Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    KPN troeft Ziggo af: Interactieve TV met app direct op Smart TV

    KPN heeft in alle stilte achter de schermen gewerkt aan een manier om zonder settopbox direct op de televisie van het tv-product Interactieve TV gebruik te maken. Het troeft hierbij concurrent Ziggo af.
    Jarco Kriek
    2 april 2019
    comments 12
    KPN troeft Ziggo af: Interactieve TV met app direct op Smart TV

    De KPN Smart TV App biedt klanten van Interactieve TV de mogelijkheid om direct via de televisie onder meer live naar tv-programma’s te kijken zonder daarbij een decoder te gebruiken. Dit betekent feitelijk voor een deel van de klantengroep van Interactieve TV een mogelijke prijsverlaging van het abonnement. Bij KPN moet als meerdere decoders bij een abonnement worden gebruikt in sommige gevallen voor een of meerdere decoders maandelijks voor de bruikleen betaald worden.

     

    Samsung Smart TV

    De KPN Smart TV App is op dit moment alleen beschikbaar voor modellen Samsung Smart TV-internettelevisies die in of na 2017 door het Koreaanse bedrijf op de markt zijn gebracht. KPN stelt dat de app de afgelopen maanden uitgebreid is getest. KPN introduceert later dit jaar de app ook voor Smart TV-platformen van andere fabrikanten. Op internet circuleren inmiddels afbeeldingen dat de app zich ook voor LG-televisies in een testfase bevindt.


    KPN luistert naar klanten

    KPN Smart TV App heeft gelijke mogelijkheden als KPN Interactieve TV App die al langere tijd voor tablet en smartphone in gebruik is. Dit betekent dat niet alleen live naar tv-zenders gekeken kan worden. Ook terugkijken via de tv-gids, pauzeren, Begin Gemist, opnemen en afspelen van opgenomen programma’s is mogelijk. Tevens heeft KPN de intentie om goed naar ervaringen en wensen van klanten te luisteren. Het telecombedrijf wil hiermee de KPN Smart TV App verbeteren en toekomstig nieuwe functies toevoegen. Met de nieuwe kijkmogelijkheid van Interactieve TV zegt KPN klanten de beste tv-ervaring te willen leveren.

     

    Ziggo

    KPN troeft met settopboxloos tv-kijken belangrijkste concurrent Ziggo af. Ziggo is al meer dan een half jaar bezig om apps te testen om settopboxloos tv-kijken mogelijk te maken. Tot op heden zijn deze apps nog niet aan klanten beschikbaar gesteld. Ziggo lijkt wel voor een andere weg te kiezen. Het kabelbedrijf test namelijk een Ziggo GO-app voor de online mediaspelers Apple TV HD, Apple TV 4K en Amazon Fire TV. Ook wordt een app voor Android TV getest. Deze app kan bijvoorbeeld op online mediaspelers als Nvidia Shield TV en Smart TV-internettelevisies van Philips en Sony gebruikt worden.

    KPNInteractieve TVglasvezelkoperdraadKPN Smart TV AppKPN Interactieve TV AppSamsungSmart TVinternetonlineinternettelevisiesettopboxtvtelevisiedecodertv-decodersettopboxloosabonnementZiggoVodafoneZiggo

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview