Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    KPN realiseert 134.000 nieuwe glasvezelaansluitingen: bereik 55 procent van huishoudens

    KPN ligt op koers om de ambitie om minimaal een half miljoen nieuwe glasvezelaansluitingen per jaar te realiseren.
    Jarco Kriek
    25 oktober 2023
    comments 5
    KPN realiseert 134.000 nieuwe glasvezelaansluitingen: bereik 55 procent van huishoudens
    Foto ProShots

    Uit de financiële cijfers over het derde kwartaal blijkt dat KPN in de afgelopen drie maanden in totaal 134.000 nieuwe glasvezelaansluitingen heeft gerealiseerd. Het gaat hierbij om aansluitingen via het eigen dochterbedrijf NetwerkNL en de joint venture Glaspoort, die KPN met pensioenfonds ABP heeft opgericht.

     

    Over de helft

    Door de uitbreiding van het aantal aansluitingen kan KPN op 55 procent van de Nederlandse huishoudensadressen vaste diensten via glasvezel leveren. Omdat de netwerken van KPN open zijn, kunnen ook andere providers als Odido, Freedom Internet en Online.nl op deze netwerken hun diensten aanbieden. Met door de uitbreiding van het aantal glasvezelaansluitingen nam het aantal door KPN verkochte glasvezelabonnementen toe met 53.000. Dit zorgt voor een grotere concurrentiedruk voor Ziggo.

    KPNNetwerkNLGlaspoorttvtelevisieinternetglasvezel

    Reacties

  1. TV-TIP Pawn Stars

    Pawn Stars
    RTL 7 om 15:00 uur
    Mensen die geld nodig hebben doen de gekste dingen, en de heren van Pawn Stars hebben door de jaren heen al heel wat maffe lui én bizarre voorwerpen gezien. Rick, Chumlee en Corey kijken terug op de meest bijzondere items die ze in de lange geschiedenis van Pawn Stars zijn tegengekomen. In de opener van het seizoen gaat Rick uit zijn plaat door een wonderlijke diamant: deze is gemaakt van koolstof uit een paar haren van componist Ludwig van Beethoven.

    TV-TIP Pretty Woman

    Pretty Woman
    RTL 8 om 20:25 uur
    Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

    Interview