Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN: na migratie TV+ geen terugweg naar Interactieve TV

  KPN heeft vorige maand een nieuw tv-product geïntroduceerd onder de naam TV+. Daarbij behoort een goedkoper internetabonnement.
  Jarco Kriek
  7 maart 2023
  comments 5
  KPN: na migratie TV+ geen terugweg naar Interactieve TV
  Foto Getty Images

  KPN is druk bezig om TV+ te verbeteren. Dit is mede nodig omdat klanten die de TV+ bruikleendecoder inmiddels gebruiken het telecombedrijf de nodige verbeterpunten hebben gegeven. Het gaat hierbij vooral om geluidskwesties. Maar ook wordt er gevraagd om de terugkeer van de automatische instelling voor HDR. De huidige mogelijkheid zorgt volgens de klagende klanten voor een mindere beeldervaring.

   

  Migratie

  KPN-klanten die overstappen naar TV+ en het daarbij behorende internetabonnement kunnen in vrijwel alle gevallen niet terugkeren naar de oude abonnementsvorm met de oude bruikleendecoder van Interactieve TV (iTV). Het gaat hierbij onder meer om de modellen 2952 en 5202. Gerd de Smyter laat namens KPN aan Totaal TV weten dat bij de eerste ingebruikname van de TV+ decoder een automatische migratie naar TV+ wordt uitgevoerd. Hierdoor is terugkeer naar het oude Interactieve TV-platform niet meer mogelijk.

   

  Nieuwe standaard

  Nieuwe klanten van KPN krijgen automatisch een TV+ decoder geleverd als ze een tv-abonnement afsluiten. De TV+ decoder is in feite een Android TV mediaspeler. Hiermee kan KPN de eigen lineaire tv-dienst naadloos combineren met online streamingdiensten. Het tv-product van KPN blijft hierdoor ook interessant voor consumenten die neigen naar meer online kijken ten koste van lineaire tv. Uiteindelijk is het de bedoeling dat TV+ de nieuwe standaard wordt bij KPN.

  KPNTV+Interactieve TVtvtelevisieinternetabonnementdecoderbruikleendecoderAndroid TVGoogle TV

  Reacties