Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN tv en internet minder in trek bij consumenten

  KPN heeft de financiële cijfers over het tweede kwartaal gepubliceerd. Hieruit blijkt dat het telecombedrijf minder internetabonnementen heeft verkocht aan consumenten.
  Jarco Kriek
  27 juli 2022
  comments 3
  KPN tv en internet minder in trek bij consumenten
  Foto Getty Images

  Het verlies op de consumentenmarkt wordt gecompenseerd door groei bij de bedrijfsonderdelen business en wholesale. Onder de streep realiseert KPN hierdoor een omzetgroei van 1,4 procent tot 1,314 miljard euro. Hierdoor verwacht KPN over het jaar 2022 een bedrijfsresultaat van ruim 2,4 miljard euro met een vrije kasstroom van 850 miljoen euro te behalen. In beide gevallen is dit hoger dan het telecombedrijf had verwacht. Dit betekent dat het over de gehele linie goed met KPN gaat.

   

  Internet

  Minder goed doet KPN het op de consumentenmarkt. In het tweede kwartaal verloor het telecombedrijf 10.000 internetklanten (gecorrigeerd verlies 3.000). Het telecombedrijf geeft in de kwartaalcijfers geen inzage meer in het aantal verkochte tv-abonnementen. Dit geldt voor zowel Interactieve TV als Digitenne. Met het verlies van internetklanten – internet is noodzakelijk voor gebruik van Interactieve TV – en de veranderende mediaconsumptie waarbij traditionele tv-pakketten worden opgezegd, kan het niet anders dat KPN minder abonnementen voor Interactieve TV heeft verkocht. KPN levert internet en Interactieve TV in Nederland via de eigen koper- en glasvezelnetwerken.

   

  Digitenne

  Hoe het met het aantal verkochte Digitenne-abonnementen gaat, is moeilijker te bepalen. Het aantal klanten daalde al onder de 100.000 en lijkt daarmee de ondergrens bereikt te hebben. Daarnaast is Digitenne voor de eindgebruiker aantrekkelijker geworden doordat KPN sinds januari een losse CI+ module in bruikleen levert waardoor klanten de eigen 4K-televisie of eigen losse tv-decoder kunnen gebruiken voor het bekijken van het Digitenne-aanbod.

  KPNtvtelevisieInteractieve TVDigitenneinternetklantverliesabonnementkwartaalcijfers

  Reacties

 1. Win stapels
  dvd's en Blu-ray's

  Stapel's dvd's en Blu-rays

  Interview

  • *

   Janny van der Heijden

   Heel Holland Bakt

   Zó lang in hetzelfde programma, ja, dan maak je nogal wat mee. Heel Holland Bakt-veteraan Janny van der Heijden (68) blikt aan de vooravond van het tiende seizoen terug én vooruit. “Ik ben altijd de klos bij André.”
   Reacties0 reactie(s)