Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN: sport meer op mobiele apparaten bekeken

  KPN ziet bij belangrijke sportevenementen, zoals nu het WK voetbal in Qatar, een stijging van het dataverkeer via het eigen mobiele 4G- en 5G-netwerk.
  Jarco Kriek
  23 november 2022
  comments 0
  KPN: sport meer op mobiele apparaten bekeken

  KPN trekt op basis van mobiel dataverkeer de conclusie dat sport steeds vaker op een mobiel apparaat via bijvoorbeeld de app van het eigen Interactieve TV-platform of via een livestream wordt gekeken. Bij de openingswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Senegal op het WK voetbal werd een stijging van dataverkeer op het mobiele netwerk van 50 procent vastgesteld. Omdat deze wedstrijd om 17.00 uur werd gespeeld, keken naar alle waarschijnlijkheid veel KPN-abonnees eerst onderweg via een mobiel apparaat naar de wedstrijd. Gedurende de wedstrijd werd minder via mobiel internet gekeken, vermoedelijk omdat kijkers na thuiskomst de wedstrijd op traditionele manier verder keken.

   

  Viaplay

  Ook bij Formule 1-races, die dit jaar voor het eerst bij Viaplay te zien waren, constateert KPN een stijging van mobiel dataverbruik op de eigen 4G- en 5G-netwerken. Het gaat hierbij om een stijging van ongeveer 30 procent.

  KPN4G5GmobieldataverbruiksportvoetbalWK voetbalFormule 1

  Reacties

 1. TV-TIP André Rieu: Welcome to My World

  André Rieu: Welcome to My World
  NPO 1 om 19:06 uur
  André Rieu walst met zijn Johann Strauss Orkest al jaren de wereld over. Die reis komt in maart 2020 piepend tot stilstand, op het moment dat de VS in coronalockdown gaat en daarmee na slechts één concert een streep wordt gezet door zijn Amerikaanse tour. Als ook Nederland op slot gaat, wanhoopt de vioolvirtuoos niet. Hij besluit zijn instrument in te ruilen voor een bakblik, waarmee een nieuwe hobby is geboren: bakken.

  TV-TIP WK Voetbal: Portugal - Zwitserland

  WK Voetbal: Portugal - Zwitserland
  NPO 1 om 19:50 uur
  In zijn - hoogstwaarschijnlijk - laatste WK is Ronaldo maar gefocust op één ding: de wereldbeker. Het Zwitserland van Xhaka, Shaqiri en Embolo is het volgende obstakel op de weg naar overwinning. Lukt het de Portugezen de Zwitsers naar huis te sturen? In de laatste poulewedstrijd verloren de Portugezen van Zuid-Korea. En tijdens het EK stuntte de Zwitsers nog tegen de Fransen door - na een 3-3 gelijkspel - de penalty shoot-out te winnen.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)