Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN maakt internetabonnement gemiddeld twee euro per maand duurder

  KPN heeft de jaarlijkse prijsverhoging voor 2022 bekendgemaakt. Het abonnement voor vast internet gaat gemiddeld met €1,90 per maand in prijs omhoog.
  Jarco Kriek
  2 may 2022
  comments 4
  KPN maakt internetabonnement gemiddeld twee euro per maand duurder
  Foto Getty Images

  KPN voert op 1 juli nieuwe prijzen in voor de meeste abonnementsvormen waarbij vast internet wordt aangeboden. Het gaat hierbij om de jaarlijkse prijsverhoging die mede op basis van inflatiecorrectie is vastgesteld. Het telecombedrijf is barmhartig want ondanks dat de inflatie op dit moment meer dan tien procent bedraagt, houdt het de prijsverhoging tot gemiddeld 3,5 procent per maand beperkt. Totaal TV kondigde vorige week al op basis van bronnen aan dat Ziggo en KPN deze week prijsaanpassingen bekend zouden gaan maken. KPN informeert klanten persoonlijk via brief en/of mail over de exacte prijsaanpassing van het gebruikte abonnement.

   

  Inflatie en investering

  KPN is dus terughoudend bij de komende prijsverhoging. Dat de prijs van de meeste abonnementen voor vast internet dan toch maandelijks omhooggaat heeft vooral – maar niet alleen – met inflatiecorrectie te maken. KPN investeert honderden miljoenen euro per jaar in de aanleg van nieuw glasvezel dat uiteindelijk het oude kopernetwerk gaat vervangen. Omdat meer mensen meer thuiswerken en online kijken (streamen) toeneemt, worden de vaste netwerken meer gebruikt. Om de kwaliteit van het betreffende netwerk te waarborgen, moet de netwerkeigenaar blijven investeren. Maar wellicht nog belangrijker is de veiligheid van het netwerk. In een tijd dat cybercriminaliteit verder oprukt, is investeren in veiligheid van belang om in de toekomst gebruikers veilige en solide diensten aan te kunnen bieden.

   

  Prijsverhoging

  KPN stelt dat de gemiddelde prijsverhoging 3,5 procent - €1,90 per maand – bedraagt. Niet alle abonnementen worden duurder. De prijs van het gigabit internetabonnement blijft ongewijzigd. Dit is ook het geval voor de prijzen van tv-abonnementen bij zowel Interactieve TV en Digitenne.

   

  XS4All

  De prijsstijging bij KPN wordt op 1 juli doorgevoerd. Bij XS4All worden gelijke prijsverhogingen doorgevoerd, echter niet op 1 juli maar op 1 september. Dit heeft te maken met de migratie van producten en diensten van XS4All naar KPN.

  KPNXS4Allinternetglasvezelabonnementprijsverhoging

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)