Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN pakt door met verbeteren nieuw TV+: weer nieuwe firmware

  KPN neemt de kritiek van gebruikers van de nieuwe bruikleendecoder TV+ serieus. Binnen een week brengt het telecombedrijf opnieuw nieuwe firmware uit.
  Jarco Kriek
  27 februari 2023
  comments 4
  KPN pakt door met verbeteren nieuw TV+: weer nieuwe firmware
  Foto Getty Images

  KPN liet Totaal TV in een eerder stadium weten dat het op zeer regelmatige basis – in eerste instantie elke twee weken – firmware-updates wil uitbrengen voor de TV+ decoder. Dit keer komt KPN zelfs al na een week met nieuwe firmware voor de decoder. TV+ is een decoder afkomstig van het Franse bedrijf Sagemcom en functioneert op het Android TV 11-besturingssysteem. Gebruikers van deze nieuwe decoder mopperen op dit moment over diverse zaken, met als luidste klaagzang enkele geluidgerelateerde issues.

   

  Automatisch of handmatig

  De nieuwe firmware voor de TV+ decoder komt uiterlijk dinsdag 28 februari beschikbaar en wordt op het moment dat de decoder niet wordt gebruikt automatisch in de decoder geplaatst. Wie hier niet op wil wachten, kan de nieuwe update direct handmatig installeren. Dit kan op de volgende manier: Menu > instellingen > Open algemene instellingen > Apparaatvoorkeuren > Over > Aanvullende systeemupdates.

   

  Wat is er nieuw?

  De firmware voor de TV+ decoder bestaat uit twee delen. Beide delen zijn verbeterd en hebben hierdoor een nieuw versienummer. Dit zijn KPN TV+ 0.15.2 en KPN TV+ App 1.91.4. De belangrijkste verbeteringen zijn snellere zaptijden en het verhelpen van een deel van de geluidsproblemen. Hieronder nog enkele andere verbeteringen:

   

  • Opgenomen afleveringen hebben nu seizoen- en afleveringsnummers in hun tegel
  • Rode knop kan gebruikt worden om opnames te verwijderen of te annuleren
  • Google Assistent: verbetering in hoe KPN resultaten worden weergegeven
  • IMDB-score wordt nu altijd met één decimaal weergegeven
  • Het kon voorkomen dat men na het terugkijken van een programma op een verkeerd kanaal uitkwam. Dit is verholpen.
  • Er waren wat problemen met vooruitspoelen in een gepauzeerd programma. Dit is opgelost.
  • Soms werd er een verkeerd plaatje getoond in de Nu op TV tegelrij op het hoofdscherm. Dat is opgelost.
  • Het kwam voor dat in de Gids niet juist werd aangegeven of een programma beschikbaar was voor Terugkijken. Dit is opgelost.
  • Er was in de Mijn pakketten-omgeving op de TV+ Box (het tas-icoon) een ontbrekende prijs op de detailpagina's van pakketten. Dit is verholpen.
  • Bij serieopnames wordt nu direct het selectiekader op de eerste tegel geplaatst als men de serie opent. Dat scheelt weer een klik.
  KPNTV+tvtelevisiedecoderbruikleendecoderfirmwarefirmware-update

  Reacties

 1. TV-TIP MAX Ouderenjournaal

  MAX Ouderenjournaal
  NPO 1 om 16:37 uur
  Ter gelegenheid van de Week tegen Eenzaamheid pakt MAX Ouderenjournaal uit met een speciale editie om mensen een hart onder de riem te steken. Met inspirerende, motiverende en confronterende levensverhalen van normale Nederlanders wordt eenzaamheid onder de aandacht gebracht. Dat kan namelijk in allerlei vormen voorkomen. De 81-jarige Heino heeft voldoende bezigheden buiten de deur, maar thuis op de bank voelt hij zich erg alleen. Maar ook jonge mensen kunnen zich soms erg eenzaam voelen, zoals de dertigjarige Bryan, die hierover schreef op Twitter.

  TV-TIP 90 Day Fiancé UK

  90 Day Fiancé UK
  TLC om 20:30 uur
  Wat de Amerikanen doen, kunnen de Britten ook. In 90 Day Fiancé UK worden Britse mannen en vrouwen gevolgd die een geliefde uit het buitenland halen en negentig dagen hebben om wel of niet te trouwen. Die relaties zijn meestal gedoemd te mislukken, maar alsnog doen de koppels er alles aan om hun relatie te laten werken. De alleenstaande moeder Louise is bijvoorbeeld smoorverliefd op de Colombiaanse rapper Jose en hoopt dat hij haar de liefde kan geven die zij mist. Haar familie en vrienden hebben hun twijfels over de krullenbol.

  Interview

  • *

   Ewout Genemans

   Bureau Rotterdam

   In Bureau Rotterdam gaat presentator Ewout Genemans op pad met de politie in de meest rauwe stad van Nederland.
   Reacties0 reactie(s)