Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    KPN op zoek naar nieuw boegbeeld

    KPN heeft onverwacht bekendgemaakt dat Maximo Ibarra het telecombedrijf gaat verlaten. Het moment van deze aankondiging is pikant. Gisteren kampte KPN met een grote landelijke telefoonstoring.
    Jarco Kriek
    25 juni 2019
    comments 2
    KPN op zoek naar nieuw boegbeeld
    Foto ANP

    KPN ontkent overigens dat het vertrek van Maximo Ibarra met deze storing te maken heeft. De CEO vertrekt volgens de uitleg vanwege zwaarwegende familieomstandigheden terug naar Italië. Maar deze omstandigheden zijn niet dusdanig dat Ibarra daar alle aandacht voor nodig heeft. KPN meldt dat Ibarra op zoek gaat naar een nieuwe CEO-functie. Bij KPN blijft hij tot 30 september in de huidige functie en plaveit de weg voor zijn, al dan niet tijdelijke, opvolger. Mogelijk dat Ibarra bij Sky Italia aan de slag gaat. Enkele maanden geleden waren er volgens Telecompaper al geruchten in die richting.

     

    Storing

    Het bekendworden van het vertrek van Maximo Ibarra komt op een opvallend moment. De leiding van KPN moet zich vandaag bij minister Grapperhaus melden om uitleg te geven over de grote telefoonstoring van gisteren. Zowel het mobiele als het vaste telefoonverkeer dat via KPN loopt, werd hierdoor enige uren volledig platgelegd. Hierdoor was onder meer noodnummer 112 niet bereikbaar. KPN ontkent overigens dat het vertrek van Ibarra hiermee te maken heeft. Maar de angel kan hierdoor wellicht uit het gesprek worden gehaald.

    KPNstoringMaximo Ibarra

    Reacties