Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN: sport meer op mobiele apparaten bekeken

  KPN ziet bij belangrijke sportevenementen, zoals nu het WK voetbal in Qatar, een stijging van het dataverkeer via het eigen mobiele 4G- en 5G-netwerk.
  Jarco Kriek
  23 november 2022
  comments 0
  KPN: sport meer op mobiele apparaten bekeken

  KPN trekt op basis van mobiel dataverkeer de conclusie dat sport steeds vaker op een mobiel apparaat via bijvoorbeeld de app van het eigen Interactieve TV-platform of via een livestream wordt gekeken. Bij de openingswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Senegal op het WK voetbal werd een stijging van dataverkeer op het mobiele netwerk van 50 procent vastgesteld. Omdat deze wedstrijd om 17.00 uur werd gespeeld, keken naar alle waarschijnlijkheid veel KPN-abonnees eerst onderweg via een mobiel apparaat naar de wedstrijd. Gedurende de wedstrijd werd minder via mobiel internet gekeken, vermoedelijk omdat kijkers na thuiskomst de wedstrijd op traditionele manier verder keken.

   

  Viaplay

  Ook bij Formule 1-races, die dit jaar voor het eerst bij Viaplay te zien waren, constateert KPN een stijging van mobiel dataverbruik op de eigen 4G- en 5G-netwerken. Het gaat hierbij om een stijging van ongeveer 30 procent.

  KPN4G5GmobieldataverbruiksportvoetbalWK voetbalFormule 1

  Reacties

 1. TV-TIP 2Doc: Peter en Erik

  2Doc: Peter en Erik
  NPO 2 om 22:17 uur
  In 1967 stond een moeder haar pasgeboren tweeling af, en de jongens kwamen allebei in een ander gezin terecht. Het duurde zeventien jaar later voordat de twee elkaar ontmoetten, en er allebei ineens een broer bij kregen. Peter en Erik zoeken al tientallen jaren naar een antwoord op de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren. Was er sprake van een misverstand, of was er misschien zelfs opzet in het spel? Samen met journalist Myrthe Buitenhuis gaan ze op zoek naar de waarheid. Het tweede deel is vrijdag te zien.

  TV-TIP Addicted to Marriage

  Addicted to Marriage
  TLC om 22:30 uur
  Na een paar mislukte huwelijken krabben mensen zich misschien even achter de oren, maar dat geldt níét voor de bruiden in deze realityserie. De vier dames in Addicted to Marriage zijn opgeteld al 20 keer getrouwd, maar dat weerhoudt ze er niet van om hun vriend te pushen om wéér in ’t huwelijksbootje te stappen. De partners hebben hun bedenkingen, en sommigen wéten niet eens dat hun vriendin eerder al getrouwd is geweest.

  Interview