  KPN heeft de jaarlijkse prijsverhoging voor 2022 bekendgemaakt. Het abonnement voor vast internet gaat gemiddeld met €1,90 per maand in prijs omhoog.
  Jarco Kriek
  2 may 2022
  comments 4
  KPN maakt internetabonnement gemiddeld twee euro per maand duurder
  Foto Getty Images

  KPN voert op 1 juli nieuwe prijzen in voor de meeste abonnementsvormen waarbij vast internet wordt aangeboden. Het gaat hierbij om de jaarlijkse prijsverhoging die mede op basis van inflatiecorrectie is vastgesteld. Het telecombedrijf is barmhartig want ondanks dat de inflatie op dit moment meer dan tien procent bedraagt, houdt het de prijsverhoging tot gemiddeld 3,5 procent per maand beperkt. Totaal TV kondigde vorige week al op basis van bronnen aan dat Ziggo en KPN deze week prijsaanpassingen bekend zouden gaan maken. KPN informeert klanten persoonlijk via brief en/of mail over de exacte prijsaanpassing van het gebruikte abonnement.

   

  Inflatie en investering

  KPN is dus terughoudend bij de komende prijsverhoging. Dat de prijs van de meeste abonnementen voor vast internet dan toch maandelijks omhooggaat heeft vooral – maar niet alleen – met inflatiecorrectie te maken. KPN investeert honderden miljoenen euro per jaar in de aanleg van nieuw glasvezel dat uiteindelijk het oude kopernetwerk gaat vervangen. Omdat meer mensen meer thuiswerken en online kijken (streamen) toeneemt, worden de vaste netwerken meer gebruikt. Om de kwaliteit van het betreffende netwerk te waarborgen, moet de netwerkeigenaar blijven investeren. Maar wellicht nog belangrijker is de veiligheid van het netwerk. In een tijd dat cybercriminaliteit verder oprukt, is investeren in veiligheid van belang om in de toekomst gebruikers veilige en solide diensten aan te kunnen bieden.

   

  Prijsverhoging

  KPN stelt dat de gemiddelde prijsverhoging 3,5 procent - €1,90 per maand – bedraagt. Niet alle abonnementen worden duurder. De prijs van het gigabit internetabonnement blijft ongewijzigd. Dit is ook het geval voor de prijzen van tv-abonnementen bij zowel Interactieve TV en Digitenne.

   

  XS4All

  De prijsstijging bij KPN wordt op 1 juli doorgevoerd. Bij XS4All worden gelijke prijsverhogingen doorgevoerd, echter niet op 1 juli maar op 1 september. Dit heeft te maken met de migratie van producten en diensten van XS4All naar KPN.

  KPNXS4Allinternetglasvezelabonnementprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP Wanted

  Wanted
  Veronica om 20:00 uur
  De 25-jarige Wes is een slome, ongeïnteresseerde kantoorklerk. Dat verandert als de gevaarlijke, sexy Fox hem rekruteert voor de Fraternity, een genootschap van moordenaars die in het geheim de orde handhaven. De vader van Wes, die kortgeleden is vermoord, was ook lid van het genootschap. Wes wil wraak nemen en besluit zijn talenten als vechter en moordenaar te ontwikkelen en te verfijnen. Hij wordt sterk, slim en fit onder leiding van Fox, Sloan en de andere trainers van de Fraternity. Langzaam komt hij erachter dat de leden van het genootschap gevaarlijker zijn dan hij dacht.

  TV-TIP Face to Face

  Face to Face
  NPO 3 om 20:26 uur
  De vrouw van ­rechercheur Bjørn Rasmussen staat er alleen voor nu hij tijdens de zoek­­tocht naar de moordenaar van zijn dochter ­ontspoorde en zelf achter de tralies ­belandde. Om niet ook door te draaien, ­besluit ze haar werk als ­psycholoog weer op te pakken. Een van haar cliënten is John, die hulp zoekt bij het ­stoppen met roken. Maar als Susanne hem onder hypnose brengt, bekent John onverwacht de meest gruwelijke misdaden.

  Interview