Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN: ‘nog enkele weken trage decoder Interactieve TV’

  Klanten van KPN en XS4All blijven naar verwachting nog enkele weken last hebben van een traag functionerende decoder bij gebruik van Interactieve TV.
  Jarco Kriek
  31 december 2020
  comments 17
  KPN: ‘nog enkele weken trage decoder Interactieve TV’

  Het is de klantenservice van XS4All die een termijn van medio januari nu officieel op de eigen storingspagina richting klanten communiceert. Al eerder waren er geluiden van klagende KPN-klanten dat de klantenservice had toegezegd dat nieuwe firmware voor de bruikleendecoders van Interactieve TV uiterlijk 19 januari uitgebracht wordt. KPN- en XS4All-klanten die de decoder modellen Arcadyan HMB2260 en Arris VIP2952 gebruiken, klagen al maanden over een traag functionerende decoder nadat KPN in de decoder de nieuwe firmware met het nieuwe menu heeft geplaatst. Met name wordt geklaagd over de lange wachttijd voordat de tv-gids met bijbehorende programma-informatie in beeld verschijnt.

   

  Van kwaad tot erger

  KPN probeerde de grootste problemen op 10 december met het uitbrengen van nieuwe firmware op te lossen. Dit draaide uit op een mislukking. De traagheid van de betrokken decodermodellen werd wel deels opgelost, echter het achterliggende netwerk werd dusdanig instabiel dat Interactieve TV twee keer binnen 24 uur met een grootschalige landelijke storing te kampen kreeg. KPN besloot de firmware terug te draaien en de oude versie in de decoders terug te zetten. Het gevolg van deze actie was dat nog meer bruikleendecoders trager werden. Ook andere modellen bruikleendecoders die voorheen zonder noemenswaardige problemen functioneerden kregen met de ‘schildpaddenziekte’ te maken.

   

  Hoofdpijndossier KPN

  KPN had groot ingezet op het nieuwe menu van Interactieve TV. Het telecombedrijf wilde hiermee vooral grafisch op gelijk niveau met de bruikleendecoders van concurrenten Ziggo en T-Mobile komen. Inmiddels is het nieuwe menu een hoofdpijndossier voor KPN geworden. Klanten zijn ontevreden over de werking van het nieuwe menu en dreigen over te stappen naar een concurrerende aanbieder van de vaste diensten tv en internet. Teruggaan naar de oude – goed functionerende – menustructuur lijkt een gepasseerd station omdat KPN het hiervoor benodigde achterliggende servernetwerk aan het uitfaseren is. Het omruilen van trage decoders naar de goedwerkende 4K Ultra HD-decoder Arris VIP5202 is voor alle klanten niet mogelijk. KPN zou in dat geval miljoenen bruikleendecoders bij klanten moeten omruilen. Los van het feit dat dit ettelijke tientallen miljoen euro’s kost, is een dergelijke hoeveelheid bruikleendecoders van het model Arris VIP5202 niet voorhanden. Ook is het – zeker nu in de coronacrisis – vrijwel onmogelijk om honderdduizenden nieuwe decoders op stel en sprong aangeleverd te krijgen.

   

  Totaal TV publiceerde in de afgelopen meerdere artikelen over de problemen bij KPN Interactieve TV. Deze vindt u hier

  KPNXS4AllInteractieve TVstoringtvtelevisiedecodertv-decoderbruikleendecoderfirmwareupdatefirmware-update

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • Daniel Craig Collection

   Win de Daniel Craig Collection

   Daniel Craig kruipt dit jaar in No Time to Die voor de laatste keer in de huid van de geliefde geheime agent. De Daniel Craig Collection bundelt al zijn Bond-films tot dusver. Totaal TV mag deze boxset met Casino Royale, Quantum of Solace, Skyfall en Spectre drie keer weggeven.

  TV-TIP War for the Planet of the Apes

  War for the Planet of the Apes
  Veronica om 20:00 uur
  Ondanks alle inspanningen om een oorlog te vermijden, komen Caesar en zijn apen in conflict met een groep soldaten.

  TV-TIP Heel Holland bakt

  Heel Holland bakt
  NPO 1 om 06:16 uur
  Het is broodweek en dat is altijd een uitdaging. Vooral wanneer de technische opdracht ook een lastige klus is.

  Interview

  • Winston Gerschtanowitz in Marble Mania

   Winston Gerschtanowitz

   Marble Mania

   In de familieshow Marble Mania strijden drie BN’ers in verschillende behendigheidsspellen en spectaculaire knikkerraces tegen elkaar. Presentator Winston Gerschtanowitz staat de knikkeraars bij. De races worden van commentaar voorzien door Jack van Gelder. We spraken Winston over deze nieuwe show.
   Reacties0 reactie(s)