Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN realiseert met Glaspoort eerste aansluitingen in nieuwbouw

  Tot nu toe legde Glaspoort alleen aansluitingen aan in bestaande woningen. De glasvezelexploitant – een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP – is nu ook begonnen met glasvezel in nieuwbouw.
  Jarco Kriek
  7 december 2023
  comments 2
  KPN realiseert met Glaspoort eerste aansluitingen in nieuwbouw

  Glaspoort is begonnen met de realisatie van glasvezel in nieuwbouwwoningen. Hierdoor kunnen bewoners bij het betrekken van de woning direct gebruikmaken van een actieve glasvezelverbinding. De komende jaren wil Glaspoort nieuwbouwwoningen nog vóór oplevering van een glasvezelverbinding voorzien. De glasvezelexploitant stelt dat dit belangrijk is voor de connectiviteit en de behoeften van nu en de toekomst. Denk aan diensten als het streamen van films en series, maar ook het monitoren van de opbrengst van zonnepanelen. Hierdoor zijn de woningen direct toekomstbestendig.

   

  Meer glasvezel

  De aanleg van glasvezel in nieuwbouwwijken is een omvangrijke en complexe opgave. Glaspoort werkt hierom samen met Allinq, een partner met jarenlange ervaring in de telecommarkt. De samenwerking heeft als doel om de aanleg van glasvezel in nieuwbouwwijken zo efficiënt en effectief mogelijk te laten verlopen. "Optimale connectiviteit is essentieel voor onder andere de smart home toepassingen in nieuwbouwwoningen", zegt Martin Wanschers, COO van Glaspoort. "Onze ambitie is om nieuwbouwwoningen van glasvezel te voorzien, nog voordat de bewoner de sleutel krijgt."

  GlaspoortKPNABPglasvezelaanlegtvtelevisieinternet

  Reacties

 1. TV-TIP Papillon

  Papillon
  RTL 7 om 22:00 uur
  Henri Charrière (Charlie Hunnam) kraakt kluizen, maar hij zou nooit iemand vermoorden. Toch belandt hij na een onterechte veroordeling voor een moord die hij niet heeft gepleegd op gevangeniseiland Duivelseiland. Hij sluit een deal met medegevangene Louis Dega (Rami Malek): in ruil voor bescherming van Charrière helpt Dega hem ontsnappen.

  TV-TIP De Kist

  De Kist
  NPO 2 om 23:53 uur
  De laatste gast van het seizoen is Lucille Werner en de Lingo-presentatrice, die een tijdje in de Tweede Kamer heeft gezeten voor het CDA, heeft een bijzonder verhaal te vertellen. Als klein meisje werd zij vanwege haar handicap letterlijk op handen gedragen door haar vader. Het was daarom een grote schok toen hij uit het leven stapte. Dit heeft een grote indruk achtergelaten op Lucille, die zich dagelijks inzet voor mensen met een beperking.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)