Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN matigt prijsverhoging tot maximaal vier euro: met 6,4 procent lager dan Ziggo

  KPN voert op 1 juli een gematigde prijsstijging bij abonnementen door. De prijsstijging bedraagt 6,4 procent, met een maximum van vier euro per maand per abonnement.
  Jarco Kriek
  1 juni 2023
  comments 3
  KPN matigt prijsverhoging tot maximaal vier euro: met 6,4 procent lager dan Ziggo
  Foto Getty Images

  KPN past de prijs volgende maand gematigd aan. De door CBS gemeten inflatie over 2022 bedraagt tien procent. KPN mag de prijs met dit percentage verhogen zonder de verplichting om abonnees binnen de contractvaste periode de mogelijkheid te geven om hun lopende abonnement kosteloos op te zeggen. Het telecombedrijf kiest er echter voor om het abonnement voor de vaste diensten tv en internet met 6,4 procent te laten stijgen.

   

  Minder

  Dit is minder dan de gemiddelde inflatiecorrectie die T-Mobile eerder dit jaar heeft doorgevoerd en die Ziggo vanaf 1 juli gaat berekenen. Beide aanbieders verhogen de prijs van vaste abonnement met gemiddeld 8,5 procent. KPN kiest er daarnaast voor om een maximale grens aan de prijsverhoging te koppelen. De prijs van een abonnement gaat nooit met meer dan vier euro per maand omhoog. Dit betekent dat bij bepaalde abonnementen de prijsstijging bij KPN bijna de helft lager is dan bij Ziggo, dat een maximale prijsstijging van €7,75 aan klanten doorberekent.

   

  Investeren

  KPN stelt de prijzen te moeten verhogen omdat er ook voor het telecombedrijf sprake is van verhoging van de kosten die het moet maken om diensten te leveren. KPN zegt er alles aan gedaan te hebben om de prijsverhoging zo laag mogelijk te houden. Dit onder meer om Nederland digitaal verbonden te houden. Met de huidige prijsstijging kan KPN daarnaast ook blijven investeren in de kwaliteit van - zoals het telecombedrijf het zelf noemt - het beste netwerk van Nederland. Ook de veiligheid en dienstverlening kunnen hiermee in stand gehouden worden.

   

  Basistarieven

  De prijsstijging geldt alleen voor de basistarieven voor internet en televisie via de vaste netwerken – glasvezel en DSL – van KPN. De prijs van aanvullende abonnementen zoals ESPN Compleet, het Opnemen Pakket en KPN Veilig blijven gelijk. Uitzondering is het aanvullende Viaplay-abonnement dat wel wordt verhoogd van €13,99 naar €15,99. Viaplay verhoogde de prijs van dit maandabonnement al op 1 maart. Voor klanten die dit abonnement al vóór 1 maart afsloten, besloot KPN de prijsstijging uit te stellen tot de jaarlijkse prijsverhoging op 1 juli.

   

  Bellen

  Het abonnement voor vaste telefonie gaat in augustus één euro per maand omhoog. De prijs van gebruikte belminuten blijft gelijk. Hierdoor gaan de zogenaamde 3P-abonnementen met vaste televisie, internet en bellen met een PSTN-verbinding maximaal vijf euro per maand in prijs omhoog. Dit betreft slechts een klein aantal abonnees. Het grootste deel gebruikt VoIP voor vast bellen. In dat geval blijft de maximale prijsverhpoging bij 3P vier euro per maand. Vaste telefonie wordt bij KPN – net als bij alle overige aanbieders – steeds minder gebruikt, mede doordat concurrentie van goedkope mobiele abonnementen met onbeperkt bellen.

  KPNtvtelevisieinternetprijsverhogingabonnementinflatieinflatiecorrectieprijsaanpassing

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)