Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN: sport meer op mobiele apparaten bekeken

  KPN ziet bij belangrijke sportevenementen, zoals nu het WK voetbal in Qatar, een stijging van het dataverkeer via het eigen mobiele 4G- en 5G-netwerk.
  Jarco Kriek
  23 november 2022
  comments 0
  KPN: sport meer op mobiele apparaten bekeken

  KPN trekt op basis van mobiel dataverkeer de conclusie dat sport steeds vaker op een mobiel apparaat via bijvoorbeeld de app van het eigen Interactieve TV-platform of via een livestream wordt gekeken. Bij de openingswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Senegal op het WK voetbal werd een stijging van dataverkeer op het mobiele netwerk van 50 procent vastgesteld. Omdat deze wedstrijd om 17.00 uur werd gespeeld, keken naar alle waarschijnlijkheid veel KPN-abonnees eerst onderweg via een mobiel apparaat naar de wedstrijd. Gedurende de wedstrijd werd minder via mobiel internet gekeken, vermoedelijk omdat kijkers na thuiskomst de wedstrijd op traditionele manier verder keken.

   

  Viaplay

  Ook bij Formule 1-races, die dit jaar voor het eerst bij Viaplay te zien waren, constateert KPN een stijging van mobiel dataverbruik op de eigen 4G- en 5G-netwerken. Het gaat hierbij om een stijging van ongeveer 30 procent.

  KPN4G5GmobieldataverbruiksportvoetbalWK voetbalFormule 1

  Reacties

 1. TV-TIP Jurassic World

  Jurassic World
  Veronica om 20:30 uur
  Ruim twintig jaar na de problematische opening van Jurassic Park, functioneert Isla Nublar eindelijk als het dinosaurus-themapark dat John Hammond ooit voor ogen had. Om de bezoekersaantallen hoog te houden, creëren de wetenschappers op het eiland een nieuwe attractie: een genetisch gemodificeerde dino. Hiermee brengen ze echter een monster tot leven dat alles en iedereen in het park in groot gevaar brengt.

  TV-TIP Little People, Big World

  Little People, Big World
  TLC om 20:30 uur
  De verkoop van een gedeelte van de familieboerderij zorgde voor kift tussen Matt en Zach en de lucht is nog steeds niet geklaard. Als Matt een update over de verkoop stuurt, krijgt hij dan ook geen enkele reactie van zijn zoon. En dat schiet Matt weer in het verkeerde keelgat.

  Interview

  • *

   Anne-Mar Zwart

   Blauw Bloed

   Anne-Mar Zwart (37) is de nieuwe presentator van Blauw Bloed, het royalty-programma van de EO dat na ruim een jaar afwezigheid, terugkeert op tv.
   Reacties0 reactie(s)