Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN overtreft Ziggo met multigig internet: maximale snelheid naar 4 Gb/s

  Niet Delta of Ziggo maar KPN gaat op grote schaal de hoogste symmetrische internetsnelheid aanbieden. Het nieuwe 4 Gb/s-abonnement is vanaf 23 oktober verkrijgbaar.
  Jarco Kriek
  9 oktober 2023
  comments 4
  KPN overtreft Ziggo met multigig internet: maximale snelheid naar 4 Gb/s
  Foto Getty Images

  Delta biedt al op grotere schaal een 2 Gb/s internetabonnement aan. In een zeer beperkt deel van verzorgingsgebied is zelfs een abonnement met 8 Gb/s verkrijgbaar. Ook Ziggo doet deels aan 'multigig'. Alleen zakelijke klanten kunnen een maximale downloadsnelheid van 1200 Mb/s (1,2 Gb/s) gebruiken. De uploadsnelheid blijft echter ver achter. Consumenten krijgen bij Ziggo bij het duurste internetabonnement ‘slechts’ 1 Gb/s download gekoppeld aan 100 Mb/s upload geleverd.

   

  Overtreffende trap

  KPN gaat vanaf 23 oktober aan een deel van de klanten - ruim een miljoen aansluitingen zijn op dit moment geschikt - een nieuw abonnement met een maximale symmetrische snelheid – download en upload gelijk – van 4 Gb/s aanbieden. Dit abonnement kost €67,50 per maand. Dit is 15 euro duurder dan het 1 Gb/s internetabonnement dat op dit moment voor €52,50 verkrijgbaar is. De prijs van het 4 Gb/s is overigens gelijk aan de prijs van het 8 Gb/s-abonnement dat Delta Fiber in zijn aanbod heeft. Het 2 Gb/s abonnement kost bij Delta Fiber 60 euro per maand. KPN gebruikt net als Delta Fiber de XGS-PON techniek om multigig internet via glasvezel te leveren.

   

  Nieuw modem

  KPN gaat klanten die het 4 Gb/s abonnement nemen een nieuw modem leveren om deze nieuwe hogere snelheid te kunnen gebruiken. Het gaat om de nieuwe Experia Box 14 modem. Dit nieuwe modem kan volgens de technische specificatie een internetsnelheid tot 10 Gb/s leveren. Overigens moet niet alleen de internetmodem voor multigig geschikt zijn, maar ook het thuisnetwerk van de gebruiker. In veel gevallen is het netwerk bij consumenten thuis door de gebruikte routers, switches en kabels alleen geschikt voor de gigabit snelheid (1000 Mb/s/ ofwel 1 Gb/s). Als dit het geval is, heeft het nemen van een 4Gb/s abonnement geen enkel nut.

   

  Marketing

  Het aanbieden van internet met hogere snelheden wordt door providers veelal uit marketingoogpunt gedaan. Een deel van de consumenten wil namelijk thuis graag het meest uitgebreide en snelle internet hebben. In veel gevallen wordt slechts een zeer beperkt deel van de beschikbare bandbreedte daadwerkelijk gebruikt. Voor veel gezinnen is een internetabonnement met een (symmetrische) snelheid van 200 Mb/s ruim voldoende.

  KPNinternetinternetsnelheidinternetmodemmultigigglasvezelXGS-PONabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP You, Me and My Ex

  You, Me and My Ex
  TLC om 19:00 uur
  Als mensen vaak over hun ex praten zijn ze vaak nog niet helemaal over hun vorige relatie heen. Dat belet ze echter niet om een nieuwe vriend of vriendin te zoeken! You, Me and My Ex volgt vijf stellen, waarvan één iemand nog intensief contact heeft met zijn of haar ex. Elodie ontdekte tijdens haar prille relatie met De'Andre pas dat hij nog goed bevriend is met zijn ex Rowan, en dat zorgt voor veel stress. Helemaal omdat zijn moeder vurig hoopt dat De'Andre en Rowan weer terug bij elkaar komen.

  TV-TIP Harcore Pawn

  Harcore Pawn
  RTL 7 om 19:30 uur
  De spanning neemt toe in het pandhuis nadat eigenaar Les in elkaar is gezakt. Seth en Ashley proberen de tent samen te runnen, maar ze hebben allebei hele andere ideeën over hoe ze dat aanpakken. Als Les getuige is van het zoveelste conflict bedenkt hij een wedstrijd: degene die zijn werk het beste doet wordt zijn tijdelijke vervanger. Ondanks Les' plan wordt er nog heel wat afgeruzied in het tiende seizoen van Hardcore Pawn.

  Interview